NBA

Τζέιμς Χάρντεν: Το τέλος ενός απίθανου σερί

Τζέιμς Χάρντεν: Το τέλος ενός απίθανου σερί
AP Photo/Chuck Burton AP PHOTO/CHUCK BURTON

Κόντρα στους Χοκς ο Τζέιμς Χάρντεν σημείωσε για πρώτη φορά λιγότερους από 30 πόντους έπειτα από 32 σερί αγώνες. Οι τρομεροί αριθμοί, η τελευταία επίθεση που δεν έγινε και το... quadruple team στο τέλος του αγώνα

Σερί ήταν και πάει. Έπειτα από 32 συνεχόμενους αγώνες, 2.5 μήνες ή αλλιώς 75 ημέρες, ο Τζέιμς Χάρντεν έμεινε κάτω από τους 30 πόντους στη νίκη των Ρόκετς με 119-111 επί των Χοκς.

Η Ατλάντα έκανε ό,τι μπορούσε για να διακόψει το σερί του Χάρντεν. Έφτασε στο σημείο με το παιχνίδι να έχει κριθεί να του κάνει... quadruple team, στέλνοντας 4 παίκτες πάνω του στην τελευταία φάση , προκειμένου να εξασφαλίσει ότι δεν θα σουτάρει!

Ήταν ωραία όσο κράτησε. Ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να σπάσω αυτό το ρεκόρ” δήλωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα, αναγνωρίζοντας ότι ήταν αδύνατο να σπάσει το ρεκόρ του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, ο οποίος κάποια στιγμή στην καριέρα του είχε 65 σερί παιχνίδια με τουλάχιστον 30 πόντους!

Ο Χάρντεν είχε δηλώσει πολλές φορές κατά την διάρκεια αυτού του σερί ότι προέκυψε περισσότερο από ανάγκη λόγω των τραυματισμών βασικών παικτών (Κρις Πολ, Κλιντ Καπέλα, Έρικ Γκόρντον) παρά επειδή κυνηγούσε τους αριθμούς του. “Έκανα ότι χρειαζόταν για να κρατήσουμετ το κεφάλι μας πάνω από το νερό όλο αυτό το διάστημα” δήλωσε χαρακτηριστικά. Το γεγονός ότι δεν προσπάθησε καν να εκδηλώσει επίθεση στο τέλος του αγώνα με τους Χοκς είναι μία απόδειξη πως εννοούσε αυτό που έλεγε.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΣΕΡΙ

Ήταν 11 Δεκεμβρίου όταν ο Χάρντεν είχε μείνει τελευταία φορά κάτω από τους 30 πόντους, όταν είχε σημειώσει 29 πόντους στη νίκη με 111-104 επί των Μπλέιζερς. Δύο ημέρες αργότερα, στις 13 Δεκεμβρίου, είχε 50 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ στη νίκη με 126-111 επί των Λέικερς. Εκείνη την στιγμή όλοι ασχολούνταν με τα... όργια που έκανε. Κανείς δεν περίμενε βέβαια τι θα ακολουθούσε.

Συνολικά ο Χάρντεν είχε 41.1 πόντους, 7.6 ριμπάουντ, 7.4 ασίστ, 2.2 κλεψίματα και 0.9 κοψίματα μέσο όρο με 44.1% στα σουτ, 37.1% στα τρίποντα (με 15 προσπάθειες πίσω από την γραμμή των 7.25 μέτρων ανά αγώνα) και 89.3% στις βολές (με 12.8 προσπάθειες ανά αγώνα) σε 38 λεπτά συμμετοχής αυτούς τους 2.5 μήνες. Αποτέλεσμα ήταν να εκτοξεύσει τους φετινούς του μέσους όρους στους 36.3 πόντους, 6.6 ριμπάουντ, 7.6 ασίστ και 2.1 κλεψίματα ανά αγώνα, μπαίνοντας στην κουβέντα για το βραβείο του MVP. Όχι κι άσχημα θα έλεγε κάποιος.

Η αλήθεια είναι ότι ο Χάρντεν δεν είχε μόνο αναγνώριση όλο αυτό το διάστημα. Αρκετοί είπαν πως έπαιζε για τους αριθμούς του, πολλοί είπαν ότι του είχε γίνει εμμονή αυτό το σερί. Όπως και να έχει, αυτό το σερί πλέον ολοκληρώθηκε και ο Χάρντεν μπορεί να κοιτάζει μπροστά, όπως και το υπόλοιπο ΝΒΑ. Με τους Ρόκετς να βρίσκονται πλέον στην 5η θέση της Δύσης με ρεκόρ 35-25, η σεζόν πρακτικά τώρα αρχίζει στο Χιούστον. Ωραία είναι εξάλλου τα ρεκόρ, αλλά ο στόχος παραμένει άλλος: Ένα Πρωτάθλημα.

AP Photo/Chuck Burton

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ