OPINIONS

Πάλι ντόρτια έφερε, ο Ολυμπιακός

Πάλι ντόρτια έφερε, ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Η τεσσάρα του Ολυμπιακού ήρθε λίγο χαλαρά, το 2-1 έγινε με περίεργο τρόπο, εκεί μπήκε το "βουλοκέρι" στο ματς της Κομοτηνής, αλλά ο Παντελής Διαμαντόπουλος θυμίζει ότι το ποδόσφαιρο δεν σηκώνει υποθέσεις.

Δεν θα δεχθώ, ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν αφήσει τα μυαλά τους να ταξιδέψουν στο Παρίσι. Σίγουρα όμως, οι «μηχανές» δούλεψαν πιο κάτω και από το ρελαντί. Η νίκη στην Θράκη, ήρθε βέβαια με λίγο περίεργο τρόπο, αλλά υποθετική συζήτηση στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνεις.

Τι εννοώ; Το ημίχρονο έκλεισε 1- 1 και η ομάδα του λιμανιού «πλήρωσε» αν μπορούμε να το πούμε έτσι, το γεγονός ότι από το πρώτο λεπτό έδειχνε πως δεν ήθελε να φορτσάρει. Μια φάση έγινε και τιμωρήθηκε. Και όταν άπαντες είχαν την απορία για το αν ο Πανθρακικός θα αντέξει, ήρθε ένα γκολ από τον Κάμπελ που άλλο ήθελε να κάνει και άλλο έκανε. Αυτό το συγκεκριμένο τέρμα, αυτό το 2- 1, ήταν ουσιαστικά το… βουλοκέρι στην ιστορία της αναμέτρησης. Κανείς δεν ξέρει πως θα πήγαινε το ματς, αν ο Πανθρακικός γλίτωνε αυτό το γκολ, όμως είπα, οι μπάλα δεν παίζεται με υποθέσεις…

Ο Μίτσελ έκανε αλλαγές σε σχέση με το συνηθισμένο σχήμα, είδε τους παίκτες του να κάνουν κάποιες συνεργασίες σωστές, να πιέζονται ελάχιστα, να «σπάνε» την αμυντική λειτουργία του Πανθρακικού πιο εύκολα στο δεύτερο μέρος και να «χτυπάνε σαν κόμπρες» στο τέταρτο γκολ. Γιατί από το 75’ ο Ολυμπιακός άρχισε την φλύαρη πρωτοβουλία και τις πασούλες, όμως την κατάλληλη στιγμή σκαψιματάκι του κορυφαίου στο ματς Σάμαρη, «τσιμπηματάκι» του Σαβιόλα και… πλεκτό!

Όσο για την αρχή; Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό , δεν ήταν το γκολ της ισοφάρισης για το οποίο ε υθύνεται όλη η ομάδα μαζί και όχι κάποιος ατομικά. Να σου βγάζει τέτοια κόντρα ο Πανθρακικός , πρέπει να σε απασχολήσει. Οι «ακρίτες» έκαναν εξαιρετική προσπάθεια, ξεδίπλωσαν την τέλεια αντεπίθεση για να φτάσουν στο 1- 1. Πραγματικά όμως ο Μίτσελ στα αποδυτήρια, έπρεπε να ασχοληθεί περισσότερο με την γενική εικόνα.

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-4

Ο Ολυμπιακός από την αρχή πήγαινε σε έναν… άλλο ρυθμό. Προς το αργό, προς το άνετο, προς το νωχελικό, προς το «κάποια στιγμή θα το βάλουμε». Και αυτό έγινε, αλλά δεν έφτανε. Ο Μανωλάς πήδηξε στον Θεό και έδωσε το προβάδισμα. Με τον Παπάζογλου δεξιά, να μην είναι Σαλίνο και τον Μπόνγκ να μην έχει την φόρμα του Χολέμπας, τα δυο μπακ είχαν χώρο, αλλά δεν ήξεραν τι να τον κάνουν.

Ο Μάντζιος είχε δώσει εντολή για πίεση ψηλά, οι παίκτες του, δούλευαν έξυπνα στον άξονα και ο Ολυμπιακός έμοιαζε βραχυκυκλωμένος από παντού! Βέβαια, η καθολική αφοσίωση των γηπεδούχων στον ανασταλτικό τομέα δεν τους έδινε δικαιώματα να πιστέψουν σε κάτι πιο… επιθετικό. Ήρθε όμως στην «δύση» του ημιχρόνου η ευκαιρία που ήθελαν και έκαναν την δουλειά τους.

Είναι άγνωστο πόσο θα κατάφερνε ο Πανθρακικός να ταλαιπωρήσει τους νταμπλούχους κι αυτό γιατί, ήρθε το γκολ του Κάμπελ. Η αλλαγή παιχνιδιού από τον Βάις βρήκε τον Κοσταρικανό σε ιδανική θέση να γυρίσει τη μπάλα προς το πέναλτι. Ή πιο σωστά αυτό ήθελε να κάνει. Όμως δεν την βρήκε όπως θα ήθελε, πήρε ύψος το τόπι και περίεργα φάλτσα μαζί. Και έτσι άρχισε να… προσγειώνεται στην άλλη γωνία του Κουτσόπουλου.

Ο περίεργος τρόπος έδωσε πνοή και απομάκρυνε το άγχος από τους Πειραιώτες. Ε, δεν είναι κι εύκολο να ισοφαρίσεις δυο φορές τον Ολυμπιακό και για τους Θρακιώτες το κακό ξανάρθε, μετά από λίγο. Με το φαουλάκι του Σάμαρη, που το είχε… τάξει στον Σάββα Θεοδωρίδη και τον υποχρέωσε να μπει στο γήπεδο και να πανηγυρίσει με τον ποδοσφαιριστή του! Ο Ανδρέας έβγαλε και την ασίστ στον Σαβιόλα αργότερα.

Μίτσελ: Προτιμώ να βάζουμε τέσσερα με τον Μήτρογλου

Στα καλά για τον Ολυμπιακό, ότι δόθηκε ευκαιρία να πάρει χρόνο ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Έχει τραβήξει πάρα πολλά , χρειάζεται παιχνίδια –έστω και τέτοια- για να ξαναβρεί πατήματα, αλλά πάνω απ’ όλα να ανεβάσει ψυχολογία. Όμως τι συζητάμε για τον Αβραάμ; Εδώ έπαιξε ο Τόρες και η είσοδός του, έδωσε ένα ενδιαφέρον: Να χειροκροτηθεί ο Μανωλάς, του οποίου πήρε την θέση. Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» εξετελέσθη με επιτυχία. Λίγο δύσκολα στο πρώτο 45λεπτο, ένα εξάλεπτο κρεσέντο (52’ – 58’ με δυο τέρματα και το… κερασάκι του Αργεντίνου!

Ο μέσος όρος όλο και αυξάνεται στην αποτελεσματικότητα των «ερυθρόλευκων» και μετά την Γαλλία(Τετάρτη), υπάρχουν τρεις «δουλειές στο σπίτι» με Εργοτέλη, Αστέρα και Άντερλεχτ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ