ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το τάιμ-άουτ και η νευρική κρίση της Μπαρτσελόνα

Το τάιμ-άουτ και η νευρική κρίση της Μπαρτσελόνα

Ο Πεδουλάκης περίμενε φάουλ στον Διαμαντίδη (έχουμε και βίντεο) ο Πασκουάλ το ζήτησε, ο Τζαγουάι δεν το έκανε. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν. Η Μπαρτσελόνα ζητάει νίκη στο ΟΑΚΑ. Σε ποιά κατάσταση βρίσκεται; Ο ρεπόρτερ της El Mundo Deportivo, Hose Ignacio Huquet, δίνει τα φώτα του στο Sport24.gr

Πριν ασχοληθούμε με το σήμερα, θα... πάμε λίγο πίσω, στην περασμένη Πέμπτη, για να κάνουμε μια διευκρίνηση: στο τάιμ άουτ, στα 19.4'' για το τέλος του ματς (και ενώ το σκορ ήταν 65-63), ο Τσάβι Πασκουάλ είχε θέσει στους παίκτες του την προοπτική του φάουλ.

Οταν πια όλα είχαν τελειώσει, ο κόουτς της Μπαρτσελόνα ομολόγησε ενώπιον των Ισπανών δημοσιογράφων πως «μιλήσαμε για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να κάνουμε φάουλ, αλλά... δεν κάναμε», με τον Νέιθαν Τζαβάι να (ξε)μένει πάνω στον Δημήτρη Διαμαντίδη και εκείνος να κάνει... τα γνωστά του. Ειρήσθω εν παρόδω, στο τάιμ άουτ που λέγαμε πρωτύτερα, ο Αργύρης Πεδουλάκης ακούστηκε να λέει πως «θα κάνουν φάουλ στον Διαμαντίδη». Δηλαδή, τόσο ξεκάθαρο ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει.

Δείτε και το βίντεο από το Tilesport.tv για να πειστείτε (μετά ακολουθεί αραβική μετάδοση, η οποία έχει κι αυτή το γούστο της)

Τα προβλήματα της Μπαρτσελόνα (πέραν... του ψυχολογικού)

Για το σήμερα της Μπαρτσελόνα, ζητήσαμε τη βοήθεια του Jose Ignacio Huguet, αρμόδιου ρεπόρτερ στην El Mundo Deportivo να μας εξηγήσει αν όντως ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει... ψυχολογικό πρόβλημα, υποψία που δημιουργήθηκε από όσα έγιναν στα δυο ματς του «Παλαού Μπλαουγκράνα».

«Το κατ' αρχάς πρόβλημα για την «Μπάρτσα», είναι η απώλεια του Πιτ Μάικλ. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν η ψυχή της ομάδας, ο παίκτης που έκανε ό,τι χρειαζόταν για να φαίνονται όλοι οι συμπαίκτες του καλύτεροι.

Δεύτερον, μετά τον Μάικλ που έχασε τη χρονιά, τραυματίστηκε και ο Ραμπασέδα και έτσι η ομάδα απέκτησε πρόβλημα στη θέση «3». Ο Αμπρίνες δεν μπορούσε να παίξει στο πρώτο ματς (λόγω στομαχικών διαταραχών) και ο Ινγκλις έκανε κακό παιχνίδι. Παρεμπιπτόντως, ο Ινγκλις χτύπησε στο ματς με την Γκραν Κανάρια, στο γοφό και δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή του στο παιχνίδι της Τρίτης.

Τρίτον, ο Λόρμπεκ είναι αγνώριστος. Ένας... άγνωστος. Παίζει το χειρότερο μπάσκετ στα όσα χρόνια είναι στην Μπαρτσελόνα». Και όπως δήλωσε ο Πασκουάλ μετά την ήττα από την Γκραν Κανάρια «υπάρχει πρόβλημα στη θέση του πάουερ φόργουορντ» με τους δημοσιογράφους να προσθέτουν ότι «ο Λόρμπεκ θέλει χώρο για να δημιουργήσει, αλλιώς γίνεται προβλέψιμος». Και μετά ανύπαρκτος.

Το τέταρτο πρόβλημα των «μπλαουγκράνα», κατά τον ειδικό είναι «μετά μια σχεδόν τέλεια σεζόν στην κανονική περίοδο και το ΤΟΡ16, η «Μπάρτσα» έφτασε στα πλέι οφ ως ξεκάθαρο φαβορί της σειράς της με τον Παναθηναϊκό. Υπό νορμάλ συνθήκες, η ομάδα θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτήν πίεση. Τώρα που δεν έχει τον Μάικλ, ενώ έχει και πολλούς άλλους τραυματισμούς, η αυτοπεποίθηση έχει φτάσει στα τάρταρα».

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ