OPINIONS

Το νέο πρόσωπο!

Το νέο πρόσωπο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την αλλαγή στάσης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τα λάθη και την υπέρβαση για να πετύχει παντού ο Παναθηναϊκός.

Αναμφισβήτητα οι τελευταίες ημέρες ήταν ιδιαίτερα"γόνιμες"κι ενδιαφέρουσες στον Παναθηναϊκό, έπειτα από μία κακή αγωνιστική περίοδο με αποκορύφωμα το ντέρμπι στο ΣΕΦ. Το αγωνιστικό lifting και η θέληση που βγάζει η ίδια η ομάδα για αλλαγή επιπέδου, με κάθε τρόπο και οποιοδήποτε κόστος ομολογουμένως έχουν προκαλέσει εντύπωση σε όλους, ωστόσο περιμένουμε να το δούμε και πάνω στο παρκέ.

Εδώ που τα λέμε από τη στιγμή κατά την οποία βγήκε προς τα έξω η διάθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να ηγηθεί της προσπάθειας αυτής, η υπόθεση εκτιμήθηκε ως ενδιαφέρουσα καθώς ήταν εμφανές πως η ομάδα ήθελε ένα... σοκ. Άλλωστε η οικογένεια που καθοδηγεί τον Παναθηναϊκό διοικητικά από τη δεκαετία του '80, με τα σωστά αλλά και με τα λάθη της, είναι εκείνη που εμπνέει τον κόσμο ώστε να κάνει όνειρα και να έχει ελπίδες. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο.

Είναι τα στοιχεία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του εκείνα που καθορίζουν τις όποιες σκέψεις και συναισθήματα προς αυτόν. Κουβαλάει μεγάλη τρέλα για τον Παναθηναϊκό, για να το πούμε πιο λαϊκά! Όμως αν δεν είχε αυτή την τρέλα πιθανότατα το καλοκαίρι του 2012 ο Παναθηναϊκός να είχε ναυαγήσει. Δέχθηκε να κουβαλήσει ένα βαρύ (ως ασήκωτο) φορτίο που ελάχιστοι θα τολμούσαν. Πολλές φορές το όνομά του το είδαμε σε… επικεφαλίδες κι αρκετές απ’ αυτές με δική του"ευθύνη".

Κατά βάθος το γνωρίζει και ο ίδιος άλλωστε. Για τον Παναθηναϊκό, όμως, το θετικό είναι ότι μιλάμε για έναν"Γιαννακόπουλο".Η βάση είναι αυτή… Κάποια άλλα πράγματα που "τριγύριζαν"έπρεπε να διορθωθούν και μάλιστα άμεσα. Την"τρέλα"του Δημήτρη Γιαννακόπουλου όπως γράψαμε και παραπάνω, τη γνωρίζουν όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Ήξεραν ότι κάποια στιγμή έπρεπε να ελαχιστοποιήσει τη σκέψη του οπαδού και να μεγεθύνει αυτή του παράγοντα, του προέδρου, του διοικητικού ηγέτη. Επάνω σε αυτό το"λεπτό" σημείο, άλλωστε, πάτησαν αρκετοί από τους αντιπάλους του προκειμένου να τον οδηγήσουν σε έκρηξη!

Μειώθηκαν τα λόγια, μιλούν τα έργα

Το τελευταίο διάστημα, όμως, παρατηρούμε έναν… άλλο άνθρωπο. Τα λόγια έχουν μειωθεί κι αποκλειστικά μιλούν τα έργα. Κατά πρώτο λόγο περιορίστηκαν (σε βαθμό… εξαφάνισης) οι όποιες ανακοινώσεις ή απαντήσεις στο αντίπαλο στρατόπεδο, κάτι που είχαν τονίσει οι«πράσινοι»από την εκδήλωση για την κλήρωση του πρωταθλήματος και το τηρούν με ευλάβεια έως τώρα. Καμία διάθεση για«χαρτοπόλεμο»ή για ατελείωτα σήριαλ με δηλώσεις αντί δηλώσεων.

Επίσης… αναζητούνται οι εμφανίσεις του στο ΟΑΚΑ. Επειδή κι αυτές, πέρυσι, είχαν προκαλέσει επιθέσεις σε βάρος του Παναθηναϊκού (της ομάδας δηλαδή) αποφάσισε ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος να μη βρίσκεται στο επίκεντρο και να μη δίνει δικαιώματα.

Είναι μια ώριμη αντιμετώπιση της κατάστασης και αυτό οφείλουμε να το υπογραμμίσουμε. Άλλωστε ικανός ηγέτης είναι αυτός που σκέπτεται πρωτίστως το σύνολο. Σε όλα τα επίπεδα, βέβαια. Με τη στάση του αυτή δείχνει ότι δε θέλει επ' ουδενί να δώσει"πατήματα"ώστε να"χτυπηθεί"η ομάδα. Η προστασία της ομάδας είναι το πρώτο του μέλημα.

Προστασία… ποικιλοτρόπως

Για τον Χέινς"έσπασε"συμβόλαιο (με τη Σάσαρι), για τον Ουίλιαμς πλήρωσε εξαψήφιο μηνιαίο μισθό (και με"2"στο πρώτο νούμερο για να τον πείσει να έρθει τώρα στην ομάδα) ενώ το ίδιο προτίθεται να κάνει για τον σέντερ. Άλλωστε ακόμα κι αν προχωρήσει με τον (παλιό γνώριμο) Τζούλιαν Ράιτ όπως έγραψε εγκαίρως τοSport24.gr , θα πρέπει να αποζημιώσει την Τρέντο ώστε να παραχωρήσει τον κορυφαίο παίκτη της τόσο στο ιταλικό πρωτάθλημα όσο και στο Eurocup (έχει ήδη προχωρήσει στους 16 της διοργάνωσης με τον Αμερικανό να κάνει… παπάδες).

Ο"άλλος"Γιαννακόπουλος που βλέπουμε στη φετινή περίοδο είναι πολύ πιο ταιριαστός στη συνείδηση του κόσμου. Λίγα λόγια, πολλή δουλειά, αποφασιστικότητα κι άμεσες ενέργειες. Η παρουσία του στο Ζάγκρεμπ ενέπνευσε την ομάδα με τους παίκτες να τον καλούν για το"ζντο"στα αποδυτήρια.

Άλλωστε μπορεί να είναι ιδιαίτερα έμπειρος στον επιχειρηματικό χώρο που δραστηριοποιείται αλλά σε ό,τι αφορά στην ομάδα, έπρεπε να περάσει ένα χρονικό διάστημα, να κάνει και λάθη για να μάθει. Ούτε εμπειρία είχε ούτε και είναι εύκολο να προσαρμοστεί κάποιος στις απαιτήσεις μιας αθλητικής ομάδας, που είναι ζωντανός οργανισμός και όχι μια απλή επιχείρηση. Η αρχή έχει γίνει και πλέον μένει να δούμε τη νέα εποχή (που έχει αφετηρία ήδη πέντε τίτλους)...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ