ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η Ρεάλ θέλει τον Τοντόροβιτς

Η Ρεάλ θέλει τον Τοντόροβιτς

Ο Μάρκο Τοντόροβιτς έφυγε ως... περιττός το καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα, για να γίνει εκ των MVP της φετινής Liga Endesa, με την Μπιλμπάο. Αν η "Μπάρσα" θα τον πάρει πίσω του χρόνου; Αμφίβολο. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Όπως μαζεύτηκαν το περασμένο φθινόπωρο οι παίκτες που επρόκειτο να εκπροσωπήσουν την Μπαρτσελόνα, στην αγωνιστική περίοδο 2014-15, ο Τσάβι Πασκουάλ έκρινε πως υπάρχει υπερπληθώρα ψηλών και κατέληξε στο ότι θα ήταν χρήσιμο να δώσει δανεικό κάπου, τον Μάρκο Τοντόροβιτς. Η Μπιλμπάο ήταν αυτή που έτρεξε για να προλάβει και για τους επόμενους επτά μήνες απήλαυσε την πλούσια προσφορά του 23χρονου φόργουορντ/σέντερ, στο βαθμό που να είναι μεταξύ των υποψηφίων για την καλύτερη πεντάδα της φετινής Liga Endesa.

Ο Μαυροβούνιος ήταν ένας εκ των τριών επενδύσεων που είχε κάνει η "Μπάρσα" το 2012 , οπότε κάλεσε στη Βαρκελώνη και τους Άλεξ Αμπρίνες και Μάριο Χεζόνια.

Η Ρεάλ θέλει τον Τοντόροβιτς

Όπως ολοκληρώνεται η σεζόν, ο Κροάτης έχει ενημερώσει πως θέλει να πάει στο ΝΒΑ (μάλιστα, αποκάλυψε την απόφαση του να δηλώσει συμμετοχή στο προσεχές ΝΒΑ draft... ανήμερα του do or die παιχνιδιού των "μπλαουγκράνα" στο ΣΕΦ -και για αυτό δεν σηκώθηκε δευτερόλεπτο από τον πάγκο), ο Αμπρίνες έχει συμφωνήσει σε επέκταση του συμβολαίου του και μένει να δούμε τι θα γίνει με τον Τοντόροβιτς. Αν και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μεγάλο μυστήριο.

Η Μπαρτσελόνα έχει option να τον κρατήσει

Το παλικάρι αυτό έφυγε από την Ποντγκόριτσα στα 16 του, για να ζήσει στην Μπανταλόνα και να διεκδικήσει το δικαίωμα του στο όνειρο να γίνει επαγγελματίας παίκτης. Το Αύγουστο του 2012 πήγε στη Βαρκελώνη και τον Ιούνιο του 2013 επελέγη από τους Μπλέιζερς, στο Νο45 του NBA draft. Πριν τελειώσει το βράδυ, είχε βρεθεί στους Ρόκετς -ως μέρος ανταλλαγής για τον Τόμας Ρόμπινσον. Έκτοτε λοιπόν, το Houston είναι αυτό που έχει τα δικαιώματα του. Και εκεί σκοπεύει να πάει το καλοκαίρι, όπως επιβεβαίωσε και στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα (29/4), στη Μarca. " Aπό μικρός ήθελα να γίνω NBAer και θα ήθελα να δοκιμάσω, αν μου δοθεί η ευκαιρία. Στην παρούσα φάση, δεν σκέφτομαι αυτό το ενδεχόμενο ή την προοπτική να παίξω σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Έχω επικεντρώσει στο να ολοκληρώσω σωστά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και να δώσω ό,τι έχω, έως το φινάλε. Ο κόουτς Αλόνσο με βοήθησε πάρα πολύ να βελτιωθώ. Το σύστημα του με βοήθησε να γίνω καλύτερος. Του χρωστώ να είμαι συνεπής, έως το τέλος. Ομολογώ ωστόσο, ότι νιώθω πνευματικά και σωματικά έτοιμος να παίξω στο ΝΒΑ και σίγουρα θα είναι μεγάλη εμπειρία -μαζί και δύσκολο- να παίζω δίπλα στους Χάρντεν και Χάουαρντ. Δεν κρύβω πως ανυπομονώ να μου συμβεί αυτό".

Η πραγματικότητα θέλει την Μπαρτσελόνα να 'χει την option να ματσάρει την καλύτερη προσφορά που θα δεχθεί το καλοκαίρι ο Τοντόροβιτς και να τον κρατήσει. Κάτι που δύσκολα θα συμβεί. Γιατί; Κατ' αρχάς γιατί μάλλον δεν "καίγεται" ο ίδιος να επιστρέψει στη Βαρκελώνη, τουλάχιστον αν κρίνουμε από το " υποθετικά, οι της "Μπάρσα" με παρακολουθούν όλο το χρόνο. Αυτό θα έπρεπε να με κάνει χαρούμενο, αλλά δεν είχα καμία πληροφορία έως τώρα, για το αν θέλουν να επιστρέψω ή όχι. Εκτός και αν έχουν μιλήσει με τον μάνατζερ μου και εκείνος δεν μου είπε τίποτα, για να μην αποπροσανατολιστώ".

Ποιοι έχουν εκδηλωθεί ήδη

Δεύτερον, οι "μπλαουγκράνα" θα κινηθούν αυτό το καλοκαίρι για τουλάχιστον έξι παίκτες και δεν έχουν τα χρήματα να "ματσάρουν" την καλύτερη προσφορά, που σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr θα πλησιάσουν στο εκατομμύριο ευρώ. Ήδη υπάρχουν ομάδες που 'χουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να τον κάνουν δικό τους, με το αζημίωτο. Όχι φυσικά, επισήμως, γιατί σε αυτήν τη φάση της σεζόν τίποτα δεν γίνεται επίσημα και ο λόγος είναι ο ευνόητος.

Μεταξύ λοιπόν, αυτών που έχουν εκδηλωθεί στους ανθρώπους που τον εκπροσωπούν, είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Φενέρμπαχτσε. Σε αυτό το σημείο, να προσθέσουμε πως ο ίδιος είπε ότι " θέλω η επόμενη ομάδα μου να είναι από αυτές που διεκδικούν τίτλους. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για εμένα", με τις πηγές μας να καταλήγουν στο ότι θα διασχίσει το καλοκαίρι τον Ατλαντικό, γνωρίζοντας πως δύσκολα θα βρει θέση στο ρόστερ των Rockets... και άρα θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Δύσκολα όμως, θα επιστρέψει και στη Βαρκελώνη.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ