ΚΑΟΔ

Πάλμερ: "ΝΒΑ... όταν είμαι έτοιμος"

Πάλμερ: "ΝΒΑ... όταν είμαι έτοιμος"
INTIME SPORTS

Είτε αρέσει, είτε όχι, η Ελλάδα έχει πέραση, για τους παίκτες που θέλουν να κάνουν... όνομα. Για εκείνους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να βελτιωθούν, να γίνουν οι καλύτεροι που μπορούν για να ζήσουν μια μεγάλη καριέρα. Ο Κέβιν Πάλμερ είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Ναι, ναι... Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αδιάφορο. Ναι, όντως. Ποιος ασχολείται; Γιατί; Τι έχει να το κάνει ενδιαφέρον; Τουλάχιστον από μια έκπληξη σε κάθε αγωνιστική;

Παιχνίδια που αν δεν ακουστεί η κόρνα της λήξης, όρκο δεν παίρνεις για το νικητή; 'Η παίκτες που τους παρακολουθεί όλη η Ευρώπη -και το πιθανότερο είναι του χρόνου να τους απολαμβάνουν άλλοι;

Πάντως, είτε αρέσει, είτε όχι, η Ελλάδα έχει πέραση, για τους παίκτες που θέλουν να κάνουν... όνομα. Για εκείνους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να βελτιωθούν, να γίνουν οι καλύτεροι που μπορούν για να ζήσουν μια μεγάλη καριέρα. Ο Κέβιν Πάλμερ είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Μέρος του συστήματος, όχι... πολέμιος

Ο ύψους 1.98 γκαρντ είναι και ο έχων το καλύτερο ranking της φετινής Basket League OΠΑΠ, μετά... τα μύρια όσα έκανε στο 74-66 του ΚΑΟΔ επί του Κολοσσού. Σε 38.23'' συμμετοχής, πρόσφερε 25π., με 6/6 βολές, 8/11 δίποντα και 1/3 τρίποντα, 9-5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 6 ασίστ, μια τάπα και έκανε μόλις δυο λάθη, όπως οδηγούσε την ομάδα του στην τρίτη διαδοχική της νίκη.

"Το σημαντικότερο όλων είναι ότι τα έκανε όλα αυτά, χωρίς να ενοχλεί το παιχνίδι της ομάδας, τη γενικότερη φιλοσοφία της. Γιατί θα μπορούσε να είναι εγωιστής και μπροστά στα νούμερα του, να «σκοτώνει» το σύνολο. Αλλά είναι πλήρως εντεταγμένος στη φιλοσοφία μας, σε άμυνα και επίθεση", διαβεβαιώνει ο Νέναντ Μάρκοβιτς, κόουτς των Δραμινών από τις 5/2. Και άρα υπεύθυνος για τη μετάλλαξη τους από ομάδα που πάλευε για τη ζωή της σε διεκδικήτρια μιας θέσης στα πλέι οφ.

"Ο Κέβιν είναι εξαιρετικά ταλαντούχο παιδί, μα πάνω από όλα είναι καλό παιδί, ο οποίος είναι «εργάτης»", πρόσθεσε ο ειδικός. Οταν τον ρωτήσαμε τι πρέπει να βελτιώσει ο 26χρονος Αμερικανός για να διεκδικήσει το όνειρο του να γίνει ΝΒΑer (θα... αναλύσουμε τα πώς και τα γιατί στη συνέχεια), εξήγησε "σίγουρα τις ικανότητες του στο σουτ.

Να κάνει τη δουλειά στο isolation, να βγαίνει πιο γρήγορα από τα σκριν, να κάνει πιο γρήγορα τα σουτ, γιατί στο ΝΒΑ αυτό θα του φανεί πολύ χρήσιμο -δεδομένης της ταχύτητας με την οποία συμβαίνουν όλα εκεί. Από εκεί και πέρα, καλό θα ήταν να γίνει καλύτερος στο one on one. Χρησιμοποιεί πολύ καλά τα χέρια του και προσφέρει πολλά στην ομαδική άμυνα, όπως κινείται γύρω από το καλάθι, στην αδύνατη πλευρά, παντού". Και όλα αυτά μπορεί να τα κάνει "γιατί το θέλει και γιατί δουλεύει πάρα πολύ".

Και στο βάθος, ΝΒΑ

Ποια είναι η άποψη του ιδίου του Πάλμερ; "Ο υπέρτατος στόχος που έχω είναι να παίξω στο ΝΒΑ. Οχι ακόμα. Οταν θα είμαι έτοιμος. Και έως τότε θα δουλεύω ακατάπαυστα".

Πώς αποφάσισε από την Ιαπωνία, όπου έπαιζε πέρυσι (στη Fukuoka Rizing) να έλθει στην Ελλάδα; "Δεν ήταν εύκολο γενικά να αποφασίσω να παίξω στην Ευρώπη, γιατί είχαν ακούσει πολλά για ομάδες που δεν πληρώνουν στην ώρα τους, που έχουν διάφορα προβλήματα. Αυτό που ήθελα περισσότερο από όλα ήταν να παίξω κάπου όπου θα με ήθελαν.

Όπου θα είχα χρόνο συμμετοχής και όπου θα υπήρχε ένα καλό πρόγραμμα. Είχα και άλλες προτάσεις, αλλά έκρινα πως ο ΚΑΟΔ θα ήταν η ιδανική κατάσταση για μένα. Άλλωστε, ήθελα να παίξω και στο ελληνικό πρωτάθλημα που είναι ένα από τα κορυφαία της ηπείρου".

Να υποθέσουμε πως ήδη τον έχουν ενοχλήσει από άλλες χώρες; "Πρώτα θέλω να τελειώσω τη σεζόν εδώ, να υλοποιήσουμε τους στόχους μας και μετά θα επιστρέψω στην πατρίδα, για να δω την οικογένεια μου και να δουλέψω σκληρά. Έχουμε ένα προπονητικό κέντρο που μαζευόμαστε διάφορα παιδιά και προπονούμαστε όλοι μαζί, ωθώντας ο ένας τον άλλον σε νέα όρια. Δουλεύουμε πολύ καλά".

Το είπε μια, το είπε δυο, ε, την τρίτη τον ρωτήσαμε πόσες ώρες αφιερώνει στη βελτίωση του; "Το μπάσκετ είναι η δουλειά μου. Είναι αυτό που αγαπώ να κάνω. Και περνάω αμέτρητες ώρες στο γήπεδο, ώστε να γίνω ο καλύτερος που μπορώ. Αυτό είναι το κύριο ζητούμενο μου. Δεν ξέρω πού θα με πάει, αλλά πραγματικά θέλω πολύ να δω τι επιφυλάσσει το μέλλον μου ως επαγγελματία μπασκετμπολίστα".

Γιατί δεν είναι ήδη ΝΒΑer; "Γιατί δεν ήμουν έτοιμος τότε. Οταν «βγήκα» από το κολέγιο, δεν ήμουν το ίδιο δυνατός, δεν ήξερα να τελειώνω καλά τις φάσεις, ενώ χρειαζόμουν και βελτίωση στην άμυνα. Χρόνο με το χρόνο φρόντισα να τα εξελίξω όλα αυτά" προς όφελος -στην παρούσα φάση- του ΚΑΟΔ.

"Η Δράμα είναι μια υπέροχη πόλη, με εξαιρετικούς, φιλικούς ανθρώπους που είναι στο πλευρό μας. Είναι η ιδανική περίπτωση για να δουλέψει κανείς, για να αφοσιωθεί στη δουλειά του. Στην ομάδα, είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Ελληνες και ξένοι πάμε παντού μαζί, διασκεδάζουμε μαζί εντός και εκτός παρκέ. Σε κάθε παιχνίδι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε σωστά τη δουλειά για την ομάδα μας και να περάσουμε καλά"... εις βάρος άλλων.

Γενικότερα διασκεδάζει την παρουσία του στην ελληνική λίγκα "γιατί είναι πολύ ανταγωνιστική. Υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες". Ποιος είναι ο καλύτερος προσωπικός αντίπαλος που είχε έως τώρα; "Ο Σπανούλης". Γενικά στην καριέρα του; "Είχα παίξει εναντίον του Καρμέλο Αντονι, σε ένα σάμερ λιγκ... Είναι απίστευτος".

TAGS ΚΑΟΔ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ