ΜΠΑΣΚΕΤ

Από τα παρκέ, στις μουσικές σκηνές

Από τα παρκέ, στις μουσικές σκηνές

Ο Γιώργος Δημητρόπουλος αποφάσισε να αφήσει κατά μέρους -για λίγο- τις προπονήσεις και να (ξανα)πάρει το μικρόφωνο. Το Sport24.gr παρουσιάζει τον 27χρονο προπονητή του Ηλυσιακού, που εντυπωσίασε με την ερμηνεία του στο "Voice".

Από το βράδυ της Κυριακής (15/3) είναι ο πιο διάσημος τραγουδιστής μεταξύ των προπονητών. Ο Γιώργος Δημητρόπουλος εμφανίστηκε στο talent show του ANT1, "The Voice", εντυπωσιάζοντας με την ερμηνεία του . Τόσο που πάτησαν το κουμπί και οι τέσσερις κριτές (Αντώνης Ρέμος, Δέσποινα Βανδή, Μελίνα Ασλανίδου, Μιχάλης Κουινέλης).

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη διαδικασία, οι κριτές έχουν "γυρισμένη" την πλάτη και κρίνουν από αυτό που ακούν, για το αν θα πατήσουν το κουμπί που έχουν μπροστά τους, για να διεκδικήσουν αυτόν που είναι επάνω στη σκηνή.

Ο... τυχερός της παρέας ήταν, εν τέλει, ο Μιχάλης Κουινέλης που θα τον έχει στην ομάδα του στις επόμενες φάσεις του παιχνιδιού. Κι όλα αυτά, παρά την έντονη επιθυμία του Αντώνη Ρέμου (ήταν ο πρώτος που γύρισε) να τον εντάξει στην ομάδα του. Τα λόγια του γνωστού τραγουδιστή είναι άλλωστε ενδεικτικά. Αφού πρώτα αναρωτήθηκε "τι να πω;", τον χαρακτήρισε ως "τον πιο ωραίο rebel τραγουδιστή που έχει περάσει από το Voice", πριν επισημάνει πως " σε γουστάρω πολύ με τον τρόπο που τραγούδησες, τόσο χαλαρά, τόσο ταπεινά με ταξίδεψες μόνο που σε έβλεπα να τραγουδάς. Μόνο αυτό έχω να σου πω κι ένα "να έρθεις στην ομάδα μου". Ελπίζω να κάνεις τη διαφορά και να έρθεις σε μένα. Θα σου δώσω αέρα στα πανιά σου".

Τον πήραν σηκωτό

Ο 27χρονος κόουτς στα τμήματα υποδομής του Ηλυσιακού, δεν ήθελε να δηλώσει συμμετοχή. Ήθελε ο "κολλητός" του και συνεργάτης του στην ομάδα των Ιλισίων, Θανάσης Θωμόπουλος. " Τον πήρα σηκωτό και τον πήγα στις auditions", εξηγεί χαρακτηριστικά στο Sport24.gr .

Ήξερε καλά πως ο φίλος του έχει ταλέντο. Όπως ήξεραν οι άλλοι τρεις που βρίσκονταν στα παρασκήνια, την ώρα της ερμηνείας του. Ποιοι ήταν; Ο Δημήτρης Τσίκινας (προπονητής κι αυτός στον Ηλυσιακό), η Στεφανία Μπέμπη (βολεϊμπολίστρια του Ηλυσιακού, αδερφή του Βαγγέλη Μπέμπη που αγωνίζεται στο Iona) και η Αντουανέττα Χαρίση (βολεϊμπολίστρια του Ηλυσιακού, αδερφή του Κώστα Χαρίση που παίζει στον Άρη). Η τελευταία μάλιστα δεν... άντεξε κατά τη διάρκεια της ερμηνείας, αφού δάκρυσε από τη χαρά της.

Από τα παρκέ, στις μουσικές σκηνές

Όλα ξεκίνησαν στην Κομοτηνή

Η σχέση του Γιώργου Δημητρόπουλου με το τραγούδι κρατάει πολλά χρόνια, αλλά... πάντα κινούνταν σε ιδιωτικό επίπεδο. Η μητέρα του έκανε σπουδές στην κλασική μουσική, αλλά δεν ασχολήθηκε ποτέ επαγγελματικά με αυτό. Επηρέασε ωστόσο, τον γιο της που ως φοιτητής στην Κομοτηνή ανακάλυψε πως είχε τη μουσική στο DNA.

Στα τέσσερα χρόνια φοίτησης στο ΤΕΦΑΑ Θράκης (στην Κομοτηνή) αναζητούσε τρόπους να βγάζει χαρτζιλίκι. Πιο εύκολος τρόπος από το να τραγουδήσει δεν υπήρχε. Παρέα με φίλους του δημιούργησαν μια μπάντα και άρχισαν να περιοδεύουν σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος (κυρίως σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα), γνωρίζοντας σχετική επιτυχία.

Δεν άλλαξε όμως... σχέδια για το μέλλον του. Πρώτα πήρε το πτυχίο του (και έκανε το φανταρικό του, ξανά στην Κομοτηνή), επέστρεψε στην Αθήνα κι άρχισε να δουλεύει ως προπονητής. Αρχικά στον Ιωνικό Νικαίας και μετά (το 2011) στον Ηλυσιακό. Με τις υποχρεώσεις να αυξάνονται, αναγκάστηκε να αλλάξει ρότα και να εγκαταλείψει -προσωρινά όπως αποδείχθηκε- το τραγούδι. Τα παρκέ γέμιζαν την ημέρα του, την ώρα που το μικρόφωνο και η κιθάρα του έμειναν κρυμμένα στο σπίτι.

Η ευκαιρία του "The Voice" όμως, ήταν μεγάλη για να μην την εκμεταλλευτεί. Όπως είπαμε και παραπάνω όμως, όλα έγιναν με πρωτοβουλία άλλου. Ο Θανάσης Θωμόπουλος έκανε αυτό που έπρεπε (ως... σωστός φίλος) και στη συνέχεια όλα πήραν τον δρόμο τους. Το ταλέντο και η φωνή του έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους στη "blind audition" και μαζί ο θαυμασμός των τεσσάρων κριτών.

Έκπληξη από τους παίκτες του

Από τα παρκέ, στις μουσικές σκηνές

Πρώτοι και καλύτεροι που ενθουσιάστηκαν ήταν οι παίκτες του. Οι πιτσιρικάδες που προπονεί του έκαναν έκπληξη στην προπόνηση της Δευτέρας (16/3) αφού κρύφτηκαν στα αποδυτήρια και βγήκαν όλοι μαζί έξω τραγουδώντας το "Κι έμεινα εδώ" που ερμήνευσε.

Όντας πολύ συνεσταλμένος πάντως, διάθεση για προβολή δεν έχει. Ή μάλλον δεν θεωρεί πως υπάρχει λόγος. Γι αυτό δεν διατηρεί κάποιο προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμη κι εκεί, άλλος έκανε τη... ζημιά. Ο ίδιος άνθρωπος που τον "έσπρωξε" για το "The Voice". Ο Θανάσης Θωμόπουλος έφτιαξε μία σελίδα στο Facebook για τον κολλητό του κι από εκεί ενημερώνει όλους τους φίλους για το μουσικό του μέλλον (συνεπικουρούμενος από τη Στεφανία Μπέμπη).

Όλα καλά μέχρις εδώ, αυτό που μένει να φανεί είναι τι θα διαλέξει (προπονητική ή τραγούδι) σε περίπτωση που τεθεί το δίλημμα. Σε πρώτη φάση πάντως απάντησε στον Αντώνη Ρέμο, μετά από ερώτηση που του έγινε, πως " ή και τα δύο ή τίποτα". Δείγμα της αγάπης που έχει τόσο για το πινακάκι του προπονητή όσο και για το μικρόφωνο του τραγουδιστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ