OPINIONS

Το Κύπελλο απαιτεί υπέρβαση

Το Κύπελλο απαιτεί υπέρβαση
Αραβίδης INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την πρώτη μάχη της ερχόμενης Τετάρτης με φόντο την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας και τη σοβαρότητα που πρέπει να διακρίνει την ΑΕΚ προκειμένου να ξεπεράσει το εμπόδιο της ποιοτικής Κέρκυρας.

Είχαν σε σημαντικό βαθμό δίκιο ο Δέλλας και οι ποδοσφαιριστές του για το βάλτο της Καισαριανής. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν κάκιστος και συνήθως αυτό το πληρώνει η ομάδα που διαθέτει την περισσότερη ποιότητα. Από την άλλη η απόδοση των περισσότερων κυμάνθηκε σε κατώτερα της συνήθης παρουσίας τους επίπεδα.

Και εκεί που δεν το ήθελε, ο Δέλλας αναγκάστηκε να επιστρατεύσει τον Μάνταλο τον οποίο θα προτιμούσε να κρατήσει στον πάγκο και στα 90' του αγώνα με τον Άλιμο.

Κουτσά, στραβά, η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε, έστω και στις καθυστερήσεις του αγώνα. Αν όμως είχε ηττηθεί (κάτι που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε συμβεί αν ο Ανέστης δεν είχε επέμβει καθοριστικά σε δύο περιπτώσεις), σήμερα θα μιλούσαμε σε άλλες βάσεις. Ουδείς θα χρησιμοποιούσε ως δικαιολογία τον αγωνιστικό χώρο ή θα έριχνε σε αυτόν όλο το φταίξιμο επειδή σε μεγάλο διάστημα του αγώνα η Ένωση δεν μπορούσε να αλλάξει σωστά περισσότερες από τρεις πάσες και προσπαθούσε με πενηντάρες μπαλιές των κεντρικών αμυντικών της να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ζόριτς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σε ρόλο επιτελικού χαφ, ήταν ο πιο αρνητικός όλων. Ο δε Γιόχανσον είναι ξεκάθαρα ποδοσφαιριστής περιορισμένης δράσης. Παίζει μόνο τις σίγουρες πάσες προς τα στόπερ, σπανίως θα πάρει την ευθύνη να προωθήσει τη μπάλα και δείχνει αμυντικός μέσος που θα φανεί περισσότερο όταν (μελλοντικά) η ΑΕΚ θα πιεστεί. Αν η Ένωση τον απέκτησε για να της παρέχει περισσότερη ανασταλτική ασφάλεια και σε πολλές περιπτώσεις να λειτουργεί ως τρίτος κεντρικός αμυντικός, τότε ορθά έπραξε. Αυτά όμως δεν της είναι και τόσο απαραίτητα στην παρούσα φάση.

Όπως με τον Ατρόμητο

Θα είναι λάθος αν η ΑΕΚ ψηλώσει τόσο που θα της αρκεί η ανάγνωση του τραγικού χλοοτάπητα για να την καλύψει ως δικαιολογία. Ανάλογη εμφάνιση στο ματς της Τετάρτης απέναντι στην Κέρκυρα θα της δημιουργήσει μπελάδες διότι απέναντί της θα βρει ομάδα που λογικά θα της δώσει χώρο για να παίξει αλλά και η οποία είναι πολύ πιο ικανή να την τιμωρήσει στις κόντρα επιθέσεις από τον κάθε Άλιμο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το Κύπελλο Ελλάδας είναι πλέον διοργάνωση ομάδων Σούπερ Λίγκας και η Ένωση μπορεί να αισθάνεται έτσι, όμως ακόμα δεν έχει την πολυτέλεια της εβδομαδιαίας διαδικασίας προκειμένου να μετρήσει με ακρίβεια και βεβαιότητα τις δυνάμεις της και να διακρίνει σωστά τις όποιες αδυναμίες της.

Ίσως και να ήταν καλό αυτό που συνέβη την Κυριακή. Να λειτουργήσει ως ένα καμπανάκι αφύπνισης ώστε όλοι να αντιληφθούν ότι δεν αρκεί μόνο η σοβαρότητα την οποία πάντως άπαντες επέδειξαν εντός του γηπέδου. Ο θεσμός του Κυπέλλου απαιτεί υπερβάσεις σε κάθε αγώνα, εφόσον ασφαλώς παραμένει ισχυρή η επιθυμία να γίνει στόχος διεκδικήσιμος και στις πράξεις. Η απόδοση όλων πρέπει σε κάθε τέτοιο ματς να πιάνει τα στάνταρ της εμφάνισης απέναντι στον Ατρόμητο. Τίποτα λιγότερα, καμία έκπτωση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ