ΜΠΑΣΚΕΤ

Αμπρίνες: "Πίστευα πως θα μείνω στην Μπαρτσελόνα"

Αμπρίνες: "Πίστευα πως θα μείνω στην Μπαρτσελόνα"

Ο Άλεξ Αμπρίνες αποχαιρέτησε την Μπαρτσελόνα με γραπτή του δήλωση, στην οποία τονίζει ότι περίμενε να συνεχίσει στην ισπανική ομάδα. "Οι καταστάσεις με οδήγησαν στο να αλλάξω απόφαση", τονίζει χαρακτηριστικά.

Μετά από τέσσερα χρόνια, ο Άλεξ Αμπρίνες πήρε την απόφαση να αποχωρίσει από την Μπαρτσελόνα για να συνεχίσει την καριέρα του στους Oklahoma City Thunder. Ο 23χρονος γκαρντ αφήνει πίσω του τη Liga Endesa και την Euroleague για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ, υπό τις οδηγίες του Billy Donovan.

Λίγο πριν τη μόνιμη μετακόμισή του στις ΗΠΑ, ο πρώην "μπλαουγκράνα" είπε το δικό του "αντίο" στην Μπαρτσελόνα, μέσω γραπτής δήλωσής του.

" Ήρθε η ώρα να πω "αντίο". Αυτή η στιγμή δεν είναι εύκολη για μένα. Αποχωρώ από έναν σύλλογο που μου έδωσε τα πάντα και με βοήθησε να εξελιχθώ ως παίκτης και να ωριμάσω ως άτομο. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η απόφαση που πήρα δεν ήταν εύκολη, αλλά αυτή τη φορά είπα να πάρω το ρίσκο και να δοκιμάσω τις δυνάμεις του. Φεύγω όμως από μια ομάδα που μου έκανε σπουδαίες προσφορές τα τελευταία χρόνια και με ανήγαγε σε ένα σημαντικό πρότζεκτ. Θέλω να πω ένα "ευχαριστώ" σε όλους. Στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές μου, σε όλους όσοι με βοήθησαν να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφερθώ στους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα που μου έδιναν δύναμη καθημερινά και δήλωναν τη στήριξή τους προς το πρόσωπό μου", ανέφερε αρχικά πριν πάει στην ουσία του πράγματος:

" Για εβδομάδες έλεγα πως θα συνεχίσω στην Μπαρτσελόνα, αλλά οι καταστάσεις ήρθαν έτσι ώστε να αλλάξω απόφαση. Η πρόταση που μου έγινε από την Oklahoma City Thunder ήταν τέτοια που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Το ΝΒΑ ήταν πάντοτε ένα όνειρο για μένα. Ακόμη και τώρα που έχω υπογράψει το νέο μου συμβόλαιο δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι του χρόνου θα είμαι κομμάτι του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ