ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

"Ανοίγουν οι ακαδημίες μπάσκετ και βόλεϊ"

"Ανοίγουν οι ακαδημίες μπάσκετ και βόλεϊ"

Το Σάββατο (31/08) θα γίνει η έναρξη λειτουργίας των Ακαδημιών μπάσκετ και βόλεϊ του Απόλλωνα Πατρών.

Όλα είναι έτοιμα στον Απόλλωνα Πάτρας για την έναρξη λειτουργίας των Ακαδημιών Μπάσκετ και Βόλεϊ του συλλόγου. Η έναρξη θα γίνει το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013, στις 8:30 το πρωί, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά αλλά και με πολλές καινοτομίες που θα εκπλήξουν ευχάριστα παιδιά και γονείς.

Σύμφωνα λοιπόν με τον προγραμματισμό του εναρκτήριου Σαββατοκύριακου οι μικροί αθλητές γεννηθέντες από το 2009 και πριν, μπορούν να προσέλθουν οποιαδήποτε ώρα από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 13:30 το μεσημέρι για την εγγραφή και άμεση ένταξη τους σε τμήμα, με αθλητική περιβολή βεβαίως γιατί θα γίνουν κανονικά και προπονήσεις.

Η περυσινή μεγάλη επιτυχία της Ακαδημίας τόσο σε επίπεδο μαζικότητας (20% αύξηση παιδιών), όσο και σε οικονομικό επίπεδο (θετικός ισολογισμός), δημιουργεί αισιοδοξία στους υπεύθυνους του συλλόγου.

Ο Υπεύθυνος Υποδομής και Πρόεδρος της Απολλωνιάδας, κ. Γιάννης Φραγκοπαναγιώτης δήλωσε σχετικά τα εξής: «Ουσιαστικά η περυσινή χρονιά μας έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθούμε πρώτον το εύρος των δυνατοτήτων μας και δεύτερον τις όποιες καθυστερήσεις και αδυναμίες μας σε οργάνωση. Επεξεργαστήκαμε και διαμορφώσαμε έγκαιρα ετήσιο καλεντάρι υποδομής και ένα νέο οργανόγραμμα της υποδομής που να ανταποκρίνονται σε αυτές τις δυνατότητες και στις σύγχρονες ανάγκες. Είμαστε στη φάση που προσπαθούμε, επίσης, να αξιοποιήσουμε την σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία με την βοήθεια της DYANCOMP. Πέρυσι τρέχαμε πίσω από τα γεγονότα για να τα προλαβαίνουμε και τα καταφέρναμε με ηρωικές προσπάθειες. Εφέτος είμαστε μπροστά από τα γεγονότα και τα περιμένουμε. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα».

Εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων και καινοτομίες

Αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς το γεγονός ότι εκσυγχρονίστηκε το ένα από τα δύο βοηθητικά κλειστά γήπεδα, με νέο παρκέ διεθνών προδιαγραφών και ηλεκτρονικό πίνακα.

Στις καινοτομίες που υιοθετήθηκαν από τη Διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο ξεχωρίζουν, η πιλοτική μηχανογράφηση των Ακαδημιών (ηλεκτρονική λογιστική διαχείριση, ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο και ηλεκτρονική καρτέλα αθλητή), η καθιέρωση κανονισμού των Ακαδημιών που ορίζει προδιαγραφές οργάνωσης και λειτουργίας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και στάνταρς (σωματομετρήσεις, τεστ τεχνικής-τακτικής και φυσικών ικανοτήτων, κλειστή δυναμικότητα 360 αθλητών, κλειστά τμήματα 20 αθλητών, προπόνηση σε κλειστό ολόκληρο γήπεδο κανονικών διαστάσεων), και τέλος η καθιέρωση ημέρας φυσικής κατάστασης (κάθε αθλητής, πέρα από το ενσωματωμένο στην προπόνηση του τμήματος του πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, θα έχει την δυνατότητα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να παίρνει μέρος σε εξειδικευμένο και προσαρμοσμένο στην ηλικία του πρόγραμμα γενικής ενδυνάμωσης).

Ενδεικτικό της ετοιμότητας του Απόλλωνα Πάτρας είναι το γεγονός ότι το φυλλάδιο των Ακαδημιών προβλέπεται να διανεμηθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από την πρώτη κιόλας ημέρα έναρξης των μαθημάτων.

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ