ΜΠΑΣΚΕΤ

Αυτό είναι το πλάνο της FIBA

Αυτό είναι το πλάνο της FIBA

Η πρόταση της FIBA για τη νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση, σε συλλογικό επίπεδο, αφορά 38 σελίδες και εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα έχουν στα χέρια τους οι εθνικές ομοσπονδίες της Ευρώπης.

Η ιστοσελίδα b92.net από τη Σερβία, αποκάλυψε τις 38 σελίδες που έστειλε η FIBA σε όλες τις εθνικές ομοσπονδίες της Ευρώπης και αφορούν το πλάνο που έχει κάνει, για τη νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση σε συλλογικό επίπεδο. Διότι όπως διαφαίνεται, τη νέα αγωνιστική περίοδο θα έχουμε δυο διοργανώσεις.

Μεταξύ των ανθρώπων που δούλεψαν για το project, είναι και ένας Έλληνας, ενώ υπάρχουν 9 διαφορετικές προτάσεις για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η ιστορία. Eπίσης, υπάρχουν και δυο σενάρια για το Eurocup. Η προτεραιότητα της FIBA, όπως αναφέρεται, είναι να υπάρχουν πρωταθλητές όλων των χωρών, με τη regular season να αφορά 16 έως 20 ομάδες. Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την επέκταση της διοργάνωσης στη Μέση Ανατολή (βλ. Λίβανος, Κατάρ, Ιράν, Ιορδανία), αλλά και τουρνουά με ομάδες από το ΝΒΑ και τις άλλες ηπείρους. Η παγκόσμια ομοσπονδία κατέθεσε την πρόταση, προς μελέτη, ώστε να ακολουθήσει σύσκεψη και συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ