OPINIONS

Η Λεωφόρος της φωτιάς

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για το ροκ εντ ρολ ματς του Παναθηναϊκού εναντίον της ΑΕΛ και τη δύναμη που πήραν οι Πράσινοι από την κερκίδα για να φτάσουν στη νίκη με μπόλικη δόση τύχης.

"Έκαιγε" η Λεωφόρος! Αυτή τη φορά χωρίς ύβρεις εναντίον του Αλαφούζου, του Βαρδινογιάννη, του Μαρινάκη. "Έκαιγε" από λίγους που πήγαν να τραγουδήσουν και να φωνάξουν μόνο για τον Παναθηναϊκό σ' αυτό το ματς εναντίον της ΑΕΛ. Είναι από τα ματς που έχεις να τα θυμάσαι για μια ζωή. Κι όταν λήξει αυτή η σεζόν, οι 9.000 που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο, ανεξάρτητα από την κατάληξη της ΠΑΕ, αυτό το 2-1 δεν θα το ξεχάσουν.

Δεν θα ξεχάσουν τις διαμαρτυρίες στο πρώτο ημίχρονο για τα πράσινα πέναλτι, το 1-0 με το πέναλτι του Μολίνς, τις χαμένες ευκαιρίες για το 2-0, την οβίδα του Λεοζίνιο στο οριζόντιο δοκάρι, τις αποβολές του Σιλά και του Άλτμαν (πόσες φορές έχεις δει τον Παναθηναϊκό με εννέα παίκτες;), την ισοφάριση του Περόνε στο 79', το οφσάιντ του Περόνε στο 90'.

Και περισσότερο απ' όλα τη στιγμή της ηδονής και της έκρηξης με την "α λα Μίτσελ" σέντρα του Χίλιεμαρκ που πέρασε από τα κεφάλια του Φατιόν, του Μουνιέ και του (σέντερ φορ!) Μολέντο, προτού καταλήξει στο βάθος της εστίας για το 2-1 και το τρελό πανηγύρι των Πράσινων. "Πόρνη μπάλα" που είχε πει και ο Ίβιτσα Όσιμ. Τότε, το 2011, ήταν ο Καρνέζης, τώρα ο Μπόζοβιτς. Με γκολ - μαχαιριά από "γιόμα". Από το πουθενά. Τότε στο 97', τώρα στο 93'.

Την άξιζε τη νίκη ο Παναθηναϊκός, αλλά η ισοπαλία δεν θα ήταν παράλογο και "ξεκούδουνο" αποτέλεσμα. Η ΑΕΛ, όπως και στο ματς Κυπέλλου, ήταν αξιόμαχη, μαχητική, "δεμένη", με αυτοπεποίθηση, πλάνο και μετά το 70' και με τόλμη. Το ματς άλλαξε ασφαλώς με τις δύο αποβολές, αλλά κι αυτές μέσα στο παιχνίδι είναι! Είχε τη μεγάλη ευκαιρία της με τον Λεοζίνιο, έπαιξε με 4-4-2 από το 70' και έπειτα, θα παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή της. Με τον Φυντάνη στον πάγκο, έχει καλύτερα κατανεμημένους ρόλους.

Ο ΧΙΛΙΕΜΑΡΚ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΣ "ΔΕΚΑΡΙ"

Οπως είχε και ο Παναθηναϊκός. Τη διαφορά την έκανε ασφαλώς ο Χίλιεμαρκ, για τον οποίο αρχίζουμε και καταλαβαίνουμε καθαρά ότι...

α) Είναι "8-10άρι" που θέλει τη μπάλα στην κίνηση για να κάνει "ομορφιές" με ασίστ - ανοίγματα - πατήματα στην περιοχή.

β) Πρόκειται περί καταπληκτικού - για τα ελληνικά δεδομένα βεβαίως, της Σούπερ Λίγκας - εκτελεστή στατικών φάσεων. Τυχαίο είναι ότι ο Μολέντο ήταν πρωταγωνιστής σε τέσσερις φάσεις, συμπεριλαμβανομένου και του 2-1 από σέντρα του Σουηδού;

Ο Παναθηναϊκός, βεβαίως, θα χρειαστεί το "διπλό" στη Λαμία (το πρώτο του!) για να πάει στο ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού με στόχο το τρίποντο με το οποίο θα τον ξεπεράσει στη βαθμολογία, ό,τι κι αν έχει γίνει στο ματς του πρωταθλητή εναντίον του ΠΑΟΚ. Όχι για τον... τίτλο. Για το "ονόρε"! Για την αθλητική τιμή και την αξιοπρέπεια παικτών και προπονητικού τιμ που προσπαθούν να εργαστούν σε... ημι-διαλυμένο περιβάλλον.

ΔΙΚΑΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΑΜΦΟΤΕΡΟΥΣ

Το ματς ασφαλώς έχει μπόλικη κουβέντα για τη διαιτησία. Αν αφήσουμε στην άκρη τις υπερβολές των οπαδών του Παναθηναϊκού που βλέπουν... τρία πέναλτι στον Μολέντο και το άλλο άκρο των Κούγια – Φυντάνη που νομίζουν ότι η ΑΕΛ έχει “σφαγιαστεί” για το πέναλτι στον Μολίνς και το οφσάιντ του Περόνε στο 90', παρότι ο Μολέντο έχει παρατήσει τη φάση και μπορεί άνετα να αποκρούσει με το πόδι ή το κεφάλι το θαυμάσιο “κρέμασμα” του Βλαχοδήμου, μπορούμε να σημειώσουμε τα εξής...

  • Σωστές οι δύο αποβολές του Σιλά και του Άλτμαν. Τι σημαίνει “έπαιζε με εννέα;”. Αν πρέπει να αποβάλλονται παίκτες βάσει των κανονισμών, ας παίξει μια ομάδα και με επτά. Το αυτό ισχύει και για τις δύο ολόσωστες αποβολές στην Ξάνθη εναντίον της ΑΕΚ.

  • Σωστό το πέναλτι στην ανατροπή του Μολίνς από τον Φατιόν, από το οποίο προήλθε το 1-0.

  • Λάθος του ρέφερι Κουτσιαύτη (έχει χάσει τη φάση, όχι από πρόθεση) που δεν καταλογίζει πέναλτι στο 18', σε τράβηγμα του Μολέντο εντός περιοχής από τον Ζίζιτς. Ο καταλογισμός της εσχάτης των ποινών θα επέφερε και την αποβολή του Κροάτη στόπερ που ήδη “κουβαλούσε” κίτρινη κάρτα.

  • Λάθος του βοηθού Καραβασίλη στο οφσάιντ του Περόνε, στη φάση του 90'. Όχι και τόσο δύσκολη φάση, αλλά σε καθοριστικό σημείο. Σε κάθε περίπτωση, ο Μολέντο σταμάτησε και δεν απέκρουσε τη μπάλα προ της γραμμής από το θαυμάσιο πλασέ του 34χρονου Αργεντινού, διότι η φάση είχε σταματήσει.

Υ.Γ. Οι καταγγελίες του Αλέξη Κούγια είναι πάρα πολύ σοβαρές και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης για τις ΠΑΕ που υπονόησε ότι έχουν εικονικούς ιδιοκτήτες. Και ο Υφυπουργός, Γιώργος Βασιλειάδης, και η Λίγκα και η ΕΕΑ θα πρέπει να επιληφθούν και να κληθεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ να καταθέσει τα στοιχεία που διαθέτει.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ