ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÐÏÅË - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / APOEL - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports / ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ ÊÙÓÔÁÓ)
Ολυμπιακός, ενδεκάδα με ΑΠΟΕΛ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε καθόλου καλή εμφάνιση και ηττήθηκε 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. Το Sport24.gr ακτινογραφεί τους ποδοσφαιριστές του Πάουλο Μπέντο, οι οποίοι έκαναν μέτριο ματς και μοιραία έχασαν.

Με την ήττα του στην Κύπρο από τον ΑΠΟΕΛ ο Ολυμπιακός, τερμάτισε στην 2η θέση του ομίλου του στο Europa League. Οι Πειραιώτες έχασαν 2-0 στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του γκρουπ του, πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση. Το Sport24.gr ακτινογραφεί την απόδοση των "ερυθρόλευκων".

ΛΕΑΛΙ: Δεν επιδείκνυε αυτοπεποίθηση στις εξόδους του ο Ιταλός κίπερ στο πρώτο ημίχρονο. Στο αυτογκόλ του Ντα Κόστα δεν πρόλαβε τον Σωτηρίου, ενώ είχε το φοβερό μπλοζόν του 41', κατά το οποίο έπεσε στα πόδια του Κύπριου φορ και του πήρε τη μπάλα πριν αυτός εκτελέσει. Στο δεύτερο μέρος δεν πιέστηκε, αλλά στη μοναδική καλή στιγμή του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο μέρος δέχτηκε γκολ, χωρίς ωστόσο να φταίει.

ΦΙΓΚΕΪΡΑΣ: Στο πρώτο ημίχρονο πήρε μέτρα και προσπάθησε να προκαλέσει ρήγματα από τη δεξιά πλευρά. Είτε με σέντρες είτε με ατομική ενέργεια και κατά μέτωπο προσπάθεια. Στο δεύτερο μέρος δεν ανέβηκε τόσο πολύ. Όπως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έκανε μέτριο παιχνίδι, χωρίς ωστόσο κάποια από τις επιλογές του να είναι επιζήμια για την ομάδα του.

ΒΙΑΝΑ: Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού είχε πρόβλημα συνεννόησης με τον έτερο στόπερ, τον Ντα Κόστα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φάση του 48', όταν ο Μπερτόλιο επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το μεταξύ τους λάθος. Είχε τη μεγάλη ευκαιρία του 40', όταν σηκώθηκε αφύλαχτος, έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ: Δεν έκανε καθόλου καλό παιχνίδι ο Μαροκινός. Υπέπεσε σε επιπόλαια λάθη που έδιναν την ευκαιρία στον ΑΠΟΕΛ να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού. Στη φάση του γκολ θα μπορούσε να σηκωθεί για κεφαλιά, δεν το έκανε και τελικά τού χρεώθηκε αυτογκόλ. Έχανε εύκολα τη μπάλα και αναγκαζόταν να κάνει φάουλ για να ανακοπεί η εκάστοτε αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ. Στο 87' και στο 88' απείλησε τον Βάτερμαν, αλλά δεν σκόραρε.

ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ: Ο Ισπανός αριστερός μπακ δεν υπέπεσε σε αμυντικά λάθη και αυτό που επεδίωκε να κάνει είναι να κρατήσει τη θέση του. Ενώ ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα, στο παραγωγικό κιομμάτι δεν βοήθησε καθόλου. Έγινε αλλαγή στο 76', τον αντικατέστησε ο Μανθάτης.

ΡΟΜΑΟ: Κράτησε θέση του ο Γαλλοτογκολέζος, χωρίς να ενθουσιάσει με την απόδοσή του. Προσπάθησε να σταματήσει τις προσπάθειες των Κύπριων από τον άξονα, αλλά παρασύρθηκε και αυτός από τη γενική μετριότητα των Πειραιωτών.

ΜΑΡΤΙΝΣ: Σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Πορτογάλος μέσος. Σε αντίθεση με άλλες φορές που παίρνει πρωτοβουλίες και πραγματοποιεί κατά μέτωπο επιθέσεις, αυτή τη φορά δεν κουβάλησε μπάλα, προτιμούσε τις σίγουρες πάσες, αν και ορισμένες εξ αυτών ήταν διεκδικήσιμες. Αντικαταστάθηκε στο 66' από τον Πάουλο Μπέντο και τη θέση του πήρε ο Ανδρούτσος.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Δεν ήταν ο καλός Φορτούνης. Δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι του, δεν είχε ενέργεια και δεν κατέστη εφικτό να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα με τις μπαλιές του. Είχε μόνο ένα καλό σουτ, αυτό στο 55', που εξουδετερώθηκε από τον Βάτερμαν. Λογική ήταν η αλλαγή του στο 76' με τον Τσόρι.

ΕΛΙΟΥΝΟΥΣΙ: Αρκετά τρεξίματα από τον Νορβηγό, με την υποσημείωση ότι καμία από τις επιθετικές του πρωτοβουλίες δεν στάθηκε ικανή να οδηγήσει σε ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Όσο και να προσπάθησε ο Σκανδιναβός, δεν του βγήκαν οι ενέργειες που πήρε και στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος.

ΣΕΜΠΑ: Από τους πιο κινητικούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Και στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος έτρεξε πολύ και προσπάθησε να βοηθήσει όχι μόνο επιθετικά, αλλά και πίσω όταν αυτό κρίθηκε αναγκαίο. Επιχείρησε να πάρει προσπάθειες και να "τρυπήσει" την άμυνα του ΑΠΟΕΛ, χωρίς όμως επιτυχία. Με την είσοδο του Μανθάτη και την αποχώρηση του Ντε λα Μπέγια πέρασε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στη φάση του δεύτερου γκολ ο Μοράις έφυγε ανενόχλητος από τα αριστερά και έκανε την ασίστ στον Ντε Καμάργκο.

ΙΝΤΕΓΕ: Αναγκαζόταν πολλές φορές να βγαίνει μακριά από την περιοχή του ΑΠΟΕΛ για να πάρει μπάλες, αφού ήταν στενά μαρκαρισμένος. Προσπάθησε να συνδυαστεί κυρίως με τον Σεμπά και τον Φορτούνη. Η μοναδική του καλή στιγμή ήταν το σουτ στο 48', όταν η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: Μπήκε στο 66' αντί του Μαρτίνς. Λίγα λεπτά μετά την είσοδό του ο νεαρός μέσος έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό, όταν το ψηλοκρεμαστό πλασέ εξουδετερώθηκε από τον Βάτερμαν. Στο 93' έδωσε καλή πάσα στον Σεμπά, στα αριστερά, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν αξιοποίησε την ευκαιρία με το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή.

ΤΣΟΡΙ: Μπήκε στο 76' αντί του Φορτούνγη. Ανέλαβε τις εκτελέσεις των στατικών φάσεων, ενώ είχε το καλό σουτ στο 86', το οποίο δεν κατέληξε στα δίχτυα. Δεν πρόλαβε να δείξει πολλά πράγματα στα λεπτά που αγωνίστηκε.

ΜΑΝΘΑΤΗΣ: Μπήκε στο 76' αντί του Ντε λα Μπέγια. Όσο έπαιξε ο νεαρός εξτρέμ δεν έκανε κάποια άξια αναφοράς ευκαιρία, ενώ δεν κατάφερε ούτε να απειλήσει με ατομική ενέργεια.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ