STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η Δόξα Λευκάδας πήρε την wild card και ανέβηκε στην Basket League

Η Δόξα Λευκάδας πήρε την wild card και ανέβηκε στην Basket League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Δόξα Λευκάδας θα γίνει το τελευταίο κομμάτι του παζλ της Basket League, αφού πήρε το χρίσμα από την ΕΟΚ για να ετοιμάσει ομάδα για την πρώτη κατηγορία.

Για πολλούς το "Τρίτη και 13" είναι... γρουσούζικη ημέρα. Για τους ανθρώπους της Δόξας Λευκάδας είναι ημερομηνία - ορόσημο! Οι νησιώτες πήραν το χρίσμα από την ΕΟΚ για την Basket League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, όντας πλέον σε διαδικασία σύστασης της ΚΑΕ και μεταγραφών.

Η ομάδα που πέρσι τερμάτισε στην έκτη θέση της Α2 κέρδισε στα σημεία (με 3-2 ψήφους) το Ηράκλειο (οι δύο φάκελοι ήταν αυτοί που προκρίθηκαν από την επιτροπή), όπερ και σημαίνει πως ετοιμάζεται για την παρθενική της παρουσία στα μεγάλα σαλόνια. Πρόκειται για μία εκ των πλέον φιλόδοξων ομάδων των "μικρών" κατηγοριών τα τελευταία χρόνια, με διάθεση να κάνει ακόμη περισσότερα πράγματα. Η οικονομική φερεγγυότητα που επέδειξε είναι ένας από τους λόγους που την κατέστησαν άμεσα πόλο έλξης για τους παίκτες στην Α2 και τη Β' Εθνική, κάτι που μπορεί να παρουσιάσει ως εφόδιο εν όψει της Basket League.

Εξ αρχής έμοιαζε σαφές πως η Δόξα Λευκάδας και το Ηράκλειο θα παλέψουν μέχρις... εσχάτων για την wild card, αφού είχαν πλήρεις φακέλους, αλλά και πολλά "συν" να τους συνοδεύουν. Τόσο οικονομικά, όσο και... γεωγραφικά, αφού στόχος ήταν η επέκταση του πρωταθλήματος στην περιφέρεια.

Οι άνθρωποι της ομάδας ήταν εξαρχής αοφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να φέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα στα... δυτικά. Σε σημείο που χρησιμοποίησαν στην επιχειρηματολογία τους την εύκολη πρόσβαση στο νησί, μέσω αεροπλάνου (στο Άκτιο) κι από εκεί οδικώς για μισή ώρα περίπου. Η αγάπη που υπάρχει στη Λευκάδα για το μπάσκετ, το καλό -τηρουμένων των αναλογιών- γήπεδο που διαθέτει και η δυνατότητα περαιτέρω αποκέντρωσης του ελληνικού πρωταθλήματος, με την ταυτόχρονη δημιουργία ενός νέου πόλου, είναι μερικά από τα "όπλα" που έριξαν στη μάχη οι διοικούντες τη Δόξα Λευκάδας.

Σε αυτά προσθέστε κάτι ακόμα: ο ΕΣΑΚΕ έδειχνε σαφή προτίμηση στην υποψηφιότητα της Δόξας Λευκάδας έναντι του Ηρακλείου, με έναν εκπρόσωπο της ΕΟΚ στην επιτροπή να... συμπράττει και να δημιουργεί τη διαφορά από το Ηράκλειο (με 3-2).

Κάπως έτσι, έκλεισε το τελευταίο κενό που υπήρχε εν όψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τους νησιώτες να υποδέχονται στην πρεμιέρα τον ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε μάλιστα κάποιος να πει ότι είχαν την τύχη με το μέρος τους στην κλήρωση της Basket League (η όποια "ομάδα Α"), αφού μέχρι την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα έχουν υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Τρία παιχνίδια που φέρνουν έσοδα και δίνουν χρόνο σε μια ομάδα που φτιάχτηκε τόσο αργά προκειμένου να "χτιστεί". Ούτως ή άλλως, σε άλλους αγώνες θα "ποντάρει" για την παραμονή στην κατηγορία και την επίτευξη των στόχων της.

UPDATE: Λίγο πριν τις 15:00, η ΕΟΚ επικύρωσε με επίσημο τρόπο την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, ενημερώνοντας για τα καθέκαστα. Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: " Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ επικύρωσε την απόφαση της πενταμελούς επιτροπής ειδικής αδειοδότησης, η οποία με ψήφους 3-2 τάχθηκε υπέρ της ανόδου της Δόξας Λευκάδας στην Α1 Ανδρών για την κάλυψη της κενής θέσης που είχε προκύψει".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ