ΤΟΥΡΚΙΑ

Αταμάν: "Οι Τούρκοι έγιναν πιο τεμπέληδες"

Αταμάν: "Οι Τούρκοι έγιναν πιο τεμπέληδες"

Ο Εργκίν Αταμάν, πέρα από προπονητής της Γαλατάσαραϊ, είναι ο εθνικός κόουτς της Τουρκίας. Γι' αυτό η άποψή του περί του κανονισμού για τους ξένους παίκτες στην TBL έχει ιδιαίτερη αξία.

Είναι από τις λίγες φορές που οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν δεν προκαλούν. Τουλάχιστον όχι σε μεγάλο βαθμό, αφού ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας (και κόουτς της Γαλατάσαραϊ) κλήθηκε να μιλήσει για την αλλαγή στον τρόπο χρησιμοποίησης των ξένων παικτών στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με την οποία, κάθε ομάδα πρέπει να έχει στην πεντάδα της τουλάχιστον ένα γηγενή παίκτη, αντί για δύο που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Τι είχε να πει επ αυτού ο Εργκίν Αταμάν; " Ο κανονισμός για τους τρεις γηγενείς και δύο ξένους παίκτες δεν θα έλεγα πως βοήθησε. Οι Τούρκοι έγιναν έτσι πιο τεμπέληδες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πάμε απευθείας στο άλλο άκρο, της παρουσίας πέντε ξένων στην πεντάδα. Νομίζω πως το τέσσερις ξένοι κι ένας γηγενής θα είναι μια πιο ομαλή μετάβαση", σχολίασε πριν αναρωτηθεί: " Φαντάζεστε να βλέπουμε στο παρκέ δέκα ξένους παίκτες";

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε για την "εκρηκτική" σχέση που έχει με τους διαιτητές. Ανέφερε πως " πάντα διαμαρτύρομαι στους διαιτητές. Είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα που μπορεί να κάνει ένας προπονητής όταν βλέπει πως ένα παιχνίδι αρχίζει να "στραβώνει". Οι διαιτητές είναι οι πιο άτυχοι της κοινωνίας", ενώ κατέληξε μιλώντας -ως προπονητής της Γαλατά πλέον- για τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει φέτος: " Έχουμε μείνει με λίγους παίκτες, αλλά ακόμη κι έτσι κερδίσαμε τη Φενέρμπαχτσε, οπότε είμαι χαρούμενοι...".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ