ΜΠΑΣΚΕΤ

Το "όλα είναι δρόμος" του Δημητρόπουλου

Το "όλα είναι δρόμος" του Δημητρόπουλου

Δέκα μέρες μετά τη στιγμή που εντυπωσίασε με την ερμηνεία του στο "Voice", ο Γιώργος Δημητρόπουλος μιλάει στο Sport24.gr για το μονοπάτι της μουσικής του καριέρας. Αυτό που ξεκίνησε στην Κομοτηνή και κατέληξε στο talent show του ΑΝΤ1.

Έχουν περάσει δέκα μέρες από τη στιγμή που έγινε ο πιο διάσημος τραγουδιστής μεταξύ των προπονητών. Δέκα ημέρες στις οποίες ο Γιώργος Δημητρόπουλος αντιλήφθηκε πόσο εύκολο (ή δύσκολο) είναι να συνδυάσεις τις δύο ιδιότητες. Αυτή του προπονητή με εκείνη του τραγουδιστή -κι αντίστροφα.

Ο 27χρονος προπονητής, που εξέπληξε τους κριτές του "Voice" ερμηνεύοντας Μπάμπη Στόκα, δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση. Έστω κι αν πήγε στο talent show με το ζόρι, όπως αποκάλυψε ο -κολλητός του- Θανάσης Θωμόπουλος, την περασμένη εβδομάδα .

Αυτό που έχει σημασία πάντως είναι πως πήγε. Πείστηκε από τους φίλους του και έκανε το μεγάλο βήμα, να βρεθεί στις blind auditions. " Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να δηλώσω συμμετοχή στο Voice ή κάποιο άλλο αντίστοιχο talent show. Απλά, μου έλεγαν όλοι οι φίλοι μου ότι το έχω με το τραγούδι και πως γενικά δεν έχω κάτι να χάσω. Κάπως έτσι με έπεισαν, είπα στον εαυτό μου πως θα πάω να δω πως είναι και εν συνεχεία πως θα εξελιχθούν τα πράγματα", επισημαίνει ο ίδιος στο Sport24.gr.

Έχει το know how

Το θέμα βέβαια είναι αν είχε άγχος όταν ανέβηκε στη σκηνή. Λογικό να αντιμετωπίσει κάπως την όλη κατάσταση, αν και "όταν βρέθηκα στη σκηνή δεν είχα άγχος. Μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας ένιωθα λίγο αγχωμένος, κυρίως γιατί ήταν αρκετές οι ώρες αναμονής".

Κι αν αναρωτιέστε πως γίνεται να μην έχει άγχος την ώρα που θα κριθεί το μέλλον του στο παιχνίδι, η απάντηση που δίνει είναι απλή: " Είχα ξανατραγουδήσει μπροστά σε κόσμο, όσο βρισκόμουν στην Κομοτηνή, οπότε ήξερα πως να το διαχειριστώ". Σας θυμίζει κάτι αυτό με την πρότερη εμπειρία; Πείτε πως όσα έκανε στην Κομοτηνή, τραγουδώντας στη "Διέξοδο" είναι κάτι σαν " την προπόνηση που κάνεις με την ομάδα σου στο γήπεδο. Όπως κι εκεί, έτσι και στο τραγούδι γίνεσαι καλύτερος μέσα από τη συνεχή τριβή και τα live".

Το "όλα είναι δρόμος" του Δημητρόπουλου

Αχ, αυτή η Κομοτηνή

Μιας κι αναφερθήκαμε στα της Κομοτηνής, εκεί ξεκίνησαν όλα για τον ίδιο. Ως φοιτητής έκανε τα πρώτα του βήματα -όχι στα παρκέ- στις μουσικές σκηνές της πόλης, προσπαθώντας να βγάλει το χαρτζιλίκι του. Για την ακρίβεια, η απήχηση που είχε στον κόσμο ήταν τέτοια που ακόμα και οι καθηγητές του περνούσαν από το μαγαζί που τραγουδούσε, για να τον ακούσουν.

" Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως είχε έρθει ο καθηγητής της ειδικότητάς μου, κ. Αλέκος Καρυπίδης, να με ακούσει. Ήταν λάτρης της μουσικής σκηνής που τραγουδούσα, οπότε ερχόταν από εκεί αρκετά συχνά", θυμάται με νοσταλγία. Πριν κατονομάσει ως... ηθικούς αυτουργούς όλου αυτού τον Θανάση Θωμόπουλο και τον Δημήτρη Τσίκινα, που τον παρακίνησαν να ασχοληθεί πιο εντατικά με το τραγούδι.

Κι ήταν, επίσης, αυτοί που τον ώθησαν στο "Voice", προφανώς γιατί είχαν αντιληφθεί τις δυνατότητές του. " Με τα παιδιά ήμασταν συμφοιτητές στην Κομοτηνή, ενώ με τον Θανάση γνωριζόμαστε από τα χρόνια του Γυμνασίου". Τότε, στο Γυμνάσιο, ήταν που έπιασε για πρώτη φορά την κιθάρα, θέλοντας να κάνει κάτι σημαντικό στη ζωή του.

Το "όλα είναι δρόμος" του Δημητρόπουλου

" Μαζί με τους φίλους μου δημιουργήσαμε μια μπάντα. Σε αυτή βρισκόταν και ο Άλκης Δήμος, που δουλεύει αυτή την περίοδο στον "Σταυρό του Νότου". Πολύ ωραίες αναμνήσεις...", σχολιάζει. " Ενόσω βρισκόμουν στην Κομοτηνή, είχαμε κάνει κάποιες ενορχηστρώσεις με τον Άλκη Δήμο και τον Βασίλη Προδρόμου, που παίζει με τη Γλυκερία αυτή την περίοδο", καταλήγει.

Το δίλημμα βρίσκει απάντηση

Το κατά πόσο θα προχωρήσει στο "Voice" δεν το γνωρίζουμε. Θα φανεί στο εγγύς μέλλον. Αυτό που δεν μπορούσαμε πάντως να μην τον ρωτήσουμε είναι αν υπάρχει καθόλου στο μυαλό του το δίλημμα "προπονητής ή τραγουδιστής". Όπως επισημαίνει " το έχω σκεφτεί, αλλά όχι διεξοδικά. Εννοώ πως αν πάνε όλα καλά στο παιχνίδι, δεν σημαίνει πως ό,τι και να γίνει θα παρατήσω την προπονητική. Ίσως την αφήσω λίγο κατά μέρους για να ασχοληθώ πιο ενεργά με τη μουσική", για να θυμίσει πως " έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι δεν υπάρχουν αγώνες ή πολλές προπονήσεις. Οπότε θα μπορώ τότε να ασχοληθώ πιο έντονα με το τραγούδι".

Όσο για το αν υπάρχει άγχος για τη συνέχεια; " Δεν θα το έλεγα. Εξ αρχής μπήκα στο παιχνίδι για να δω τι μπορώ να κάνω. Πήρα την επιβεβαίωση πως έχω ταλέντο στο τραγούδι και γι αυτό έκανα περήφανο καταρχάς τον εαυτό μου και κατά δεύτερον τους φίλους μου".

"Όλα είναι δρόμος"

Πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση, στάθηκε σε κάτι ακόμα. " Φίλε, η πιο χαρακτηριστική ατάκα που θα με ακούσεις να λέω είναι πως "όλα είναι δρόμος". Αυτή μου ταιριάζει πιο πολύ απ όλες", τονίζει. Για να το λέει, κάτι θα ξέρει. Προς το παρόν, ετοιμάζεται να προπονήσει τους πιτσιρικάδες του Ηλυσιακού, πριν ξαναπιάσει το μικρόφωνο και συμμετάσχει στα battles του Voice (σ.σ.: εκεί όπου τραγουδάει μαζί με έναν "αντίπαλο", με τους κριτές να καλούνται να επιλέξουν ποιον εκ των δύο προτιμούν).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ