ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Κουκουμπρής: "Η Δόξα Λευκάδας έπρεπε να είχε ανέβει νωρίτερα"

Κουκουμπρής: "Η Δόξα Λευκάδας έπρεπε να είχε ανέβει νωρίτερα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρόεδρος της Δόξας Λευκάδας, Σταύρος Κουκουμπρής, παραδέχθηκε στο Sport24.gr πως "τσιμπιέμαι για να συνειδητοποιήσω τι έχει γίνει", επισημαίνοντας πως η ομάδα του έπρεπε να είχε ανέβει στην Basket League πολύ νωρίτερα.

Τρίτη και 13. Για μια ολόκληρη χώρα είναι συνώνυμο της γρουσουζιάς, για τη Λευκάδα όμως σημαίνει... χαρά. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την επισημοποίηση της ανόδου της Δόξας Λευκάδας στην Basket League , μέσω της διαδικασίας της wild card.

Οι νησιώτες πανηγυρίζουν από το πρωί της Τρίτης (13/9) την παρθενική τους παρουσία στα μεγάλα σαλόνια, ως επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια. Οι κόποι δικαιώθηκαν, η ομάδα βρίσκεται πλέον στην Basket League (έστω και με μικρή περιπέτεια) και κάπως έτσι η Δυτική Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά εκπρόσωπο στη μεγάλη κατηγορία .

Όσο κι αν συγκαταλεγόταν μεταξύ των φαβορί, οι άνθρωποί της δεν το είδαν έτσι. Αντίθετα, προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που έχει γίνει. Δεν έχουν περάσει παρά τρεις μήνες από τη στιγμή που η ομάδα του Φώτη Τακιανού έχανε την πρόκρισή της στα playoffs, την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ένα σουτ του Βασίλη Αγγελακόπουλου έδινε τη νίκη στο Ψυχικό, το Παγκράτι μπήκε "σφήνα" και πήρε το εισιτήριο για την post season.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν όμως με τέτοιο τρόπο που έφεραν τη νησιωτική ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, αφού ο Φάρος Κερατσινίου δήλωσε αδυναμία να αγωνιστεί στην Basket League, ομοίως κι ο Εθνικός Πειραιά, ενώ το Παγκράτι έφυγε πολύ γρήγορα από τη διεκδίκηση της θέσης, ελέω έλλειψης πόρων. Δόξα Λευκάδας λοιπόν, η νέα παρουσία στα μεγάλα σαλόνια.

Κι αν νομίζετε ότι για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το "οικοδόμημά" της είναι εύκολο να συνειδητοποιήσουν τι έγινε, κάνετε λάθος. " Τσιμπιέμαι από το πρωί για να καταλάβω ότι δεν είναι ψέμα", δήλωσε στο Sport24.gr ο πρόεδρος του συλλόγου, Σταύρος Κουκουμπρής, το τηλέφωνο του οποίου δεν έχει σταματήσει να χτυπά. Λογικό κι αναμενόμενο. Κι ακόμη δεν είδε τίποτα, αφού όπως εξήγησε " προσπαθώ να βεβαιωθώ ότι δεν μας κάνουν πλάκα, είναι μια είδηση που δίνει χαρά σε όλο το νησί".

Σιγά σιγά βέβαια η χαρά και η ικανοποίηση έδιναν τη θέση τους στο... παράπονο. Πολύ απλά γιατί η ομάδα του θα μπορούσε να είχε αποφύγει όλη αυτή την ταλαιπωρία και να είναι ήδη σε στάδιο αγωνιστικής προετοιμασίας. " Για να τα λέμε όλα, κανονικά θα έπρεπε να μην είχε προχωρήσει όλη αυτή η διαδικασία με την wild card και να είμαστε πολύ πιο νωρίς στην Basket League. Το δικαιούμασταν τόσο αγωνιστικά όσο και ηθικά. Έχουμε μάθει πως όλα κερδίζονται στο παρκέ, όχι εκτός αυτού, οπότε έτσι έπρεπε να είχαν γίνει τα πράγματα από την αρχή".

Εξήγησε μάλιστα ότι " ο φάκελός μας ήταν πλήρης, δικαιωματικά πήραμε την wild card. Όπως και να το δεις, ήμασταν μπροστά απ όλους. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Είδαμε ομάδες να πέφτουν για οικονομικούς λόγους και ξαφνικά να διεκδικούν πάλι την άνοδο στην Basket League. Πως γίνεται να ανέβουν όταν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες;".

"Όλα θα έχουν τελειώσει μέσα στην εβδομάδα"

Επί τη ευκαιρία θέλησε να διευκρινίσει κάτι ακόμη: " Η Δόξα δεν είναι μόνο της Λευκάδας, είναι όλης της Δυτικής Ελλάδας. Έχουμε κόσμο που έρχεται στο γήπεδο από την Πρέβεζα και την Άρτα, μας στηρίζει και είναι κοντά μας", είπε για να θυμίσει κάτι που πολύς κόσμος ξεχνά πολλές φορές. Ότι δηλαδή " ξεκινάμε κάθε χρόνο έχοντας μειονέκτημα περίπου 60.000 ευρώ σε σχέση με τις ομάδες της Αθήνας σε ό,τι αφορά το μπάτζετ, γιατί πληρώνουμε τα σπίτια και το φαγητό τόσων παικτών. Βάλτε σε αυτά και τα ταξίδια που έχουμε κάθε δύο εβδομάδες. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή για εμάς".

Με την παρουσία στη μεγάλη κατηγορία να έχει επιβεβαιωθεί, αυτό που μένει πλέον είναι η σύσταση της ΚΑΕ, η ολοκλήρωση των διαδικασιών για το θέμα του προπονητή (σ.σ.: ο Φώτης Τακιανός έχει έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο) και οι μεταγραφές, αφού το ρόστερ αυτή τη στιγμή είναι άδειο. Όπως εξήγησε στο Sport24.gr ο Σταύρος Κουκουμπρής " οι εγκαταστάσεις μας θα βελτιωθούν, ξεκινάμε άμεσα δουλειά γιατί έχουμε πολλά θέματα να τρέξουμε".

Όσο για το γηπεδικό; " Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αν και νομίζω πως καλύτερο θα ήταν να μην παίξουμε τα πρώτα παιχνίδια στην έδρα μας, όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά από σεβασμό στους αντιπάλους μας", τόνισε για να προσθέσει πως " στις πέντε πρώτες αγωνιστικές υποδεχόμαστε βάσει προγράμματος τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Δεν θα είναι όμως ωραίο να έχουμε τόσο μεγάλους αντιπάλους στο γήπεδό μας, όπως είναι τώρα. Θέλουμε να φτιάξουμε αρκετά πράγματα για να υποδεχθούμε τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Είναι νωρίς για να πούμε περισσότερα, δεν ξέρω. Ίσως ζητήσουμε να γίνει αλλαγή στην έδρα των αγώνων και να παίξουμε πρώτα στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, θα δούμε".

Σε ό,τι αφορά την επάνδρωση του ρόστερ και την κατάσταση στον πάγκο, φρόντισε να διευκρινίσει ότι " όλα θα τελειώσουν εντός της εβδομάδας, θα έχουμε προπονητή και ρόστερ έτοιμο. Είχαμε ήδη κάποια πράγματα κατά νου, τα οποία σιγά σιγά θα αρχίσουμε να υλοποιούμε".

TAGS ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ