ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλαμπάκος: "Προτιμώ Σφαιρόπουλο από Πασκουάλ"

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής του Κοροίβου Ντίνος Καλαμπάκος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Πάμε αποδυτήρια», για την μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού Superfoods στην EuroLeague.

Για την άμυνα του Παναθηναϊκού πάνω στον Μπογκντάνοβιτς: «Είναι δύσκολο σε αυτό το επίπεδο. Δεν μπορείς να πεις ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον γνώριζαν αλλά δεν μπόρεσαν. Αυτά δεν θέλουν… κασκαντέρ θέλουν δομημένα πράγματα που λόγω της αλλαγής δεν δουλεύτηκε. Οι ομάδες που έχουν προβάδισμα για το Final 4 έχουν προπονητές οι οποίοι είναι χρόνια στον πάγκο τους. Φαντάζομαι πως θα προκριθούν ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Ολυμπιακός και νομίζω η Φενέρ. Ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολη αποστολή αλλά ας περιμένουμε…»

Για τα πολλά τρίποντα που επιχειρεί ο Παναθηναϊκός: «Ο Παναθηναϊκός έχει τη δικαιολογία ότι δεν είναι του Πασκουάλ η ομάδα. Οπότε δεν είχε δεύτερο, τρίτο και τέταρτο πλάνο. Οι άλλοι προπονητές είχαν περισσότερο χρόνο να δουλέψουν με τις ομάδες τους. Είναι λίγο τρελό για εμάς αυτό που παίζει στην επίθεση αλλά έχει αυτούς τους παίκτες. Αισθάνθηκαν όλοι μετά τις εμφανίσεις πως όλα θα πάνε καλά. Τον Ομπράντοβιτς δεν μπορείς να τον βγάλεις από την… καμπούρα σου όπως και να γίνει. Ο Παναθηναϊκός δεν βρέθηκε έτοιμος με όποιες δικαιολογίες έχει για ν” αντιμετωπίσει τη Φενέρ».

Τι κρατάμε από τον Παναθηναϊκό: «Η πραγματικότητα είναι αυτό που ζούμε. Είναι το τι σκέφτεται ο κάθε προπονητής και πως θέλει να φτιάξει την ομάδα του. Ο Πασκουάλ αυτό δεν το είχε. Έφτασε την ομάδα μέχρι εδώ και πήρε το πλεονέκτημα. Έχει πολλές δικαιολογίες και πρέπει να πάνε τέσσερις εκεί. Η Μακάμπι τι να πει; Οι Τούρκοι βάζουν χρήματα και το παλεύουν. Όταν επενδύεις σε βάθος χρόνου θα τη βρεις την άκρη. Οι Τούρκοι είναι δυνατοί».

Για τις αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων στην EuroLeague: «Όσοι βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο είναι καλοί προπονητές. Η έκπληξη είναι πως η Φενέρ παίζει με επτάμισι παίκτες και παίζει καλά, έχοντας δύο νίκες. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Πρακτικά είναι δύσκολο και το μεγάλο κακό ήταν το δεύτερο μέρος του πρώτου αγώνα. Εκεί το κερδίζει η ομάδα του Ομπράντοβιτς. Τα παιδιά του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν. Δεν ξέρω για ποιο λόγο μπλόκαραν. Η ομάδα έχει ένα στυλ παιχνιδιού που είναι εκπληκτικό ή καταστροφικό. Δεν έχει τον Διαμαντίδη. Οι εποχές αλλάζουν και το μπάσκετ αλλάζει».

Για τον κορμό που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός: «Δεν είναι εύκολο. Η κρίση μας έχει κάνει να μην μπορούμε ν” ακολουθήσουμε τους ξένους».

Για το αν είναι κομβικό το τρίτο ματς στη σειρά του Ολυμπιακού: «Πρέπει να πάρει το επόμενο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πάση θυσία σίγουρος ότι θα γυρίσει την σειρά στην Ελλάδα και να μην περιμένει το τρίτο ματς. Σου δίνει μια σιγουριά καθώς είναι ίδια ομάδα με τον ίδιο προπονητής αρκετό διάστημα. Νομίζω πως θα τα καταφέρει. Στα δύσκολα ξέρει να… κολυμπάει».

Για το ποιος είναι καλύτερος προπονητής ανάμεσα σε Σφαιρόπουλο και Πασκουάλ: «Για εμάς τους Έλληνες είναι πιο μπροστά ο Σφαιρόπουλος. Αν ο Πασκουάλ μείνει αρκετά χρόνια θα έχουμε πλήρη εικόνα. Πρέπει να το δούμε, να τον αφήσουμε να δουλέψει γιατί βγαίνει πρώτη φορά από την Ισπανία. Στο μέλλον θα κριθεί καθώς δεν βρήκε ομάδα για να τη στήσει αυτός. Πάντως, είναι κύριος και είχαν την τύχη να τον γνωρίσω στην Αμαλιάδα».

Για το φαβορί της EuroLeague: «Η ΤΣΣΚΑ αλλά ας περιμένουμε την τετράδα».

Για το αν θα μείνει στον Κόροιβο: «Ποιος ξέρει; Θα ξεκουραστούμε και στη συνέχεια θα μιλήσουμε. Πέρασα πολύ καλά στην Αμαλιάδα και τους ευχαριστώ όλους. Είδα ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος να ζεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ