OPINIONS

Η αρχή που έπρεπε να κάνει

Η αρχή που έπρεπε να κάνει
Τζανετόπουλος INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την εκκίνηση του ταξιδιού επιστροφής για την Ένωση και την ικανοποίηση που πρωτίστως πρέπει να νιώθουν άπαντες στην κιτρινόμαυρη οικογένεια για όλα αυτά που διαπιστώθηκαν σήμερα στο γήπεδο της Φυλής.

Η σημερινή ημέρα για την ΑΕΚ έχει τεράστια σημασία... Η αφετηρία της από τη Γ' Εθνική έγινε με τρόπο εκκωφαντικό. Το «ερχόμαστε» δεν ήταν τελικά μία επιλογή τυχαία. Είναι η λέξη που ταιριάζει σε αυτό που έρχεται. Όχι, δεν ήταν τα όμορφα γκολ, ούτε η εύκολη νίκη επί του αδύναμου Μανδραϊκού.

Ήταν η απόδειξη ότι ο κόσμος της Ένωσης έχει καταλάβει ότι κάτι μεγάλο γεννιέται. Το υποστήριξε με τρομερή παρουσία εντός του γηπέδου. Και με ηχηρή έξω από αυτό καθώς ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που δεν κατάφεραν να εισέλθουν σε αυτό...

Ο Τραϊανός Δέλλας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του, ενώ αφιέρωσε τη νίκη στη μνήμη της μητέρας του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων της πρεμιέρας στη Γ' Εθνική.

Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες για την ΑΕΚ, η οποία από διαχρονική πρωταγωνίστρια των γηπέδων της μεγάλης κατηγορίας κλήθηκε να εκκινήσει από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Στράβωσε το κλήμα με όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νίκαιας κατά τη διάρκεια του φιλικού ματς με τον Ιωνικό καθώς η εικόνα της Ενωσης ήταν αποκαρδιωτική και προκάλεσε οργή στις τάξεις των οπαδών της... Επέφερε επίσης εκνευρισμό και στο εσωτερικό της ποδοσφαιρικής Ενωσης, καθώς ο επικεφαλής της προσπάθειας Δημήτρης Μελισσανίδης είχε ζητήσει από τον Τραϊανό Δέλλα « να βάζουμε τρία και τέσσερα γκολ σε κάθε αντίπαλο, είτε είναι φιλικά είτε είναι επίσημα ματς».

Ακολούθησε το ξέσπασμα του Δέλλα στα Σπάτα κατά των παικτών: «Δεν θα ανεχτώ ξανά αυτή την εικόνα από εσάς. Δεν επιτρέπεται. Τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο αυστηρά από εδώ και πέρα, για να καταλάβετε όλοι τι περιμένω από εσάς. Οποιος δεν μπορεί, δεν θα έχει θέση στην ομάδα! Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να συγκεντρωθείτε. Οι άλλοι χτυπούσαν στο ψαχνό και εσείς μαρκάρατε με τα μάτια. Ετσι περιμένετε να κερδίσετε; Νομίζετε ότι θα σας χαριστεί κανείς; Ξυπνήστε όσο είναι καιρός».

Related content

Είναι λογικό και ο ίδιος ο κ. Δέλλας να αισθάνεται την πίεση της άμεσης ανόδου στη Β' κατηγορία σε συνδυασμό με την απαίτηση του κ. Μελισσανίδη για την παραγωγή θεάματος και καλού ποδοσφαίρου, να σφίγγουν σαν θηλιά στον λαιμό του. Όλα τα προαναφερθέντα καθιστούσαν ιδιαίτερα κρίσιμη τη σημερινή αναμέτρηση απέναντι στον Μανδραϊκό και ας επρόκειτο μόλις για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής.

Ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα θα προακλούσε νέες εντάσεις και να θα ενίσχυε την ακατανόητη (ως και απαράδεκτη) κατ' εμέ «προπονητολογία» που τόσο γρήγορα (και εν πολλοίς άδικα και βιαστικά) είχε αρχίσει να κυοφορείται από μερίδα του ελληνικού αθλητικού Τύπου.

Στην προσπάθειά της να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα η ΑΕΚ έχει μπροστά της δύο δύσκολα χρόνια και έχει ανάγκη από ηρεμία και υπομονή. Θα την εξασφαλίσει μέσα από διαδοχικές νίκες και ανάδειξη νέων παικτών, γι' αυτό και στο εξής κάθε θετικό αποτέλεσμα θα είναι ευεργετικό ώστε να προχωρήσει δίχως γκρίνιες και να ακολουθήσει ένα ασφαλές και δημιουργικό μονοπάτι. Η αρχή λοιπόν, ξέχωρα από ατομικές διακρίσεις παικτών, ήταν αυτή που έπρεπε...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ