ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Τα γενέθλια του Παπαλουκά, βγάζουν νικητή!

Τα γενέθλια του Παπαλουκά, βγάζουν νικητή!
INTIME SPORTS

Γιατί ο Θοδωρής Παπαλουκάς θεωρεί γούρι να γιορτάζει τα γενέθλιά του πριν το φάιναλ-φορ. Γιατί πήρε ανάποδες ο Μίλος Τεόντοσιτς; Και γιατί ο Σάσα Καούν θεωρεί πολύ δύσκολο το να κλείσει κανείς τον Βασίλη Σπανούλη (VIDEOS)

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς θα παίξει για ένατη φορά στην καριέρα του σε φάιναλ-φορ. Συνήθως τέτοια εποχή έχει τα γενέθλιά του. Είτε πριν, είτε μετά το κορυφαίο μπασκετικό ραντεβού της Ευρώπης. Κι όπως έλεγε λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση της ΤΣΣΚΑ “όταν τα γιορτάζω πριν κερδίζω, όταν συμπίπτουν με τη διοργάνωση χάνω".

SUPER BASKETBALL και σήμερα το βράδυ σε ρυθμούς Final-4! Ραντεβού, αμέσως μετά από τον πρώτο ημιτελικό του Final-4 μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Παρουσιάζουν οι Μ. Μίχαλος, Τ. Μαγουλάς και μεταδίδουν από το Λονδίνο οι Γ. Φιλέρης, Στ. Τριαντάφυλλος, Π. Διαμαντόπουλος και Ν. Μπάκουλη.

Πότε τα γιόρτασε φέτος; Την Τετάρτη 8 του μηνός. Άρα; Έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος πως θα φύγει τροπαιούχος, όπως το 2006 στην Πράγα και το 2008 στη Μαδρίτη. Αφήστε, που όπως υπενθύμισε "ο Μεσίνα δεν έχει παίξει ποτέ σε μικρό τελικό".

Αλλά όλα αυτά είναι στατιστικές και αριθμοί. Η αλήθεια είναι ότι παίζουν "Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ, ένα ζευγάρι που έτσι κι αλλιώς θα μπορούσε να είναι ο τελικός. Για να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα, άλλωστε, πρέπει να κερδίσεις μεγάλες ομάδες. Είτε κάποιαν από τις ισπανικές, είτε τον Ολυμπιακό. Έτσι είναι το φάιναλ-φορ".

Έχοντας κλείσει τα 36 του, πλέον, ο "Τεό" νιώθει πλέον σαν βετεράνος. Να φανταστείτε ότι ήταν 26 όταν πρωτόπαιξε σε φάιναλ-φορ, το 2003 στη Βαρκελώνη στην πρώτη του χρονιά στην ΤΣΣΚΑ. Πέρασαν 10 χρόνια από τότε, και ο Θοδωρής που έχει γκριζάρει, πλέον, κοιμάται περισσότερο απ΄ό,τι τις προηγούμενες φορές (όπου δεν έκλεινε μάτι) και θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Έχει δηλώσει, άλλωστε, ότι αυτό το φάιναλ-φορ θα είναι το τελευταίο του. Την ευκαιρία του την έδωσε η ΤΣΣΚΑ: "Για μένα αυτό το δώρο ήταν ανέλπιστο. Έμοιαζε σα να ερχόταν ο Αη Βασίλης στο σπίτι μου. Μέχρι τα μέσα της χρονιάς δεν είχα βρει ομάδα, με βάση αυτά που ζητούσα, γιατί κάποιες προτάσεις υπήρξαν. Όπως καταλαβαίνετε όταν έρχεται η ΤΣΣΚΑ και σου κάνει μια τέτοια πρόταση, είναι προφανές ότι αλλάζουν τα πάντα. Δέχτηκα αμέσως γιατί υπήρχε πρώτα απ΄όλα ο κόουτς Μεσίνα και ύστερα ήξερα πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στον σύλλογο. Ήταν για μένα, λοιπόν, μια πολύ λογική επιλογή να πω το ναι..."

Ποια είναι, εν τέλει, η ομάδα της καρδιάς του και ποια η ομάδα της καριέρας του; Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ διασταυρώθηκαν στην διαδρομή του: "Δεν έρχονται όλα όπως τα θες. Αλλά πρέπει να πω ότι ο Ολυμπιακός μου έδωσε πρώτος την ευκαιρία. Με την ΤΣΣΚΑ έκανα, βέβαια, πολύ σπουδαία πράγματα".

Όσο για τον ημιτελικό; "Είναι μεγάλο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός άξιζε να είναι εδώ, θα γίνει μεγάλη μάχη..."

Τεόντοσιτς: "Ποιος τα λέει αυτά;"

Λίγο πιο δίπλα από τον Παπαλουκά, ο Μίλος Τεόντοσιτς σχολίαζε: "Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Είμαστε μια έμπειρη ομάδα, έχουμε κάνει καλή Ευρωλίγκα και θέλουμε να παίξουμε στον τελικό. Γι αυτό προετοιμαζόμαστε το καλοκαίρι, για αυτό παλεύαμε όλη τη χρονιά. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, πέρσι έκανε μια μεγάλη ανατροπή, πιστεύω πάντως ότι μπορούμε να πάρουμε τη ρεβάνς"

Κάποιος τον ρώτησε και το εξής: " Αληθεύει ότι δε μιλάτε πολύ γι αυτό τον αγώνα, επειδή είστε σίγουροι για τη νίκη σας;" Ο Σέρβος πήρε ανάποδες και ... απάντησε: "Ρώτα αυτούς που το λένε. Και ποιοι είναι αυτοί;".

Καούν: Δεν είναι εύκολο να κλείσεις τον Σπανούλη

Ο Σάσα Καούν, που έχει βελτιώσει πάρα πολύ την απόδοσή του φέτος και είναι από τα μεγάλα όπλα του Έτορε Μεσίνα, ρωτήθηκε για το κλειδί του ημιτελικού: " Χωρίς αμφιβολία η άμυνα. Έτσι κερδίζονται τα μεγάλα ματς. Έτσι θα κερδίσουμε και τον Ολυμπιακό" απάντησε ο διεθνής Ρώσος σέντερ.

- Η άμυνα απέναντι σε όλο τον Ολυμπιακό, ή ειδικά πάνω στον Σπανούλη;

" Και τα δύο θα έλεγα. Δεν μπορείς να μαρκάρεις μόνο τον Σπανούλη και να αφήσεις τους υπόλοιπους, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει αρκετούς επικίνδυνους παίκτες, ειδικά όταν σουτάρουν ... ελεύθεροι. Θα χρειαστεί λοιπόν να συνδυάσουμε την άμυνά μας προς όλους. Δεν θα είναι εύκολο. Ειδικά ο Σπανούλης δεν αντιμετωπίζεται εύκολα γιατί στο μυαλό του έχει διαρκώς πώς να δημιουργήσει. Είτε θα εκτελέσει, είτε θα πασάρει στον συμπαίκτη του. Να ξέρετε κάτι, όμως. Η ΤΣΣΚΑ σε σχέση με πέρσι παίζει πολύ καλύτερη άμυνα..."

TAGS ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ