ΜΠΑΣΚΕΤ

"O Μπουρούσης ήταν το κάτι άλλο!"

"O Μπουρούσης ήταν το κάτι άλλο!"

Ο δημοσιογράφος Lalo Alzueta περιέγραψε τα τελευταία παιχνίδια του Γιάννη Μπουρούση με τη Λαμποράλ Κούτσα και μιλάει στο Sport24.gr για το πώς έζησε την απίθανη χρονιά και το τρομερό buzzer beater του διεθνή σέντερ (VIDEOS).

Η σεζόν για τη Λαμποράλ Κούτσα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (10/6) στο παρκέ της Fernando Buesa Arena, εκεί όπου η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 63-85 και προκρίθηκε στους τελικούς της Liga Endesa, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους Βάσκους.

Η μπασκετική πρόταση που παρουσίασε φέτος ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν συνδυάστηκε με κάποιον τίτλο ωστόσο οι φίλοι της Λαμποράλ Κούτσα ουδόλως απογοητεύτηκαν. Αντίθετα, έμειναν στις θέσεις τους, όπως συνηθίζουν άλλωστε σε όλα τα παιχνίδια, για να αποθεώσουν τους παίκτες της ομάδας τους ενώ δεκάδες Βάσκοι περίμεναν τον Γιάννη Μπουρούση έξω από το γήπεδο μετά το τέλος του ματς με τους "μπλαουγκράνα"!

Ο 32χρονος σέντερ αγωνίστηκε, πιθανότατα, για τελευταία φορά με τη φανέλα της Λαμποράλ Κούτσα, έχοντας κατακτήσει 13 ατομικούς τίτλους ενώ συμπεριλήφθηκε στις καλύτερες πεντάδες της Euroleague και της Liga Endesa, προσφέροντας ένα ασύλληπτο highlight στον τρίτο ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα.

Ο Ισπανός δημοσιογράφος του RTVE, Lalo Alzueta, περιέγραψε το απίθανο buzzer beater του Μπουρούση κόντρα στην Μπαρτσελόνα και εξηγεί στο Sport24.gr πώς βίωσε την εντυπωσιακή χρονιά του Έλληνα σέντερ.

Το απόλυτο είδωλο στην Μπασκόνια

"Γνωρίζω τον Γιάννη από την περίοδο που αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης και μπορώ να πω ότι φέτος ήταν το απόλυτο είδωλο στην Μπασκόνια! Μιλάμε για τον παίκτη που «μεγάλωσε» τη Λαμποράλ Κούτσα και γέμισε τη Fernando Buesa Arena. Έβγαλε τεράστια αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, κάνοντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του! Ακόμα και από τα χρόνια που έπαιζε στον Ολυμπιακό... Ο Μπουρούσης εξελίχτηκε στον πρωταγωνιστή της ομάδας του Περάσοβιτς ενώ η φυσιογνωμία της Μπασκόνια άλλαξε από την πρώτη μέρα που ο Έλληνας σέντερ ήλθε στη Βιτόρια! Το σημαντικό στην περίπτωσή του είναι ότι οι συμπαίκτες του και το σύστημα της Λαμποράλ Κούτσα τον έκαναν να νιώθει σημαντικός".

"O Μπουρούσης ήταν το κάτι άλλο!"

Ο Alzueta ήταν εκείνος που περιέγραψε το τρίποντο του Γιούλ από τα 20 μέτρα στο ματς με τη Βαλένθια όμως παραδέχεται ότι το buzzer beater του Μπουρούση ήταν το κάτι άλλο!

"Νομίζω ότι δεν το περίμενε κανείς! Ακόμα και στη μετάδοση του ματς, είπα ότι ο Σατοράνσκι έβαλε το νικητήριο σουτ! Έμενε ελάχιστος χρόνος, πιθανότατα για μια πάσα κι ένα σουτ από μακριά ωστόσο ο Μπουρούσης έκανε το ακατόρθωτο! Μάζεψε την μπάλα από τη μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη και εκτέλεσε αμέσως με απόλυτη αίσθηση του χρόνου και του χώρου. Σίγουρα ο Τόμιτς πρέπει να αισθάνθηκε πολύ-πολύ άσχημα εκείνη τη στιγμή (γέλια). Φέτος είχα την τύχη να περιγράψω κι άλλα, απίθανα buzzer beaters. Όπως για παράδειγμα αυτό του Σέρχιο Γιούλ με τρίποντο από τα 20 μέτρα κόντρα στη Βαλένθια! Μπορείς, λοιπόν, να πεις ότι έχω δεν σχεδόν τα πάντα όμως η φάση με τον Μπουρούση ήταν το κάτι άλλο!".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ