OPINIONS

Η συνήθεια ανοίγει την όρεξη!

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει από τη Θεσσαλονίκη για τον πρώτο τίτλο της σεζόν, την άνοδο του Τζέιμς Φελντέιν και τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου, που πάντα θα μας ταλαιπωρεί.

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν ανήκει στον ΠαναθηναϊκόSuperfoods που απέδειξε στην πράξη πως δίκαια ήταν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας .To18o Kύπελλο στην ιστορία του "τριφυλλιού" είναι γεγονός όπως και η συνέπεια του από το 1996 μέχρι σήμερα να κατακτά κάθε χρόνο τουλάχιστον έναν τίτλο.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω άνοιξε τον δικό του λογαριασμό και ο Τσάβι Πασκουάλ ως τεχνικός των "πράσινων" μετά τα 21 τρόπαια που κατέκτησε με την Μπαρτσελόνα και φυσικά έχει ξεχωριστή σημασία αν αναλογιστούμε πως είναι ο πρώτος μετά την εποχή του Δημήτρη Διαμαντίδη, με την ομάδα να συνεχίζει στον δρόμο των επιτυχιών. Η συνήθεια του "τριφυλλιού" όμως, να βάζει στην πλούσια τροπαιοθήκη του, το Κύπελλο Ελλάδας ανοίγει και την όρεξη για τη συνέχεια. Κυρίως, βγάζει την πίεση από μια ομάδα η οποία για να φτάσει έως εδώ είχε πολλές αναταράξεις και αναζητά σταθερότητα για την δύσκολη πορεία στηνEuroLeague, ξεκινώντας πλέον από μία διαφορετική αφετηρία, ώστε να πετύχει ακόμα περισσότερα.

Από κει και πέρα, σ’ έναν κακό ποιοτικά τελικό, το αγωνιστικό κομμάτι κατάφερε γι’ αρκετή ώρα να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Για την ακρίβεια έμοιαζαν τόσο αναμενόμενα όσα συνέβησαν στο "NickGalisHall" τόσο εντός παρκέ όσο κι εκτός. Όσο κι αν όλοι περίμεναν μια πραγματική γιορτή, το πράγμα άρχισε να στραβώνει αρκετή ώρα πριν από το τζάμπολ. Αποτέλεσμα: υπεράριθμοι οι φίλοι του Άρη με συνέπεια να πάει περίπατο η κατανομή των θέσεων ακόμα και στα επίσημα, καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα και απονομή μέσα σε δακρυγόνα.

Για τα υπόλοιπα έχετε ενημερωθεί, για έναν τελικό όπου ο Παναθηναϊκός είχε συναινέσει να γίνει στη Θεσσαλονίκη και το γήπεδο του Άρη, μετά το σήριαλ που είχε δημιουργηθεί για την έδρα διεξαγωγής του. Πλέον δεν προξενεί καμία εντύπωση όταν ο τελικός του Κυπέλλου δεν διεξάγεται σε κανονικές συνθήκες και συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί. Μοιάζει δεδομένοπως όταν αγωνίζονται ομάδες που έχουν πολύ κόσμο μαζί τους, τότε δεν μπορεί να γίνει ένα ματς-γιορτή και παρά τα χρόνια τα οποία έχουν περάσει, δεν δίνεται καμία λύση από τους εμπλεκόμενους φορείς. Ευτυχώς, γλυτώσαμε τα χειρότερα και η όλη ένταση δεν επηρέασε την εξέλιξη της αναμέτρησης. Αφού λοιπόν, κατάφερε να γίνει ο αγώνας, είδαμε ένα κακό ποιοτικά ματς, όπου οι "πράσινοι" στα κρίσιμα έδειξαν την ποιότητά τους.

Η μάχη για τονMVP

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η σχέση ασίστ-λάθη και τα χαμηλά ποσοστά αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού, όπου ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να το είχε τελειώσει πιο εύκολα, μετά το επιμέρους 21-10 του τρίτου δεκαλέπτου. Με Τζεντίλε και Καλάθη να ποστάρουν στην επίθεση και αλλαγές στα σκριν στην άμυνα, οι παίκτες του Πασκουάλ ξεκίνησαν να κυριαρχούν απόλυτα. Από τη στιγμή που η διαφορά έφτασε στους 17, όλα φάνταζαν πιο απλά, όμως η ομάδα του «τριφυλλιού» χαλάρωνε επικίνδυνα, χωρίς όμως να νιώθει επί της ουσίας τον κίνδυνο. Ο Τζέιμς Φελντέιν πιστοποίησε την άνοδο που έχει τις τελευταίες εβδομάδες και δικαίως αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης, ωστόσο μεγάλο μερίδιο έχει και ο Νικ Καλάθης.

Στον πρώτο του τίτλο ως αρχηγός του Παναθηναϊκού, φρόντισε να βάλει την «σφραγίδα» του στο πιο κρίσιμο σημείο. Ο Κέι Σι Ρίβερς βγήκε μπροστά και με το δικό του τρίποντο, σταμάτησε την αντεπίθεση που είχε ξεκινήσει ο Άρης στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Η διαφορά ποιότητας και λύσεων ήταν δεδομένη, απλώς επιβεβαιώθηκε πάνω στο παρκέ, με συνέπεια να επιτευχθεί ο στόχος. Ο δύσκολος δρόμος δεν τελείωσε για τους «πράσινους». Αντίθετα, τώρα ξεκινάει και πρέπει να φανούν συνεπείς, πρώτα στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Οι παίκτες διψούν για διάκριση και αυτό φάνηκε, μετά το τέλος του τελικού όπου όλοι μιλούσαν για τις επόμενες προκλήσεις σεEuroLeagueκαι Πρωτάθλημα.

Όπως θα καταλάβατε επιλέγουμε να γράφουμε περισσότερα για το αγωνιστικό κομμάτι, αφού τα υπόλοιπα έχουν γίνει μια κακή συνήθεια σε έναν θεσμό που ο τελικός του, δεν είναι όπως θα έπρεπε να φροντίζουν για να είναι. Από τη στιγμή που δεν έχουν παραδειγματιστεί ακόμα όσοι πρέπει, κάθε φορά θα παίζουμε με τις πιθανότητες και θα αισθάνονται τυχεροί όσοι φεύγουν χωρίς πρόβλημα από το γήπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ