ΜΠΑΣΚΕΤ

Μάθημα ζωής σε σχολείο των ΗΠΑ

Μάθημα ζωής σε σχολείο των ΗΠΑ

Μαθήτρια με σύνδρομο "Down" έπεσε θύμα bullying, οι συμμαθητές της την υπερασπίστηκαν και το γήπεδο του σχολείου θα έχει για πάντα το όνομα της. Μια ιστορία που πρέπει να διαβάσεις.

Το bullying μπορεί να έγινε ευρύτερα γνωστό σε εμάς μέσα από τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το Stoiximan.gr σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και με πρωταγωνιστές σπουδαίους αθλητές τρέχει ήδη μία καμπάνια για την εξάλειψη του φαινομένου στη χώρα μας, ωστόσο στην αντίπερα όχθη υπάρχουν παραδείγματα για το πως καταπολεμάτε ο σχολικός εκφοβισμός.

Η ιστορία της Desiree Andrews αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους και κυρίως για τον τρόπο που πρέπει να αντιδρούν όλοι σε τέτοια φαινόμενα.

Η Desiree Andrews πάσχει από σύνδρομο "Down", ωστόσο αυτό δεν την εμποδίζει όχι μόνο να συνεχίζει τις σπουδές της, αλλά και να είναι στις cheerleader της σχολικής ομάδας μπάσκετ. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που σε έναν κάποιοι παιδιά από την κερκίδα άρχιζαν αρχικά να την πειράζουν.

Τα σχόλια τους δεν σταμάτησαν και αφού κάποιους δεν τους σταματούσε όχι μόνο συνέχιζαν, αλλά αυτά που έλεγαν γινόταν ολοένα και πιο προσβλητικά προς την 14χρονη Desiree. Την ώρα λοιπόν που όλοι παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν κάτι ήρθε η παρέμβαση από εκείνους που θεωρητικά δεν περίμενε κάποιος να αντιδράσουν.

Την ώρα του αγώνα λοιπόν και ενώ η ομάδα τους είχε τάιμ άουτ, οι παίκτες του σχολείου της Desiree αντί να καθίσουν να ακούσουν τις οδηγίες του προπονητής τους πήγαν προς την πλευρά που βρισκόταν η συμμαθήτρια τους. Αμέσως απευθύνθηκαν προς τα παιδιά που βρίσκονταν στην κερκίδα και τους ζήτησαν να σταματήσουν.

"Είχαμε θυμώσει και δεν μας άρεσε αυτό που συνέβαινε. Ήταν άσχημο αυτό που έγινε και είναι άδικο να της φέρονται με αυτόν τον τρόπο γιατί όλοι είμαστε ίδιοι. Πήγαμε και το είπαμε στον προπονητή μας και ζητήσαμε να σταματήσουν να την κοροϊδεύουν" δήλωσε ένας από αυτούς.

Η συγκεκριμένη πράξη είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει ότι συνέβαινε προς την Desiree και ο αγώνας να συνεχιστεί κανονικά. "Είναι ένα καλό μήνυμα που στέλνουμε σε όλο τον κόσμο. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό αυτό που γίνεται αφού το σχολείο μας έχει κακή φήμη και αυτό θεωρώ ότι θα βοηθήσει τους ανθρώπους να το δουν λίγο διαφορετικά" ήταν το σχόλιο του διευθυντή του σχολείου.

Η μετονομασία του κλειστού και το "ευχαριστώ" του πατέρα

Όπως ήταν φυσιολογικό το συγκεκριμένο συμβάν γρήγορα πήρε διαστάσεις με την αρχή να γίνεται από τα τοπικά Μέσα του Μιλγουόκι και στη συνέχεια σε όλες τις ΗΠΑ.

Οι άνθρωποι όμως του σχολείου φρόντισαν το συγκεκριμένο γεγονός να το θυμούνται όλοι και η Desiree Andrews να αποκτήσει το δικό της "σπίτι". Αυτό είναι πλέον το όνομα του κλειστού γυμναστηρίου του σχολείου το οποίο μετονομάστηκε σε "D's House" (δηλαδή το σπίτι της D από το αρχικό γράμμα του μικρού ονόματος της 14χρονης).

Μάλιστα, η εκδήλωση της μετονομασίας έγινε με όλη την επισημότητα όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί με τη μικρή Desiree Andrews να είναι η Βασίλισσα της βραδιάς. Δίχως αμφιβολία τα δάκρυα χαράς τόσο της 14χρονης όσο και των γονιών της μαρτυρούσαν τη συγκίνησή τους.

"Όλοι της φέρονται σαν να είναι οι μεγάλοι της αδερφοί. Την προστατεύουν και την αγαπούν. Είναι ωραίο να το βλέπεις αυτό. Ήταν ένα δώρο από τον Θεό αυτό που έγινε. Προσπάθησα να μιλήσω σε κάθε ένα από αυτά τα αγόρια, αλλά δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυα μου" δήλωσε ο πατέρας της.

Αν μη τι άλλο το "παραμύθι" της Desiree Andrews πρέπει να εμπνεύσει πολλούς για να μπει ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο.

Δείτε τι έγινε κατά τη διάρκεια της μετονομασίας του κλειστού:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ