OPINIONS

Την Ατλέτικο... Περιστερίου όμως;

Την Ατλέτικο... Περιστερίου όμως;
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος παραδέχεται το πάθος του Ατρομήτου και τη "βραδυπορία" του Ολυμπιακού και αναρωτιέται τι έκαναν οι 11 που έπαιξαν με την Ατλέτικο κόντρα στην Ατλέτικο... Περιστερίου

Και γιατί να μην κερδίσει ο Ατρόμητος; Μια χαρά το πήγε το παιχνίδι. Ήξερε τι ζητούσε καθολικά στο πρώτο ημίχρονο, έχασε ευκαιρίες, έβαλε το γκολάκι του και στο δεύτερο μέρος εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη πάθους και πείσματος του Ολυμπιακού για να ανατρέψει το σκηνικό.

Το ότι έχεις κατοχή με τη μπάλα, δε σημαίνει, ότι θα βάλεις και γκολ! Κι αν κάτι πρέπει να ανησυχήσει τον Μίτσελ, είναι πως η ομάδα του Περιστερίου «έκρυψε» ένα τέταρτο τη μπάλα και έφτανε για να κερδίσει. Δηλαδή με τη Μάλμε τι θα γίνει; Αν και το ‘χουμε ξαναπεί: Άλλο Ελλάδα, άλλο Τσάμπιονς Λίγκ. Και πλάκα- πλάκα, ο Ολυμπιακός μετά την ισοπαλία στο Αγρίνιο, χάνει στο Περιστέρι και κάνει κακό ξεκίνημα πρωταθλήματος, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Ο Μίτσελ είδε έναν παίκτη με τον οποίο έκανε προετοιμασία μαζί του να χάνει την ισορροπία του, αλλά άθελά του να παρασέρνει μισή άμυνα. Και την ίδια ώρα έναν άλλο παίκτη, του οποίου την απόκτηση εισηγήθηκε, να πλασάρει και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού. Ο Ατρόμητος στο πρώτο μέρος τι έκανε; Όλα αυτά που ήθελε να πράξει η Ατλέτικο και απέτυχε. Όταν οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το 64% της κατοχής, με τρία σουτ(ένα στην εστία).

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-0

Ο Ατρόμητος με τις γραμμές του να δίνουν ρεσιτάλ, είχε απειλήσει πέντε φορές. Τις τέσσερις βρήκε εστία, τη μια , βρήκε δοκάρι… μέσα. Τα ‘χουμε ξανασυζητήσει. Είναι τόσο απλό το ποδόσφαιρο, που αν μια ομάδα το βγάλει με απλότητα, τότε και γκολ θα κάνει και φάσεις θα δημιουργήσει. Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα στα 45 πρώτα λεπτά, τι ακριβώς ήθελαν να κάνουν οι δέκα «ερυθρόλευκοι» μπροστά από τον Ρομπέρτο. Ίδια σύνθεση με το ματς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά η… Ατλέτικο Περιστερίου, ήταν πολύ πιο ομάδα!

Ο Καραμάνος και ο Ναπολεόνι, έπρατταν όλα αυτά που ο Σα Πίντο, είχε σχεδιάσει. Όσοι περίμεναν «πούλμαν» μπροστά από τον Τζενάμο γελάστηκαν. Φυσικά και περίμενε ο Ατρόμητος, αλλά δεν ταμπουρώθηκε. Οι μπάλες έβγαιναν με σχετική ευκολία, κατόπιν της σωστής πίεσης και με την βοήθεια του Παπάζογλου που προσπαθούσε απλά να τις «σπάσει» σωστά, οι υπόλοιποι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου, απλά έκαναν την δουλειά τους. Τώρα θα αναρωτηθείτε και θα ‘χετε δίκιο «οι Ολυμπιακοί τι έκαναν;»

Ναι, εδώ χωράει συζήτηση. Όσο και αν το ήθελαν, δε μπορούσαν. Πήγαιναν δεύτεροι στις διεκδικούμενες μπάλες και έτσι έκαναν την πρώτη τους ήττα. Το χειρότερο δεν ήταν ότι έχασαν, ήταν πως δεν έπεισαν ότι μπορούν να κερδίσουν. Ο Ατρόμητος δε φοβήθηκε λεπτό τον Ολυμπιακό. Και όταν ήρθε το δεύτερο μέρος, στη μεγαλύτερη διάρκεια τι είδαμε; Τον Μαζουάκου να παλεύει μόνος να βγάλει καμιά ασίστ από αριστερά. Όλα τα άλλα... πλημμύρα.

Ο Φυτανίδης και ο Ταυλαρίδης έκαναν προπόνηση, ο Σα Πίντο, το γύρισε με τις αλλαγές σε 4- 1- 4- 1 και έβγαλε αρχοντικά το 90λεπτο. Τα πάντα κυλούσαν όπως ακριβώς είχε σχεδιάσει ο τεχνικός του Ατρομήτου. Αφήστε που όταν αλλάζεις προπονητή, είναι λογικό να «μασάς σίδερα». Όπως λογικό είναι, όταν ανήκεις σε μια ομάδα και παίζεις δανεικός σε άλλη, να θες να αποδείξεις, ότι η θέση σου είναι εκεί που βρίσκεται και το βασικό σου συμβόλαιο.

Μίτσελ: "Δεν είχαμε καθαρό μυαλό"

Ο Ατρόμητος πάντως, για άλλη μια φορά δούλεψε ρολόι ανασταλτικά. Έτσι «χτίστηκε», έτσι πορεύτηκε, έτσι κέρδισε και αυτή την αναμέτρηση. Γιατί με τον τρόπο που έπαιξε ο Ολυμπιακός, ήταν πολύ δύσκολο. Δε θα περάσω στα «αν» και τα «εφόσον». Εικασίες στη μπάλα κάνουν όλοι. Κι εγώ μπορεί να έβαζα τον Φορτούνη αντί του Μανιάτη από την αρχή και τον Μπενίτεθ αντί του Μήτρογλου. Αλλά έτσι δεν παίζεται το ποδόσφαιρο. Η εκ του ασφαλούς κριτική, πρέπει να γίνεται για τα όσα είδαμε και όχι για τα όσα θε βλέπαμε.

Ο Σα Πίντο, έκανε τη μαγκιά να μη «χαλάσει» την ομάδα του Παράσχου. Θεωρώ ότι και με τον προηγούμενο προπονητή της, κάπως έτσι θα έπαιζε ο Ατρόμητος. Και ο Δημούτσος θα έβγαινε για να μπει ο Μπάλλας και όλα όσα παρακολουθήσαμε. Πολύ μεγάλη επιτυχία για τους «κυανόλευκους» και δεν υπάρχει βέβαια δικαιολογία για τον Ολυμπιακό. Η ατάκα «το μυαλό στη Σουηδία» συμπαθάτε με, αλλά ανήκει σε άλλες εποχές και δεν αρμόζει στη συγκεκριμένη ομάδα. Δε μειώνει τον Ατρόμητο, αλλά τον ίδιο τον Ολυμπιακό, αν ειπωθεί.

Θεοδωρίδης: "Δίκαια ο Ατρόμητος, αντιαθλητικά χτυπήματα"

Πολύτιμα συμπεράσματα, μπορεί να βγάλει και ο ηττημένος σίγουρα. Αλλά κανείς δεν θα ήθελε να χάσει. Ο Ατρόμητος, από το 5ο λεπτό έδειξε ότι θα προβλημάτιζε την ομάδα του Πειραιά. Της χάλασε όλους τους αυτοματισμούς. Η ποιότητα(που είναι μεγάλη) των «ερυθρόλευκων» είχε πέσει και τον γκολ του Καραμάνου, έκανε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Επαναλαμβάνω, εννοείται ότι στην Μάλμε δε γίνεται να παίξει έτσι.

Γιατί θα χάσει κι εκεί. Όμως σιγά μην κάτσουμε να κάνουμε και πρόβλεψη. Μιλάμε για μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια μεταμορφώνεται προς το καλύτερο στις… εξωτερικές της υποθέσεις. Όσο για τις… εσωτερικές, μάλλον ήρθε η ώρα να το «αλλάξουν το βιολί» να σοβαρευτούν και λίγο, γιατί ήδη η βαθμολογία δεν είναι όπως την έχουν συνηθίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ