ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Μπιλμπάο του Μπόγρη απέκλεισε την Μπαρτσελόνα

Η Μπιλμπάο του Μπόγρη απέκλεισε την Μπαρτσελόνα

Η Μπιλμπάο νίκησε την Μπαρτσελόνα με 73-72 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας. Θετική εμφάνιση από τον Μπόγρη (8π, 3ρ), πρώτος σκόρερ ο Ρούοφ με 18 πόντους.

Σε ένα παιχνίδι που είχε εξέλιξη... θρίλερ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, η μαχητική Μπιλμπάο έκανε την έκπληξη και νίκησε την Μπαρτσελόνα με 73-72. Με αυτόν τον τρόπο οι Βάσκοι πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, αποκλείοντας από την συνέχεια της διοργάνωσης τους φιλόδοξους Καταλανούς.

Η Μπιλμπάο προηγήθηκε με σκορ 18-20 στην πρώτη περίοδο και με 37-40 στο ημίχρονο, ενώ στο 30' η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε σε 55-55. Στο 39', οι Βάσκοι προηγήθηκαν με σκορ 66-71, σε ένα καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης, με τους Καταλανούς να μην μπορούν να αντιδράσουν στο τέλος, γνωρίζοντας την ήττα με 73-72. Στα τελευταία 3.2 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, η "Μπάρτσα" είχε την δυνατότητα να σκοράρει, αλλά ο Ντόλμαν έκανε λάθος στην τελευταία κατοχή.

Ο Έλληνας σέντερ της Μπιλμπάο, Γιώργος Μπόγρης, πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, αγωνιζόμενος για 23 λεπτά στο παιχνίδι, μετρώντας 8 πόντους και 3 ριμπάουντ. Οι νικητές είχαν για πρώτο σκόρερ τον Ρουόφ με 18 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Ερβέλ (15π) και Μουμπρου (12π). Από την Μπαρτσελόνα ξεχώρισε ο Όλεσον με 14 πόντους, ο Στράτος Περπέρογλου μέτρησε 6 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ πέτυχε 2 πόντους και μάζεψε 4 ριμπάουντ.

Τα 4 παιχνίδια των προημιτελικών:

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου

Μπαρτσελόνα - Μπιλμπάο 72-73

Βαλένθια - Γκραν Κανάρια

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου

Ρεάλ Μαδρίτης - Φουενλαμπράδα

Σακομπέο Μπλούσενς - Λαμποράλ Κούτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ