ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ακτινογραφία κουπονιού Παρασκευής

Ακτινογραφία κουπονιού Παρασκευής

Διαβάστε συνοπτικά στατιστικά, ειδήσεις και εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα παιχνίδια του κουπονιού της Παρασκευής (13/5/2016). Πηγή: betblog.gr

Διαβάστε συνοπτικά στατιστικά, ειδήσεις και εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα παιχνίδια του κουπονιού της Παρασκευής (13/5/2016).

2258. ΓΚΑΜΠΑ ΟΣΑΚΑ – ΓΙΟΥΜΠΙΛΟ ΙΒΑΤΑ

Κατώτερη των περιστάσεων η Γκάμπα Οσάκα (1-0-4 εντός) για ακόμα μία φορά, έμεινε στο 0-0 με τη Νιγκάτα, ούσα αρκετά τυχερή που απέσπασε το βαθμό της ισοπαλίας. Σκληροτράχηλη η Γιούμπιλο Ιβάτα(3-2-1 εκτός), κράτησε στο 1-1 την Κασίμα και απέδειξε ξανά πως διαθέτει ένα πολύ αξιόμαχο σύνολο. Οι φιλοξενούμενοι μετρούν 8/11 αμφίσκορα, αναγκασμένοι να ψάξουν τη νίκη οι γηπεδούχοι, έμειναν ήδη πολύ πίσω και αναμένεται να παίξουν ανοικτά για το τρίποντο, με το GG να είναι μία καλή λύση στο ματς.

2259. ΤΟΚΥΟ – ΤΟΣΟΥ

Επιτέλους ανασαίνει καλύτερα η Τόκυο (2-0-3 εντός), αφού μετά από τέσσερις αγωνιστικές (0-1-3), επέστρεψε στις νίκες με το 0-1 επί της Σόναν και ευελπιστεί να δημιουργήσει ένα σερί νικών, ώστε να πάρει τα πάνω του ψυχολογικά. Ίσως τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση πραγματοποίησε η Τόσου (1-0-4 εκτός) στη Χιροσίμα χάνοντας με 3-0, συνεχίζοντας με μόλις μία νίκη μετά την πρεμιέρα (1-2-6). Οι γηπεδούχοι έχουν την ευκαιρία να χτίσουν στο διπλό επί της Σόναν και θεωρούμε πως δε θα την αφήσουν ανεκμετάλλευτη, με τον άσο να έχει το προβάδισμα.

2265. ΧΙΡΟΣΙΜΑ – ΚΑΣΙΒΑ

Μετά την ήττα από τη Γιούμπιλο Ιβάτα, η Χιροσίμα (3-1-1 εντός) επέστρεψε στις νίκες με το επιβλητικό 3-0 επί της Τόσου. Έπειτα από οκτώ αγωνιστικές δίχως ήττα (5-3-0) και πέντε συνεχόμενες νίκες, η Κασίβα (3-2-1 εκτός) έχασε με 1-3 από την εντυπωσιακή Καβασάκι. Δύσκολο σε οποιαδήποτε πρόβλεψη το παιχνίδι, αναμετρώνται δύο πολύ καλές ομάδες, οι οποίες έχουν το εύκολο γκολ. Αν έπρεπε να μπλέξουμε με το ματς, θα πηγαίναμε στο GG ή το over 2,5.

2287. ΒΑΑΣΑ – ΚΕΜΙ ΚΙΝΓΚΣ

Επιστροφή στη μετριότητα για τη Βάασα (2-1-3), γνώρισε την ήττα από την Κουόπιο με 1-0, αναζητώντας ακόμα σταθερότητα. Κέρδισε την Ίλβες παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 40’ η Κέμι (3-1-2) και συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα της σεζόν. Φαβορί λόγω ονόματος και τίποτε άλλο η Βάασα, δεν πείθει για να τη στηρίξουμε σε αποδόσεις καθαρού φαβορί κόντρα σε μία σκληροτράχηλη ομάδα, η οποία αποτελεί την έκπληξη των πρώτων αγωνιστικών. Χ2 ή πάσο.

2288. ΙΛΒ – ΠΑΛΟΚΕΡΧΟ ΒΑΝΤΑΑ

Από το 40’ έπαιζε με παίκτη περισσότερο η Ίλβες (2-0-3) κόντρα στην Κέμι, αλλά δεν κατάφερε να γλιτώσει την τρίτη συνεχόμενη ήττα της. Άξιζε κάτι καλύτερο κόντρα στην Ελσίνκι η Βαντάα (1-2-5), ωστόσο ηττήθηκε με 2-3 και συνεχίζει με μόλις μία νίκη έπειτα από οκτώ αγωνιστικές. Σε καλύτερο φεγγάρι, τουλάχιστον εντός των τεσσάρων γραμμών βρίσκονται οι φιλοξενούμενοι, θα έχουν τη στήριξη μας.

2289. ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΚΟΥΟΠΙΟ

Με το 1-1 κόντρα στη Χέλσινγκφορς, η Ροβανιέμι (3-3-1) διεύρυνε το αήττητο σερί της στις πέντε αγωνιστικές (2-3-0), αλλά στο παιχνίδι με την Κουόπιο (3-0-4) δε θα παίξει στο σπίτι της λόγω εργασιών, αλλά στο Ούλου, 221 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έρχονται από δύο «κολλητές» νίκες, φαίνεται να βρίσκουν ρυθμό και το γεγονός πως παίζουν σε ουδέτερο γήπεδο, μας κάνει να βλέπουμε με ακόμα καλύτερο μάτι το +0,75 ασιατικό διπλό.

2919. ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ – ΝΤΕ ΓΡΑΑΦΤΣΑΠ

Δεύτερος γύρος των πλέι-οφ ανόδου/υποβιβασμού. Πρώτο παιχνίδι, ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Το εμπόδιο της Φόλενταμ ξεπεράστηκε με δύο νίκες και η Μάαστριχτ έχει μπροστά της την πρόκληση μίας ομάδας από την Ερεντιβίζιε. Η Ντε Γκράαφτσαπ ούσα σίγουρα στα πλέι-άουτ, στέρησε το πρωτάθλημα από τον Άγιαξ, κρατώντας τον στο 1-1 την τελευταία αγωνιστική, αλλά πλέον καλείται να σώσει την κατηγορία, επιστρέφοντας στην πραγματικότητα. Κανένα άγχος δεν έχουν οι γηπεδούχοι, ως εδώ που έφτασαν θεωρείται επιτυχία. Ίσως είναι αλλού το μυαλό των φιλοξενούμενων ακόμα, δε θα μπλέξουμε.

2311. ΓΙΟΝΣΕΠΙΝΓΚ – ΧΕΛΣΙΝΓΚΜΠΟΡΓΚ

Μετά τις τρεις διαδοχικές ισοπαλίες, η Γιόνσεπινγκ (2-1-1 εντός) γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα, με 0-2 από τη Νόρκεπινγκ, πραγματοποιώντας τη χειρότερη φετινή τη εμφάνιση. Ξύπνησε η Χέλσινγκμποργκ (1-1-2 εκτός), μετά τη βαριά ήττα με 3-0 από τη Νόρκεπινγκ, επέστρεψε στις νίκες με το 2-1 επί της Μάλμε και πήρε ξανά τα πάνω της ψυχολογικά. Μπορεί μακριά από το σπίτι τους να μη σκίζουν οι φιλοξενούμενοι, αλλά οι νεοφώτιστοι όλο και χάνουν τον ενθουσιασμό τους, με το +0,25 ασιατικό διπλό να είναι τουλάχιστον προκλητικό.

2442. ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ – ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ

Μετά από σχεδόν επτά μήνες, η Αντάλιασπορ (8-6-2 εντός) πανηγύρισε δύο συνεχόμενες νίκες, ωστόσο στην τελευταία (0-1 τη Μερσίν), η εμφάνισή της δεν ήταν ιδιαίτερα καλή. Αντίθετα, η Τραμπζονσπόρ (4-1-11 εκτός) έρχεται από το καλύτερο παιχνίδι της, διαλύοντας με 6-0 τη Ρίζεσπορ και επέστρεψε στα τρίποντα έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές (0-1-3). Παντελώς αδιάφορες οι δύο ομάδες, αρέσκονται σε ανοικτά ματς (19/32 over 2,5 οι γηπεδούχοι, 17/32 οι φιλοξενούμενοι), αναμένουμε παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες, με τα πολλά γκολ να έχουν το προβάδισμα.

---. ΚΛΟΥΖ – ΒΟΛΟΥΝΤΑΡΙ

Στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη βρίσκεται η Κλουζ (9-6-3 εντός), έχει αποκλειστικά το μυαλό της στον τελικό κυπέλλου με τη Ντιναμό που ήταν να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα και θα διεξαχθεί τελικά την Τρίτη. Για το λόγο αυτό αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές κόντρα στην Πετρολούλ, χάνοντας με 1-0, ενώ λογικά θα χρησιμοποιηθούν και πάλι παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής. Σε πολύ κακή κατάσταση η Βολουντάρι (5-3-10 εκτός), μετράει πέντε διαδοχικές ήττες και οφείλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, εκμεταλλευόμενη το ροτέισον των γηπεδούχων. Προς τα δεξιά του σετ κοιτάζουμε.

2920. ΓΚΟΟΥ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ – ΦΕΝΛΟ

Δεύτερος γύρος των πλέι-οφ ανόδου/υποβιβασμού. Πρώτο παιχνίδι, ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Έχει βρει ρυθμό την πλέον κατάλληλη χρονική στιγμή η Γκόου Αχέντ, αφού τρέχει αήττητο σερί δέκα αγωνιστικών (6-4-0), με αποτέλεσμα να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα και να αποφύγει τον πρώτο γύρο των πλέι-οφ. Με άνεση τερμάτισε στη δεύτερη θέση η Φένλο, προέρχεται από πέντε συνεχόμενες νίκες και φυσικά ούτε αυτή αγωνίστηκε στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ. Παιχνίδι ανάμεσα σε δύο εξαιρετικές και άκρως φορμαρισμένες ομάδες. Μόνο και μόνο λόγω έδρας δίνουμε ένα μικρό προβάδισμα στους Ιγκλς, αλλά δεν είμαστε και ιδιαίτερα ζεστοί.

2921. ΦΚ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ – ΜΠΡΕΝΤΑ

Έδειχνε ικανή για τη δεύτερη θέση η ΦΚ Αϊντχόφεν, αλλά κλάταρε στο φινάλε του πρωταθλήματος, μετρώντας τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-1-3) και τρεις διαδοχικές ήττες. Σαν όνομα, η Μπρέντα είναι το πιο βαρύ των πλέι-οφ και θεωρούταν από την έναρξη της σεζόν το μεγάλο φαβορί για την απευθείας άνοδο, ωστόσο αρκέστηκε στην τρίτη θέση. Χαρακτήρα ντέρμπι έχει το ματς, με τους γηπεδούχους να έχουν ρεκόρ 0-3-5 στα πλέι-οφ μετά το 2010 και τους φιλοξενούμενους να διαθέτουν φανέλα, εμπειρία και γεμάτο πέταλο. Θεωρούμε πιο έτοιμη τη Μπρέντα, μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Αϊντχόφεν.

2738. ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΣΟΣΙΕΔΑΔ

Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον η αναμέτρηση της Βαλένθια με τη Σοσιεδάδ όπου αμφότερες πραγματοποίησαν κάκιστη πορεία και έμειναν εκτός στόχων από νωρίς. Ένα παραπάνω κίνητρο υπάρχει στις «νυχτερίδες» αφού με πιθανή νίκη και αν τερματίσει σε καλύτερη θέση από την 11η που κατέχει τώρα ίσως υπάρξουν οικονομικά οφέλη. Θα παραταχθεί πάντως με αρκετές απουσίες όπως και η Σοσιεδάδ με τις δύο ομάδες να χαίρονται το παιχνίδι στην αυλαία της σεζόν. Ένα κλικ παραπάνω δίνουμε στη Βαλένθια λόγω και του γεγονότος πως παίζει μπροστά στο κοινό της. Σε πολύ χαμηλή απόδοση προσφέρεται το over, ο συνδυασμός 1 & over 1,5 δίνει απόδοση 2,02 στον Stoiximan. Διαβάστε περισσότερα εδώ .

2739. ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΠΡΟ ΒΕΡΤΣΕΛΙ

Αδιάφοροι οι γηπεδούχοι που όμως δεν χαρίστηκαν ούτε στο Μπάρι ούτε στην Λιβόρνο με τους οποίους αγωνίστηκαν τις 2 τελευταίες εβδομάδες. Η Βερτσέλι θέλει 2 νίκες για να εξασφαλίσει την παραμονή της αλλά εσχάτως δείχνει κολλημένη με τις ισοπαλίες μετρώντας 6/7 στα πιο πρόσφατα (όλες GG). Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Κάλιαρι που πολύ πιθανό να θέλει την νίκη για να κατακτήσει τον τίτλο. Είναι υποχρεωμένη να ψάξει την νίκη αλλά η αγωνιστική της παρουσία δεν εμπνέει.

2911. ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ. – ΜΠΡΑΪΤΟΝ

Ενθουσιασμός επικρατεί στο Σέφιλντ, αφού η Γουένσντεϊ βρίσκεται στα πλέι-οφ ανόδου, ο κόσμος θα γεμίσει ασφυκτικά το «Χίλσμπορο» και η αισιοδοξία για επιστροφή στην Πρέμιερ έπειτα από 16 χρόνια είναι διάχυτη. Απογοήτευση επικρατεί στη Μπράιτον για την απώλεια της απευθείας ανόδου στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, αλλά είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει άμεσα τα πλέι-οφ, προκειμένου να ολοκληρώσει μέσω αυτής της διαδικασίας την έκπληξη και να βρεθεί στα μεγάλα σαλόνια. Η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο σε τέτοια ματς, αλλά οι «γλάροι» διαθέτουν μία πολύ σκληροτράχηλη ομάδα, ειδικά εκτός έδρας, όπου και γνώρισε μόλις δύο ήττες στο πρωτάθλημα (9-12-2). Θεωρούμε πως δε θα επηρεαστούν σημαντικά από το γεγονός πως χάθηκε η δεύτερη θέση και θα πάρουν θετικό αποτέλεσμα στο «Χίλσμπορο», με το +0,25 ασιατικό διπλό να έχει τον πρώτο λόγο σε απόδοση 1,925 στην Bet365. Διαβάστε περισσότερα εδώ .

2347. ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ – ΝΙΟΡ

Τελευταία αγωνιστική στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Οι δύο νίκες κόντρα σε Νανσί και Παρί κλείδωσαν την παραμονή για τη Βαλενσιέν (3-10-5 εντός), η οποία πηγαίνει παντελώς αδιάφορη στο φινάλε της σεζόν. Με σερί 3-1-0 στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια πρωταθλήματος σφράγισε τη σωτηρία της και η Νιόρ (4-8-6 εκτός). Γεμάτα γκολ ήταν τα τελευταία ματς των δύο ομάδων, αναμένουμε η χαλάρωση να επιφέρει ακόμα ένα over 2,5.

2348. ΕΒΙΑΝ – ΝΙΜ

Η Εβιάν βρίσκεται σε μειονεκτική θέση αναφορικά με την παραμονή της στην κατηγορία. Για να σώσει την παρτίδα, χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη, ελπίζοντας παράλληλα πως η Σοσό θα χάσει από την Κλερμόν. Δεν κυνηγάει απολύτως τίποτα η Νιμ, έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία της και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, έκανε το χατίρι στους αντιπάλους της, οι οποίοι είχαν βαθμολογικό κίνητρο. Θεωρούμε πως θα το κάνει και κόντρα στην Εβιάν, η οποία είναι αναγκασμένη να ελπίζει και να έχει το αυτί στο ακουστικό, με τον άσο στο 1,75 του Stoiximan να αποτελεί επιλογή. Διαβάστε περισσότερα εδώ .

2349. ΚΡΕΤΕΪΓ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Μούσκεμα τα έκανε η Κρετέιγ (3-7-8 εντός) στο παιχνίδι με τη Νιόρ, αφού παρότι προηγήθηκε με 1-2 στο 25’, «κατάφερε» να χάσει με 4-2, κάτι που την έστειλε και μαθηματικά στην τρίτη κατηγορία της Γαλλίας. Σε μία -σχεδόν- ονειρεμένη σεζόν, ο Ερυθρός Αστέρας (9-6-3 εκτός) όχι απλά παρέμεινε άνετα στην κατηγορία, αλλά χτύπησε και την πόρτα της ανόδου, αδυνατώντας όμως να μπει σφήνα στην πρώτη τριάδα. Το παιχνίδι έχει το χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι, αλλά η εικόνα διάλυσης των γηπεδούχων δε μας αφήνει άλλα περιθώρια από το να στηρίξουμε τη μεγάλη έκπληξη της σεζόν, Ερυθρό Αστέρα, πηγαίνοντας προς τα δεξιά.

2350. ΛΑΒΑΛ – ΠΑΡΙ

Ταμπούρι έπαιξε η Λαβάλ (6-6-6 εντός) στην έδρα της Νιμ, έχοντας ως στόχο το βαθμό της ισοπαλίας. Τελικά πήρε το 1-1 και με τον πόντο αυτόν κλείδωσε την παραμονή της για ένατη διαδοχική σεζόν. Δεν κατάφερε να κερδίσει η Βαλενσιέν (1-4) η Παρί (2-7-9 εκτός), η οποία έτσι κι αλλιώς είχε μόνο μαθηματικές ελπίδες για να παραμείνει στην κατηγορία και πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για την τρίτη κατηγορία. Τα 6/8 τελευταία ματς των φιλοξενούμενων ήταν over 2,5. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη κινήτρου στους γηπεδούχους, μας ωθούν σε παιχνίδι για γκολ.

2351. ΛΑΝΣ – ΜΕΤΣ

Δεν κλείνει καθόλου θετικά τη σεζόν η Λανς (8-7-3 εντός), ερχόμενη από τρεις διαδοχικές ήττες, ωστόσο ο κόσμος της θα τη στηρίξει στο φινάλε της σεζόν, γεμίζοντας ασφυκτικά το γήπεδό της. Το μεγάλο βήμα για την επιστροφή στο Σαμπιονά έκανε η Μετς (8-4-6 εκτός) την προηγούμενη εβδομάδα με το 2-1 επί της Τουρ, έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες και πλέον χρειάζεται ένα βαθμό για να βρεθεί στα μεγάλα σαλόνια, ενώ σε περίπτωση ήττας, θα ελπίζει πως η Χάβρη δε θα κερδίσει καλύπτοντας τη διαφορά τερμάτων(+16/+10). Μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει την άνοδο η Μετς, δε θεωρούμε πως θα το κάνει, αφού έχει με το μέρος της κίνητρο και φόρμα, όμως το διπλό είναι προς αποφυγή, αφού πιθανότατα και με ήττα θα πετύχει το στόχο της.

2352. ΜΠΡΕΣΤ – ΟΣΕΡ

Εδώ και καιρό τα έχει παρατήσει η Μπρεστ (8-6-4 εντός), στην ήττα με 2-0 από την Κλερμόν έπαιξε ξανά με πολλούς νεαρούς στην ενδεκάδα και συμπλήρωσε επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-3-4). Χτύπησε και το παιχνίδι με τη Χάβρη η Οσέρ (6-4-8 εκτός), αλλά ηττήθηκε με 1-3, επιστρέφοντας στις ήττες έπειτα από δύο «κολλητές» νίκες. Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν πολύ καλύτερα στοιχεία και παρότι πρόκειται για ματς δίχως κανένα κίνητρο, στρεφόμαστε προς τα δεξιά.

2353. ΝΤΙΖΟΝ – ΑΖΑΞΙΟ

Από τη στιγμή που εξασφάλισε την άνοδο, η Ντιζόν (11-4-3 εντός) δεν ασχολείται με τίποτα, γνωρίζοντας για πρώτη φορά φέτος τρεις διαδοχικές ήττες. Άλλη μία «άχρωμη» εμφάνιση πραγματοποίησε η Αζαξιό (1-8-9 εκτός), χάνοντας με 0-2 από τη Σοσό, περιμένοντας υπομονετικά το τέλος της σεζόν, έχοντας ρεκόρ 1-3-5 στις εννέα τελευταίες αγωνιστικές. Εξάντλησε τα εισιτήρια ο κόσμος των γηπεδούχων, αναμένεται να αποτελέσει το κίνητρο για να κλείσει με νίκη η πετυχημένη σεζόν. Χαμηλά ο άσος, η έλλειψη κινήτρου και η κάκιστη εκτός έδρας παρουσία της Αζαξιό, μας οδηγούν στο συνδυασμό του με over 2,5.

2354. ΣΟΣΟ – ΚΛΕΡΜΟΝ

Μια ανάσα από την παραμονή και του χρόνου στη Λιγκ 2 είναι η Σοσό, με ένα πόντο στο εντός έδρας ματς με την Κλερμόν πετυχαίνει το στόχο της. Αδιάφορη βαθμολογικά η Κλερμόν απλά περιμένει το φινάλε του πρωταθλήματος. Ασφαλώς και οι γηπεδούχοι μπορούν να σωθούν πετυχαίνοντας νίκη, ωστόσο δεν έχουν καμία αξία οι τιμές του άσου (γύρω στο 1,70). Αντιθέτως προκλητικό φαντάζει το 3,70 της ισοπαλίας στον Stoiximan, εξάλλου η Σοσό έχει το «Χ» σαν αγαπημένο της αποτέλεσμα (15 συνολικά, 7 εντός), όπως και η Κλερμόν εκτός έδρας (επίσης 7). Στο πινακάκι των Young Guns η ισοπαλία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2355. ΤΟΥΡ – ΝΑΝΣΙ

Τη δεύτερη διαδοχική της ήττα γνώρισε η Τουρ (7-5-6 εντός), αυτή τη φορά από τη Μετς με σκορ 2-1, περιμένοντας καρτερικά το φινάλε της σεζόν. Η Νανσί (6-8-4 εκτός) μετά την εξασφάλιση της ανόδου, πανηγύρισε και το πρωτάθλημα με το 1-0 κόντρα στην Εβιάν, πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας. Δεν υπάρχει κίνητρο στο ματς, ομάδες του under 2,5 αμφότερες και για το λόγο αυτό δε θα μπλέξουμε ούτε με τα πολλά τέρματα.

2356. ΧΑΒΡΗ – ΜΠΟΥΡΓΚ ΠΕΡΟΝΑΣ

Ένα μίνι θαύμα κυνηγάει η Χάβρη (11-3-4 εντός) προκειμένου να πάρει την τρίτη θέση και να κερδίσει την άνοδο. Πιο συγκεκριμένα, χρειάζεται νίκη και παράλληλα ήττα της Μετς από τη Λανς, καλύπτοντας τη διαφορά τερμάτων (+10/+16). Το έργο της μόνο εύκολο δε θα είναι, αλλά οι παίκτες φαίνεται να το πιστεύουν και μοιάζουν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν τα περιθώρια. Παντελώς αδιάφορη η Μπουρκ Περονάς (3-5-10 εκτός), έκανε το κομμάτι της κόντρα στη Λανς την προηγούμενη εβδομάδα στο τελευταίο εντός έδρας ματς της σεζόν και μπορεί πια να παραδοθεί στις ορέξεις της Χάβρης, με το συνδυασμό άσου και over 2,5 να αποτελεί επιλογή.

2360. ΚΟΡΚ ΣΙΤΙ – ΝΤΕΡΙ

Ανώτερη της Μποέμιαν σε όλα τα επίπεδα η Κορκ (5-1-0) κέρδισε μόλις με 0-1 και έφτασε τις πέντε διαδοχικές νίκες, αγνοώντας την ήττα από τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος (7-3-0 έκτοτε). Παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν το ντέρμπι ανάμεσα στη Ντέρι (3-2-1 εκτός) και τη Φιν Χαρπς, με τη Σίτι να προηγείται χάνει ως το 84’ με 1-0, να γυρίζει το ματς ως το 88’, αλλά στο φινάλε ισοφαρίστηκε για το τελικό 2-2. Έχει βρει ρυθμό η Κορκ, δείχνει να χάνει το δικό της η Ντέρι και φυσιολογικά ο άσος έχει τον πρώτο λόγο, με το σετ αποδόσεων πάντως να είναι διαβασμένο.

2922. ΑΛΜΙΡΕ ΣΙΤΙ – ΒΙΛΕΜ

Δεύτερος γύρος των πλέι-οφ ανόδου/υποβιβασμού. Πρώτο παιχνίδι, ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Πορεία πρωταθλητισμού πραγματοποιεί η Αλμίρε Σίτι, εντυπωσιάζοντας όλη την Ολλανδία με τις επιδόσεις της. Κέρδισε την τέταρτη περίοδο, έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών, απέκλεισε με συνολικό σκορ 8-2 την Έμεν στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ και μπροστά της έχει άλλη μία μεγάλη πρόκληση. Η Βίλεμ μπορεί να νίκησε στο τέλος της Ερεντιβίζιε τη Ρόντα με 2-3, αλλά το δώρο που περίμενε από την Καμπούρ δεν ήρθε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στα πλέι-άουτ, διεκδικώντας τη σωτηρία της. Απογοήτευση επικρατεί στους φιλοξενούμενους, είναι σαφώς μεγαλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα, ωστόσο το τελευταίο τρίμηνο γεννάνε και τα κοκόρια της Αλμίρε, με το διπλό να είναι προς αποφυγή.

2930. ΦΟΛΚΕΡΚ – ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ

Πλέι-οφ ανόδου. Δεύτερο παιχνίδι, δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Ισόπαλο 2-2 έληξε το πρώτο ματς, σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα παίξει στον τελικό των πλέι-οφ με την ενδέκατη της Πρέμιερσιπ, Κιλμάρνοκ. Καλύτερη ήταν στο πρώτο παιχνίδι η Χιμπέρνιαν, ωστόσο ένα λάθος του τερματοφύλακά της την ανάγκασε σε ισοπαλία και πλέον πηγαίνει με ένα μικρό μειονέκτημα στη ρεβάνς. Αήττητη στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις της η Φόλκερκ (2-4-0), στοχεύει στην πρόκριση στον τελικό των πλέι-οφ. Με τη διαιτησία τα έβαλαν οι «Χιμπς», αφού θεωρούν πως δεν τους δόθηκε πέναλτι όσο το σκορ ήταν 2-1, αλλά θα πρέπει άμεσα να συγκεντρωθούν στη ρεβάνς. Θυμίζουμε πως το επόμενο Σάββατο αντιμετωπίζουν της Ρέιντζερς στον τελικό του κυπέλλου. Από τη στιγμή που δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, θεωρούμε αξιόλογη επιλογή το αμφίσκορο, κάτι που επιβεβαιώθηκε στις 4/5 μεταξύ τους αναμετρήσεις φέτος.

2361. ΣΕΝΤ ΠΑΤΡΙΚΣ – ΛΟΝΓΚΦΟΡΝΤ

Μετά από τρεις αγωνιστικές χωρίς βαθμό και γκολ (0-0-3), η Σεντ Πάτρικς (2-1-3 εντός) έψαχνε απεγνωσμένα ένα ξέσπασμα και το βρήκε κόντρα στη Γκάλγουεϊ, εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως η αντίπαλός της έπαιζε από το 40’ με παίκτη λιγότερο, κερδίζοντας 0-3. Ούτε τη νεοφώτιστη Γουέξφορντ δεν κατάφερε να κερδίσει η Λόνγκφορντ (1-1-4 εκτός), χάνοντας με 2-4 και τον κόσμο της να ξεσπά σε αποδοκιμασίες προς τους παίκτες, απαιτώντας την παραίτηση του προπονητή Κάζενς. Δε βλέπουμε πως θα ξυπνήσουν οι φιλοξενούμενοι, αλλά δε γίνεται και να εμπιστευθούμε τους γηπεδούχους στο χαμηλότατο 1,30, επειδή απλά επέστρεψαν στις νίκες.

2364. ΓΟΥΕΞΦΟΡΝΤ ΓΙΟΥΘΣ – ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο τερμάτισε ένα σερί πέντε αγωνιστικών χωρίς νίκη (0-2-3) η Γουέξφορντ (1-1-4 εντός), αλώνοντας το Λόνγκφορντ με το επιβλητικό 2-4. Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ πανηγύρισε η Σάμροκ (4-0-2 εκτός) κόντρα στη Σλίγκο με 3-0, επιβεβαιώνοντας πως φέτος έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες στη μάχη του τίτλου. Με 12/12 NG πορεύονται οι φιλοξενούμενοι, αλλά έτσι όπως παίζουν οι νεοφώτιστοι γηπεδούχοι (7/12 GG), ανοικτά και χωρίς άγνοια κινδύνου, δε θα μας κάνει εντύπωση αν σπάσει το σερί των Ρόβερς. Όσον αφορά το σημείο, προφανώς το διπλό έχει το προβάδισμα, αλλά οι αποδόσεις του δεν αντικατοπτρίζουν τη δυσκολία του ματς.

2365. ΦΙΝ ΧΑΡΠΣ – ΝΤΑΝΤΑΛΚ

Έσωσε στις καθυστερήσεις το βαθμό στο τοπικό ντέρμπι με τη Ντέρι η Φιν Χαρπς (3-1-2 εντός), παρότι ως το 84’ νικούσε με 1-0 και πήρε την τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία της, αγνοώντας το τρίποντο στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές(0-3-1). Κυνική όσο δεν πάει η Ντάνταλκ (6-0-0 εκτός), ζορίστηκε κόντρα στη Μπρέι, αλλά η ποιότητά της είναι τέτοια, που της χάρισε την έκτη διαδοχική νίκη (1-0),οι πέντε εκ των οποίων ήρθαν με μηδέν παθητικό. Τρομεροί μακριά από το σπίτι τους οι πρωταθλητές, αλλά δεν παίζουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους τελευταία. Η Φιν Χαρπς πήρε ψυχολογία από τον τρόπο που έμεινε όρθια στο Ντέρι και θα τα δώσει όλα για να γίνει η πρώτη ομάδα που σταματάει τη Ντάνταλκ σε έξοδό της. Προς αποφυγή το απίστευτα χαμηλό διπλό. Στο μυαλό μας υπάρχει μόνο ο +1,5 ασιατικός άσος, αλλιώς πάσο.

2816. ΟΥΡΑΚΑΝ – ΟΥΝΙΟΝ ΣΑΝΤΑ ΦΕ

Εντελώς αδιάφορη βαθμολογικά η Ουρακάν (4-1-2 εντός), συμπλήρωσε τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη και γκολ (0-1-3), ψάχνοντας την επιστροφή στις επιτυχίες για καθαρά ψυχολογικούς λόγους. Ούτε η Ουνιόν (1-4-2 εκτός) έχει κανένα ιδιαίτερο κίνητρο στο φινάλε της σεζόν, αλλά αν μη τι άλλο, με σερί 3-2-0 στα πέντε τελευταία, φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο. Δεν καταλαβαίνουμε το φαβοριτισμό των γηπεδούχων, πολύ καλύτερα πατάει η Ουνιόν, με το Χ2 να αποτελεί επιλογή.

2367. ΒΙΛΑ ΝΟΒΑ – ΜΠΡΑΓΚΑΝΤΙΝΟ

Πρεμιέρα στη Σέριε Β της Βραζιλίας. Επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία η Βίλα Νόβα, κάνοντας πρωταθλητισμό στη Serie C. Στο πολιτειακό πρωτάθλημα Γκοϊάνο αποκλείστηκε στα ημιτελικά, όπως και στο Κόπα Βέρντε. Στόχος η παραμονή, ωστόσο έχει έναν πολύ άπειρο προπονητή, αφού ο Μανσίνι ανέλαβε στα μέσα του Γκοϊάνο και έγινε πλέον μόνιμος. Για ένατη συνεχόμενη σεζόν δίνει το παρών στη Σέριε Β η Μπραγκαντίνο, πέρυσι έφτασε κοντά στην άνοδο. Φέτος αποδυναμώθηκε αισθητά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, έχει προπονητή τον πρώην της Σαμπάιο Κορέα, Λέο Κοντέ και στο πολιτειακό πρωτάθλημα αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Παουλίστα Α2, χάνοντας την άνοδο. Ανώτερο και πιο έμπειρο σύνολο διαθέτουν οι φιλοξενούμενοι, αλλά οι γηπεδούχοι έχουν τον ενθουσιασμό της επιστροφής και το ματς μόνο εύκολο δε θα είναι. Πιθανή η αλληλεξουδετέρωση.

2368. ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Με προβλήματα στην επίθεση παρουσιάστηκε η Ουάσινγκτον (2-1-3 εντός) κόντρα στη Νέα Υόρκη Σίτι, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα (0-2), ενώ και πάλι θα έχει κάποιες σημαντικές ελλείψεις. Τον πρώτο βαθμό μακριά από το σπίτι της κατέκτησε η Νέα Υόρκη (0-1-4 εκτός) στο Ορλάντο, όπου θα μπορούσε ακόμα και να κερδίσει. Παιχνίδι με έντονη αντιπαλότητα, αν δεν υπήρχαν οι απουσίες των πρωτευουσιάνων, θα πηγαίναμε με την έδρα, τώρα απλώς θα απέχουμε.

1900. ΑΛΙΑΝΖΑ ΠΕΤΡΟΛΕΡΑ – ΡΙΟΝΕΓΚΡΟ ΑΓΚΟΥΙΛΑΣ

Προτελευταία αγωνιστική στο Απερτούρα της Κολομβίας. Τα πλάνα της για το επόμενο πρωτάθλημα ετοιμάζει ήδη η Αλιάνζα Πετρολέρα (0-3-5 εντός), ανακοινώνοντας νέο προπονητή, ο οποίος θα κάτσει στον πάγκο της από τώρα, με την ομάδα να είναι παντελώς αδιάφορη βαθμολογικά στο φινάλε του Απερτούρα. Ένα καλό πλασάρισμα στα πλέι-οφ αναζητεί η Αγκουίλας (4-1-3 εκτός), η οποία όμως δεν πατάει καθόλου καλά τελευταία, έχοντας απολογισμό 0-1-3 στις τέσσερις τελευταίες της αναμετρήσεις πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι έχουν 11/17 αμφίσκορα, 10/17 οι φιλοξενούμενοι, το γεγονός πως λείπει το ουσιαστικό βαθμολογικό κίνητρο μας κάνει να πιστεύουμε πως το παιχνίδι θα έχει γκολ.

2369. ΟΕΣΤΕ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΓΚΟΪΝΙΕΝΣΕ

Πρεμιέρα στη Σέριε Β της Βραζιλίας. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο ουδέτερο «Σίλβιο Βάλες», 64 χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική έδρα της Οέστε, η οποία δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Στο νήμα εξασφάλισε την παραμονή της πέρυσι η Οέστε, ενώ και φέτος δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα καλά τη σεζόν, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό από το Παουλίστα, με αποτέλεσμα να αλλάξει προπονητή (ήρθε ο έμπειρος γυρολόγος Ρομπέρτο Φονσέκα), αλλά και πολλούς παίκτες στο ρόστερ της, αναζητώντας τη χημεία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Στα ημιτελικά του Γκοϊάνο αποκλείστηκε η Ατλέτικο Γκοϊανένσε, η οποία διατήρησε το βασικό της κορμό από πέρυσι, όμως στην τεχνική ηγεσία θα έχει πια το Μαρσέλο Κάμπο. Πιο έμπειρη και δεμένη ομάδα η φιλοξενούμενη, το γεγονός πως το ματς διεξάγεται σε ουδέτερο γήπεδο, της δίνει ένα ακόμα προβάδισμα, με το διπλό να έχει τον πρώτο λόγο στο σετ.

2809. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΟΥΚΟΥΜΑΝ – ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ ΣΧ

Ζορίστηκε, αλλά επικράτησε της Μπελγράνο με 2-1 η Τουκουμάν (6-1-0 εντός) και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, βρισκόμενη στο -1 από την Εστουδιάντες, έχοντας πολύ πιο βατό πρόγραμμα ως το φινάλε. Δεν είχε κανένα κίνητρο η Σαν Μαρτίν (1-4-2 εκτός) κόντρα στην Τέμπερλεϊ, αλλά μετά από τέσσερις αγωνιστικές (0-1-3) κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες με το άνετο 2-0. Βρήκαν ηρεμία οι φιλοξενούμενοι, δεν έχουν την ψυχολογική πίεση πλέον. Ανώτερο σύνολο η Ατλέτικο Τουκουμάν, κυνηγάει ολοφάνερα πια την έξοδο στο Κόπα Λιμπερταδόρες και ο χαμηλός άσος έχει το προβάδισμα.

2815. ΝΤΕΦΕΝΣΑ ΧΟΥΣΤΙΣΙΑ – ΡΑΣΙΝΓΚ ΚΛΟΥΜΠ

Δε θυμίζει την ομάδα-ροντέο των πρώτων αγωνιστικών η Ντεφένσα (3-2-2 εντός), καθώς τελευταία έπαιζε για το αποτέλεσμα και με το 0-1 επί της Νιούελς κλείδωσε την παραμονή της στην κατηγορία. Μετά την πίκρα του αποκλεισμού από το Κόπα Λιμεπρταδόρες, η Ράσινγκ (3-1-3 εκτός) έχασε και τις ελπίδες της για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, αφού με το 0-0 κόντρα στην Εστουδιάντες βρέθηκε και μαθηματικά εκτός πρώτης δυάδας. Αδιάφορες πια οι δύο ομάδες, μπορεί να θυμηθεί τον τρελό της χαρακτήρα η Ντεφένσα και να παρασύρει τη Ράσινγκ σε ένα παιχνίδι γεμάτο γκολ.

2568. ΤΟΥΠΙ – ΓΚΟΪΑΣ

Πρεμιέρα στη Σέριε Β της Βραζιλίας . Μετά το 1987 επιστρέφει στη Σέριε Β η Τούπι, κερδίζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη άνοδό της. Διατήρησε τον κορμό της, ενισχύθηκε με ακόμα δώδεκα παίκτες, ενώ έχει προπονητή τον έμπειρο Ρικάρντο Ντρούμπσκι, ο οποίος έχει θητεύσει μέχρι και στη Σέριε Α. Στο πολιτειακό πρωτάθλημα Μινεϊράο αρκέστηκε στην άνετη παραμονή. Η πρωταθλήτρια του 2012 Γκοϊάς κατέληξε στη δεύτερη κατηγορία λόγω λαθών στη διοίκηση, αλλά φέτος είναι αποφασισμένη να τα διορθώσει. Έφερε στον πάγκο τον προπονητή του πρωταθλήματος, Έντερσον Μορέιρα, κατέκτησε το πολιτειακό Γκοϊάνο, ενώ διαθέτει και ένα από τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας. Ενθουσιασμός επικρατεί στους γηπεδούχους, αλλά οι φιλοξενούμενοι έχουν όλα τα εχέγγυα για να ξεκινήσουν με το δεξί το δρόμο στη Σέριε Β και να ανοίξουν το δρόμο της επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια. Προς τα δεξιά κοιτάζουμε.

1908. ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΠΑΣΤΟ – ΝΤΕΠΟΡΤΕΣ ΤΟΛΙΜΑ

Προτελευταία αγωνιστική στο Απερτούρα της Κολομβίας. Αγνοεί τη νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές (0-2-4) η Ντεπορτίβο Πάστο (4-2-1 εντός), με αποτέλεσμα πλέον να στρέφει το βλέμμα της όχι τόσο στα πλέι-οφ, όσο στη μάχη της παραμονής. Τα πλέι-οφ τέλος για τη Ντεπόρτες Τολίμα (1-0-7 εκτός), αφού με το 2-2 κόντρα στη Σάντα Φε Μπογκοτά, εξανεμίστηκαν οι ελπίδες της. Το κίνητρο είναι με τους γηπεδούχους, οι οποίοι είναι ντεφορμέ, αλλά μπορούν να εκμεταλλευτούν το υψόμετρο και το κάκιστο εκτός έδρας ρεκόρ της Τολίμα, φτάνοντας στη νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ