ΤΟΥΡΚΙΑ

Ομπράντοβιτς: "Με σέβονται οι Ολυμπιακοί, ενώ οι Σέρβοι όχι"

Ομπράντοβιτς: "Με σέβονται οι Ολυμπιακοί, ενώ οι Σέρβοι όχι"

Σε μία από τις (σπάνιες) συνεντεύξεις του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε σε σερβικό περιοδικό για το μίσος που εισπράττει από μερίδα του κόσμου στη Σερβία, την εκτίμηση που απολαμβάνει από τους φίλους του Ολυμπιακού και την αποτυχία στο EuroBasket 2005.

Το σκηνικό που στήθηκε στην Aleksandar Nikolic Hall του Βελιγραδίου, στη διάρκεια του αγώνα του Ερυθρού Αστέρα με τη Φενέρμπαχτσε, συζητήθηκε για αρκετές ημέρες. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξέσπασε εναντίον των οπαδών των "ερυθρόλευκων" για τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν σε βάρος του, ο πρόεδρος της σερβικής ομάδας, Νεμπόισα Τσόβιτς, θέλησε να απαντήσει δημοσίως και κάπου εκεί το θέμα έπαψε να απασχολεί.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε επανήλθε. Όχι με δική του πρωτοβουλία, αλλά κατόπιν ερώτησης που του έγινε στη διάρκεια μεγάλης συνέντευξης που έδωσε σε σερβικό περιοδικό. Ο "Ζοτς" μίλησε στο " Nedeljnik" για πολλά περισσότερα, πλην όμως θέλησε να ξεκαθαρίσει -για να βάλει τέλος στη σπέκουλα- πως "το ίδιο βράδυ μίλησα στο τηλέφωνο με τον Νέσα Ίλιτς (τιμ μάνατζερ) και τον Νεμπόισα Τσόβιτς (πρόεδρος), για το θέμα. Μετά τον αγώνα έφαγα μαζί με τον Ντέγιαν Ράντονιτς (προπονητής), οπότε για μένα το θέμα είχε ήδη λήξει".

Αυτό πάντως ήταν το έλασσον απ όσα είπε. Μίλησε για το μίσος που υπάρχει ανάμεσα σε Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρα, ένα μίσος το οποίο εισπράττει σε πρώτο βαθμό κάθε φορά που βρίσκεται στο Βελιγράδι. " Δεν μου αρέσει το γεγονός πως υπάρχουν διχασμοί στη σερβική κοινωνία. Ένας από τους μεγαλύτερους αφορά την Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα. Έχω την τάση να σταματάω οποιοδήποτε υβριστικό σύνθηματα ακούγεται από τις εξέδρες. Έχω πολλούς καλούς φίλους που προέρχονται από τον Ερυθρό Αστέρα και λαμβάνω συχνά πυκνά μηνύματα στήριξης από αυτούς, όπως έγινε μετά το περιστατικό στο Βελιγράδι. Μου ζητούσαν συγγνώμη για αυτά που έγιναν στο γήπεδο", ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει, εστιάζοντας στην έντονη αντίθεση που υπάρχει σε σχέση με το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα:

" Δούλεψα για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, που έχει μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό. Κι όμως, πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια με αναγνωρίζουν στον δρόμο και μου ζητάνε να βγούμε μια φωτογραφία. Με σέβονται, όπως επίσης σέβονται το γεγονός πως ουδέποτε μίλησα με άσχημα λόγια ή υποτιμητικά για τον σύλλογο που αγαπούν".

Δεν έμεινε όμως εκεί, αφού εξήγησε πως όλα άλλαξαν από το 2005 κι έπειτα, όταν απέτυχε να οδηγήσει την εθνική ομάδα της Σερβίας στην κορυφή της Ευρώπης, στο EuroBasket που διοργανώθηκε στο Βελιγράδι: " Όταν ήμουν προπονητής στην εθνική ομάδα, όλοι με φώναζαν "Ζέλικο". Ακόμη κι όταν ήμουν προπονητής στην Μπανταλόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπενετόν. Μετά το 2005 όμως, όλα άλλαξαν. Στο Βελιγράδι δεν με φώναζαν ποτέ ξανά με το όνομά μου. Έπαψα να είμαι ο "Ζέλικο τους", έγινα απλά ο "κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς". Κάποια στιγμή κοίταξα το διαβατήριό μου να δω αν είμαι ακόμη Σέρβος λόγω της συμπεριφοράς που υπήρχε απέναντί μου".

Δεν παρέλειψε μάλιστα να παραδεχθεί πως " είμαι ο μεγαλύτερος υπεύθυνος γι αυτή την αποτυχία", εξηγώντας ότι " είχα κι εγώ την πεποίθηση πως επειδή παίζουμε στην έδρα μας, θα μπορούσαμε να διακριθούμε. Η ουσία είναι πως κάποιοι παίκτες έδειξαν πρωτοφανή εχθρότητα στους συμπαίκτες τους, στη διάρκεια του EuroBasket. Στη διάρκεια της προετοιμασίας, όταν χώρισα τους παίκτες στα δωμάτια και διάλεξα τον αρχηγό, είχα την υποψία πως θα υπάρξουν κάποια προβλήματα στις σχέσεις".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ