ΜΠΑΣΚΕΤ

ACB: Όλα τα ζευγάρια των playoffs στα ίσα για 1η φορά στην ιστορία

ACB: Όλα τα ζευγάρια των playoffs στα ίσα για 1η φορά στην ιστορία

Ένα ιστορικό ρεκόρ σημειώθηκε στην Ισπανική Λίγκα, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία και οι 4 σειρές του πρώτου γύρου θα κριθούν στο τελευταίο παιχνίδι! Κοινώς, ο ανταγωνισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Τέσσερις σειρές playoffs, τέσσερα ζευγάρια ισόπαλα στο 1-1. Αυτός είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός στην ACB, αφού και τα 4 ζευγάρια του πρώτου γύρου έχουν καταφέρει να μοιραστούν τις νίκες στα πρώτα δύο παιχνίδια τους.

Ρεάλ - Ανδόρα, Μπασκόνια - Γκραν Κανάρια, Βαλένθια - Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια - Τενερίφη, ετοιμάζονται για... μάχη, αφού στον τρίτο αγώνα θα κριθούν οι 4 ομάδες που θα προκριθούν στα ημιτελικά του Πρωταθλήματος. Πέρα από το γεγονός ότι αυτό το γεγονός είναι εντυπωσιακό και δείχνει το επίπεδο του ανταγωνισμού που υπάρχει φέτος στην ACB, είναι και ιδιαίτερα ξεχωριστό.

Ο λόγος είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Λίγκας από τότε που δημιουργήθηκε την σεζόν 1983/84 βρίσκονται και τα 4 ζευγάρια του πρώτου γύρου σε σημείο που η πρόκριση θα κριθεί στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς! Αξίζει να αναφερθεί βέβαια ότι από την σεζόν 1983/84 έως και την σεζόν 1995/96 η πρόκριση από τον πρώτο γύρο στα ημιτελικά κρινόταν στις 2 νικες, από το 1996/97 έως την σεζόν 2006/07 στις 3 νίκες και από την σεζόν 2007/08 η ACB επέστρεψε στο αρχικό σύστημα.

Για την ιστορία, υπήρξαν δύο φορές που αυτό το ενδιαφέρον γεγονός παραλίγο να συμβεί: Τις σεζόν 1983/84 και 2012/13, όταν τρία από τα τέσσερα ζευγάρια του πρώτου γύρου χρειάστηκε να φτάσουν στο τρίτο παιχνίδι για να αναδειχθεί νικητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ