OPINIONS

Μπέντο, υπάρχει Άγιος Βασίλης;

Μπέντο, υπάρχει Άγιος Βασίλης;

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την εικόνα των Πειραιωτών στην ήττα από τον ΑΠΟΕΛ και γιατί ο Ολυμπιακός μετά τα ντέρμπι πήρε τον κατήφορο.

Η έκφραση του Πάουλο Μπέντο στα τελευταία λεπτά του ματς στο ΓΣΠ, είναι καλοδεχούμενη. Όχι για τον προβληματισμό του όσον αφορά στην ήττα από τον ΑΠΟΕΛ βέβαια, αλλά για τα σημαντικά προβλήματα που έχει η ομάδα του.

Προβλήματα που είναι πανεύκολο να τα διακρίνει όποιος έχει αθληθεί. Όποιος έχει υπάρξει σε αποδυτήρια ομάδας, για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ανεξαρτήτως κατηγορίας, ανεξαρτήτως αθλήματος. Αρκεί να είναι ομαδικό…

Κανείς δε μπορεί να ξεγελάσει πλέον τον φίλαθλο του Ολυμπιακού. Τον πιο φανατικό ή τον πιο "χαλαρό". Κανείς δε μπορεί να κρυφτεί καν, από τον πρόεδρο της ομάδας, αν ο ίδιος αποφασίσει να ασχοληθεί με την εικόνα που είδαμε στην Κύπρο και το τελευταίο 20μερο. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Αφήστε στην άκρη το αποτέλεσμα, θα σας ζαλίσουν διάφοροι αναλυτάδες, αλλά εδώ η κατάσταση δείχνει… ασθένεια άλλου επιπέδου.

Καταθέτω λοιπόν απλά και μόνο τη γνώμη μου και δεν έχω την παραμικρή απαίτηση να συμφωνήσετε. Καλοδεχούμενη η κάθε διαφορετική άποψη, αρκεί να έχει επιχειρήματα και όχι κλασική ανόητη ειρωνεία. Λοιπόν, ο Ολυμπιακός πέρασε στους "32" ως δεύτερος και έχασε δυο φορές από τον ΑΠΟΕΛ. Ναι, δε πειράζει το αποτέλεσμα. Άλλα πειράζουν:

  • Είναι εικόνα ομάδας αυτή; Εδώ και καιρό. Οι περισσότεροι παίκτες με μούτρα σαν αυτά του προπονητή τους.

  • Μόλις πέρασαν τα λεγόμενα ντέρμπι, αντί ο Ολυμπιακός να βγάλει ενθουσιασμό και χαρά που άφησε τους διεκδικητές τόσο πίσω βαθμολογικά, έγινε ένας… μουρτζούφλης που μόνο θέματα έχει και όχι καλά.

  • Παίκτες μουτρωμένοι, παίκτες απογοητευμένοι, αποδυτήρια που μάλλον δεν έχουν τους νόμους του πρόσφατου παρελθόντος. Εδώ θα πρέπει βέβαια να «σηκώσει μανίκια» η διοίκηση, γιατί πολύ απλά, δεν έχει φύγει καν το ’16. Είναι νωρίς για να επιτρέψει τέτοια κατάσταση.

  • Στα μάτια μου η εικόνα της ομάδας, είναι όπως κάτι σεζόν που χαλάρωνε στις τελευταίες δυο- τρεις αγωνιστικές και περίμενε τη φιέστα. Μόνο που τώρα δεν έχει φύγει καν ο πρώτος γύρος. Κι όσο μπροστά και να ‘σαι, με τέτοια εικόνα, ο άλλος θα 'χει… όρεξη κι ας τον έχεις κερδίσει στο σπίτι σου.

  • Δεκέμβρη μήνα και γίνεται ορατό πανεύκολα ένα αγωνιστικό πρόσωπο από μπλαζέ μέχρι… ξενερωμένο. Γιατί; Τι γίνεται στου Ρέντη; Τι κάνει ο προπονητής;

  • Ξέρω, το να αρχίσουμε την ατομική κριτική είναι το εύκολο. Να φύγουν τρεις - τέσσερις, να εμφανιστούν άλλοι τόσοι (αγαπημένο σπορ οι μεταγραφές), όμως είναι αυτό το θέμα; Είναι αυτή η λύση;

  • Και ρωτάω τα αποδυτήρια "τα έχει" ο προπονητής; Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά αυτό είναι το Α και το Ω. Αν δεν τα 'χει, δύσκολα… ισιώνει το πράγμα. Δεν είναι βέβαια η αρχή και το τέλος του κόσμου αυτό. Γιατί ο Στραματσιόνι, είχε τα αποδυτήρια, αλλά τίποτ’ άλλο και… χαιρέτησε.

  • Ο Μπέντο όμως έχει λυμένα τα προβλήματα. Οι μισθοί πέφτουν κανονικά, ο κόσμος πάει γήπεδο, η βαθμολογία είναι …χαμογελαστή, πρέπει λοιπόν να κάνει ένα και μόνο πράγμα: Να εμφανίζει φρέσκια ομάδα. Για την ώρα εξαφανίζονται παίκτες και αυτό ναι, είναι θέμα του προπονητή.

  • Ο Καρντόσο είναι ο μοναδικός στον οποίο επιμένει ο προπονητής και ο άνθρωπος δε μπορεί. Ως τώρα. Όμως, εξαφανίστηκαν άλλοι που έδειχναν ότι κάτι θα ‘διναν. Ο Τσόρι; Γιατί; Ο Μάριν; Πώς; Ο Καμπιάσο δε μπορεί να παίξει με όλες αυτές τις ομάδες;

  • Ο Ολυμπιακός του Πειραιά έχει μείνει με έναν επιθετικό και όταν δεν παίζει ο Μιλιβόγεβιτς, μπάζει από παντού.

  • Βαριά συμβόλαια –κάμποσα- που υπάρχουν στην ομάδα και δε παίζουν. Έλληνες και ξένοι. Μείγμα - μολότοφ που δε το σκέφτεσαι όσο κερδίζεις. Έλα όμως που όταν έχεις 30 νοματαίους και οι μισοί είναι μουτρωμένοι, αυτό θα παίξει ρόλο…

  • Πιο κινητικός παίκτης αυτής της ομάδας ο Σεμπά, που στην τελική δεν είναι ούτε Τζόλε, ούτε Γκαλέτι, ούτε Κάμπελ. Ούτε Σπανούλης φυσικά να σε σώσει…

  • Ανισορροπία στις γραμμές , καμία φαντασία αν "κλειδωθεί" ο Φορτούνης και βέβαια μια… καρμπόν τακτική από τον προπονητή. Τα ίδια. Ίδιες κινήσεις, ίδιες αλλαγές, όλα ίδια. Σε βαθμό να πιστέψεις, ότι ήταν και τυχερός που κέρδισε στο Καραϊσκάκη τους ανταγωνιστές του, επειδή κι αυτοί ήταν ανύπαρκτοι τότε (σόρι).

  • Δε με ενδιαφέρει το "τι και το πώς" γιατί δεν είναι η δουλειά μου. Αυτό που ξέρω είναι η εικόνα. Κάθε ομάδα εργάζεται στο προπονητικό της κέντρο για να βγάλει στα παιχνίδια τη δουλειά της. Ποια δουλειά είδαμε στη Λευκωσία ρε παιδιά; Με τους Γιάνγκ Μπόις; Με την Κέρκυρα; Ακόμη και με τη Λιβαδειά; Τι γίνεται στον Ολυμπιακό λοιπόν, μετά τα λεγόμενα δύσκολα ματς;

Το χειρότερο; Αυτό που μπορεί να σας "βγάλει από τα ρούχα σας" ακόμη περισσότερο; Βρε μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο και δεν είχαν καν διάθεση να βελτιώσουν την εικόνα του πρώτου μέρους. Με όλο το συμπάθεια για την κυπριακή ομάδα, αλλά έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός με τον εαυτό του. Και το φανερώνει εδώ και μέρες.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΦΑΝ ΜΠΑΣΤΕΝ

Αν λοιπόν υπάρχει έστω ένας Ολυμπιακός που να έμεινε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα είχε απλά και μόνο ένα δοκάρι, ε ή θα πρέπει να πάει να… κοιταχτεί κάπου, ή δεν είναι Ολυμπιακός. Απλά πράγματα. Ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας; Βαρετό! Ανασταλτική λειτουργία; Αστεία με αποκορύφωμα το γκολ.

Αυτόν τον Σωτηρίου, τον έχουν κάνει να αισθάνεται Φαν Μπάστεν οι "ερυθρόλευκοι". Ο Λεάλι έδειξε περίσσια εμπιστοσύνη στον Ντα Κόστα και καθυστέρησε να πάει στη μπάλα, παρότι ως Ιταλός πορτιέρε παίζει σωστά έξω από την περιοχή. Μην αρχίσετε πάλι για… εξόδους Μεσολογγίου, εκεί τον έχουν μάθει να παίζει από μικρός, αυτό κάνει.

Κακός λοιπόν υπολογισμός, αλλά και ο Μαροκινός ρε παιδιά… Πήδα ρε άνθρωπε να πάρεις την κεφαλιά. Βιδωμένος χωρίς λόγο έμεινες. Και έχασες μονομαχία από παίκτη που σου έβαλε γκολ με τον… ώμο!!! Ναι, με τον ώμο!!! Αστείο γκολ για ομάδα πρωταθλήτρια που λέει, ότι θέλει να κάνει και πορεία. Αυτός ο ΑΠΟΕΛ δίχως να γεμίζει το μάτι, έβγαλε ενάμιση ματς με τον Ολυμπιακό "δαντέλα".

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÐÏÅË - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / APOEL - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports / ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ ÊÙÓÔÁÓ)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÐÏÅË - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / APOEL - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports / ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ ÊÙÓÔÁÓ) EUROKINISSI SPORTS

Και περίμεναν οι φίλοι των "ερυθρόλευκων" να δουν κάτι καλύτερο στο δεύτερο μέρος. Μια ομάδα βαρετή είχε βγάλει στο γήπεδο ο Μπέντο. Δίχως σφυγμό, με τον Ιντέγε και τον Σεμπά ως συνήθως να τρέχουν και τους άλλους να μην έχουν φαντασία.

Α κι επειδή, στη μπάλα υπάρχει και αντίπαλος, τούτη τη φορά ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερα συντονισμένος απ’ ότι στο Καραϊσκάκη, είχε φράξει διαδρόμους, είχε περιορίσει Φορτούνη και Μαρτίνς. Ε, μια, δυο, τρεις, θα σε μάθουν. Θέλει και κάτι άλλο.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Και στο δεύτερο ημίχρονο τα ίδια. Οι αλλαγές; Λίγα πράγματα. Όλοι χαμένοι στο διάστημα. Σε ένα δικό του κόσμο ο Μπέντο και δυστυχώς εκεί, είναι και ο Ολυμπιακός! Όχι, δε "θάβω" τον προπονητή όπως εσείς νομίζετε, έχει κι αυτός δικαιολογίες. Η ομάδα που ανέλαβε δεν είναι δική του, κάποιοι που στηρίζει δε τον βοηθάνε, αλλά από την άλλη:

Εξαφάνισε παίκτες, το μόνο που λέει είναι να φύγουν ποδοσφαιριστές για να δουλέψει, παρακολουθεί αποσβολωμένος στα 90λεπτα και γενικά, ξαναείδα τον Ολυμπιακό του Καυτανζόγλειου και της Λάρισας. Φυσικά και δεν είναι λύση να "κολλάς τον προπονητή στον τοίχο", αλλά ούτε και είναι σωστό να μη λες τι βλέπεις. Καμία ουσία, καμία φαντασία, αλλά πάνω απ’ όλα, καμία διάθεση. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι χαζοί. Δεν τους καλύπτω, αλλά δεν γίνεται να φταίνε πάντα και μόνο αυτοί.

Είναι δουλειά του Βαγγέλη Μαρινάκη να δει τι γίνεται εντός των τειχών του Ρέντη. Αυτός έχει το μαχαίρι, αυτός έχει και το καρπούζι. Μια ομάδα που δεν έχει διοικητικά προβλήματα, έχει λυμένα τα θέματά της, έχει τον κόσμο κοντά και εμφανίζει αυτή την εικόνα ξαφνικά, τότε ένα μόνο πράγμα ισχύει καλοί μου φίλοι: Τα αποδυτήρια έχουν πρόβλημα!!!

Αν ο Μπέντο πιστεύει στον Άγιο Βασίλη, ίσως να περιμένει από αυτόν κάτι. Γιατί ο ίδιος από μόνος του, αμφιβάλω αν μπορεί να "γυρίσει" την εικόνα. Επαναλαμβάνω, είναι η γνώμη μου, μπορεί να κάνω λάθος, τη μοιράζομαι μαζί σας, αλλά όποιος καθίσει και ασχοληθεί με παίκτη ξεχωριστά, να "θάψει", να γκρινιάξει και να πει τα δικά του, μάλλον κινδυνεύει να βλέπει τα… δέντρα και όχι το δάσος!

Αντί επιλόγου, θέλω να τονίσω ότι ίσως στην επόμενη φάση, να ‘ναι καλύτερη η ομάδα, μιας και τα ματς θα γίνουν Φλεβάρη. Βέβαια θα παίξει ρόλο και η κλήρωση. Αρκεί μέχρι τότε να έχουν φτιάξει όλα αυτά που δείχνουν χαλασμένα. Γιατί ούτε το πρωτάθλημα έχει τελειώσει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήττα με κάτω τα χέρια ο Ολυμπιακός, 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Οι πιθανοί αντίπαλοι στους 32 του Europa League
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ