ΜΠΑΣΚΕΤ

Σφαιρόπουλος: "Μπορεί ο Ολυμπιακός τη Γαλατά"

Σφαιρόπουλος: "Μπορεί ο Ολυμπιακός τη Γαλατά"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν η πραγματική και πως μπορεί να κερδίσει τη Γαλατάσαραϊ για να βρεθεί στους "8"

Ο βοηθός προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε στον Sentra 103,3 και την εκπομπή «Ξύπνα αγόρι μου» με τον Βασίλη Σκουντή.

Ο Ολυμπιακός έπεσε θύμα της εκπληκτικής εμφάνισης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (96-64), ωστόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υπογραμμίζει ότι οι "ερυθρόλευκοι" έχουν όλα τα φόντα για να προκριθούν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Για το γεγονός ότι η πεντάδα της ΤΣΣΚΑ συχνά αποτελείται από πέντε παίκτες με ύψος πάνω από δύο μέτρα: " Έχουμε μια ομάδα με κορμιά αθλητικά και με ταλέντο. Έχουμε αρκετούς παίκτες υψηλού επιπέδου. Είναι ένας συνδυασμός που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του και δίνουν στην ομάδα μας το κάτι παραπάνω".

Για τη διαφορά στη νίκη επί του Ολυμπιακού: "Δεν νομίζω πως η εικόνα του Ολυμπιακού είναι η πραγματική. Στο Top 16 ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει την απόδοσή του και παίζει καλύτερα απ’ ότι στην κανονική περίοδο. Έκανε σημαντικές νίκες, την Εφές μέσα-έξω, τον Παναθηναϊκό, από τη Γαλατά έχασε δύσκολα στην παράταση, άρα δεν ήταν η πραγματική του εικόνα. Θεωρώ πως γνώριζαν ότι το παιχνίδι αυτό δεν θα έδινε την πρόκριση αφού αυτό με τη Γαλατά θα κρίνει αν περάσει ο Ολυμπιακός και οι παίκτες δεν είχαν κίνητρο. Το κίνητρο το είχαμε εμείς, γιατί αν το χάναμε το παιχνίδι θα μπαίναμε σε περιπέτειες. Ήταν πολύ κρίσιμο το παιχνίδι για μας. Ίσως το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς".

Για το πως έγινε δημιουργήθηκε η διαφορά των 32 πόντων: "Δεν περίμενα βέβαια τη διαφορά, αλλά αυτή προήλθε από το μεγάλο ποσοστό μας στα τρίποντα. Είχαμε 12 τρίποντα και τα 10 από αυτά σερί στο ξεκίνημα του αγώνα. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα και δεν μπορείς να βασίζεσαι σε αυτό. Για μένα το πιο σημαντικό είναι πως παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα, δεχθήκαμε μόνο 26 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και μόνο 10 στη δεύτερη. Θεωρώ πως κάναμε πολύ καλή δουλειά κι αυτό πρέπει να είναι το στάνταρ μιας ομάδας στην άμυνα. Από εκεί και πέρα, αν είσαι και σε καλή μέρα στην επίθεση, μπορείς να έχεις και τέτοιες διαφορές".

Για την απόδοση του Ολυμπιακού: "Ο Ολυμπιακός είχε άσχημα ποσοστά κι εμείς παίξαμε καλά στην άμυνα. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό από τη χθεσινή μας απόδοση, η αμυντική λειτουργία. Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο ήταν η θέληση και η συγκέντρωση που είχαν όλα τα παιδιά και η εικόνα που έδειξαν μέσα στο παιχνίδι. Ασφαλώς και θέλουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, όπως τα επιθετικά ριμπάουντ του αντιπάλου, πρέπει να βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού".

Για το αν ο ίδιος και ο Καζλάουσκας έδωσε εντολή να χαλαρώσει η ομάδα, έτσι ώστε να μην περάσει τους 100 πόντους: "Εμείς παίζουμε ένα παιχνίδι όπως πρέπει και σεβόμαστε τον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, εγώ κι ο κόουτς Καζλάουσκας έχουμε περάσει από τον Ολυμπιακό και έχουμε σεβασμό προς την ομάδα. Ό,τι έπρεπε να πάρουμε από το παιχνίδι, το είχαμε πάρει, δεν χρειαζόταν να κάνουμε υπερβολές".

Σε ερώτηση για το αν μπορεί η ΤΣΣΚΑ να πάρει την Euroleague: "Δεν ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε. Μια ομάδα δεν μπορεί να παίζει πάντα έτσι, όλοι έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Στη Γαλατά για παράδειγμα δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι, επηρεαστήκαμε από το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων, δεν ήμασταν έτοιμοι ψυχολογικά για ένα τέτοιο παιχνίδι και το χάσαμε. Άρα, πρέπει να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε και να κάνουμε οδηγό το χθεσινό παιχνίδι. Η άμυνα για εμένα όπως είπα είναι το πλέον σημαντικό, γιατί είναι το ζητούμενο. Αν βρεθείς και επιθετικά σε καλή μέρα, τότε και η διαφορά που θα έχεις θα είναι πιο μεγάλη. Από εκεί θέλουμε να ξεκινάμε τα παιχνίδια μας κι όσο δυσκολεύει το επίπεδο θα γίνεται πιο σημαντική η άμυνα".

Για το πώς καταφέρνουν να κρατούν ισορροπίες παρά τις μεγάλες προσωπικότητες που υπάρχουν στο ρόστερ: "Είναι δουλειά του προπονητή και των συνεργατών του. Εμείς αναλύουμε το παιχνίδι μας και το παιχνίδι του αντιπάλου, βλέπουμε τα λάθη μας σε άμυνα και επίθεση, δίνουμε βάση στην πρώτη για να καταλάβουν όλοι οι παίκτες πως πρέπει να παίξουν και να καταλάβουν όλοι τι πρέπει να κάνουν. Βλέποντας ο παίκτης στο βίντεο την αμυντική του συμπεριφορά, καταλαβαίνει αν έχει κάνει αυτό που πρέπει κι αν έδωσε το 100% στην άμυνα. Είναι ένας τρόπος για να δείξεις σε όλους τους παίκτες ανεξαρτήτου εμβέλειας, τη φιλοσοφία του παιχνιδιού του προπονητή".

Όσο για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Euroleague: "Η Γαλατάσαραϊ είναι η πιο καλή τουρκική ομάδα. Μπορεί η Εφές να έχει καλύτερα ονόματα, μπορεί η Φενέρ να έχει μια καλή βάση, αλλά η Γαλατά είναι μια σκληρή ομάδα και είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν υπάρχει ο σούπερ σταρ, αλλά υπάρχει πολυφωνία στην επίθεση, υπάρχει υπομονή, καλό γύρισμα της μπάλας, πολλές επαφές και πολύ physical game στην άμυνα. Είναι ομάδα που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο και δεν είναι εύκολη για να την κερδίσεις".

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τη νίκη στο ΣΕΦ επί των Τούρκων: "Πιστεύω όμως πως ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ έχει μεγάλο πλεονέκτημα και μπορεί να πάρει το παιχνίδι. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός έχει και το υλικό, είναι καλή ομάδα, καλό προπονητικό τιμ έχει και μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι. Καλή ομάδα η Γαλατά, αλλά δεν έχει τους παίκτες με την προσωπικότητα να πάρουν το παιχνίδι σε κρίσιμα σημεία. Αν ο Ολυμπιακός κλειδώσει δύο-τρεις παίκτες-κλειδιά του αγώνα, θα έχει την τύχη στα χέρια του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ