ΚΑΟΔ

Μπάβτσιτς: "Το πιστεύαμε"

Μπάβτσιτς: "Το πιστεύαμε"
INTIME SPORTS

Ο Έντιν Μπάβτσιτς ήταν από τους πρωταγωνιστές του ΚΑΟΔ στην ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού με τον διεθνή Βόσνιο φόργουορντ να μίλησε στο Sport24.gr για το κλειδί αυτής και την σημασία της εν όψει της συνέχειας της χρονιάς.

Ο Έντιν Μπάβτσιτς μίλησε στο Sport24.gr ήταν από τους πρωταγωνιστές του ΚΑΟΔ στην ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού για το κλειδί αυτής και την σημασία της εν όψει της συνέχειας της χρονιάς.

Ο διεθνής Βόσνιος φόργουορντ αναφέρθηκε ακόμη και στο πώς ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στην ομάδα της Δράμας διαχειρίστηκαν την φημολογία περί της αποχώρησης του Νέναντ Μάρκοβιτς από την τεχνική ηγεσία.

"Πετύχαμε μία πολύ μεγάλη και ιστορική νίκη που μόνο τυχαία δεν ήταν", τόνισε ο Μπάβτσιτς στο Sport24.gr στο αρχικό του σχόλιο για την χθεσινή επικράτηση επί του Ολυμπιακού στο κλειστό «Δημήτρης Κραχτίδης».

Ο διεθνής Βόσνιος φόργουορντ της ομάδας της Δράμας δεν έκρυψε αμέσως μετά πως: "Ωστόσο μόνο τυχαία δεν ήταν η νίκη. Την πιστέψαμε όλες τις προηγούμενες ημέρες, είχαμε δουλέψει καλά και το αποτέλεσμα ήρθε μέσα στο γήπεδο ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του προπονητή μας".

Για το ότι ήταν η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ είπε: "Ήταν κάτι που αποτελούσε επιπλέον κίνητρο για μας ότι ο Ολυμπιακός ήταν χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα. Φροντίσαμε ωστόσο να δουλέψουμε καλά στα δυνατά και αδύνατα σημεία του όπως τα είχαμε δει και στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και τα καταφέραμε.

Τον σεβαστήκαμε αλλά δεν τον φοβηθήκαμε. Ακολουθήσαμε το πλάνο μας σε άμυνα και επίθεση και παίρνοντας ώθηση από τους φιλάθλους μας ειδικά στο τέταρτο και τελευταία δεκάλεπτο ανατρέψαμε την εις βάρος μας κατάσταση, γυρνώντας σωστά την μπάλα και έχοντας τις επιλογές που έπρεπε στην επίθεση.

Και όπως είπα ήταν μία ιστορική νίκη γιατί ο Ολυμπιακός είναι ο δις Πρωταθλητής Ευρώπης και αποτελεί και φέτος μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και την Ευρωλίγκα. Το μπάσκετ όμως είναι ένα παιχνίδι 5 εναντίον 5 και φροντίσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι από το τζάμπολ μέχρι το άκουσμα της κόρνας της λήξης".

Για το κλειδί της νίκης σύμφωνα με τον Μπάβτσιτς: "Θεωρώ πως ήταν το γεγονός ότι μείναμε ενωμένοι από το τζάμπολ μέχρι το άκουσμα της κόρνας της λήξης, ελέγξαμε τα ριμπάουντ, πετύχαμε εύκολους πόντους μέσα από τα συστήματά μας ενώ ο Μπράουν βρέθηκε σε καταπληκτική μέρα πετυχαίνοντας μεγάλα σουτ".

Για την δική του εμφάνιση που ήταν η καλύτερη φετινή του με τον ΚΑΟΔ τόνισε: "Ήταν μία εμφάνιση που την ήθελα και την έψαχνα από την αρχή της χρονιάς και είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθε σε αυτό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όπου για να έρθει η νίκη θα πρέπει όλοι μας να πιάσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Και το κάναμε. Με την εμφάνισή μου να ήρθε στο τελευταίο παιχνίδι του 2013 και μου δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη για την συνέχεια της χρονιάς".

Κι όσο για το κατάμεστο κλειστό «Δημήτρης Κραχτίδης» υποστήριξε: "Έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι οι φίλαθλοί μας ήταν στο πλευρό μας και δημιούργησαν μία καταπληκτική ατμόσφαιρα βοηθώντας με την σειρά τους για την επίτευξη της ιστορικής νίκης. Της πρώτης στην ιστορία του ΚΑΟΔ επί του Ολυμπιακού και άπαντες είναι σήμερα περήφανοι στην πόλη της Δράμας".

Για το ότι ο ΚΑΟΔ επικράτησε του Ολυμπιακού ενώ στο φετινό πρωτάθλημα έχασε στην έδρα του από τον Κολοσσό Ρόδου είπε: "Σίγουρα ήταν μία ήττα εκτός προγράμματος. Θεωρώ όμως ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας και ότι στο μέλλον στη φετινή χρονιά θα πετύχουμε και άλλες μεγάλες νίκες εντός και εκτός έδρας".

Κι όσο για τον στόχο του ΚΑΟΔ στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 τόνισε: "Μπορεί να κερδίσαμε τον Ολυμπιακό με μία πολύ καλή εμφάνιση ωστόσο δεν πετάμε στα σύννεφα. Πανηγυρίσαμε αλλά γνωρίζουμε ότι ο βασικός μας στόχος παραμένει η παραμονή μας σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπου οι περισσότερες ομάδες είναι ισοδύναμες και ακόμη είμαστε στα μέσα της χρονιάς".

Τέλος για το ότι οι παίκτες του ΚΑΟΔ έδειξαν να μην επηρεάζονται από την φημολογία των τελευταίων ημερών περί του ενδιαφέροντος του Άρη για τον τεχνικό της ομάδας Νέναντ Μάρκοβιτς δεν έκρυψε πως: "Ήταν κάτι που το είχαμε ακούσει. Ωστόσο φροντίσαμε να μείνουμε όλοι ενωμένοι και ανεπηρέαστοι στην προετοιμασία μας για το παιχνίδι που είχαμε με τον Ολυμπιακό και το δείξαμε στο παιχνίδι όπου καταφέραμε να φθάσουμε σε μία ιστορική νίκη.

Ο Άρης είναι σίγουρα μία μεγάλη ομάδα που το γνωρίζω έχοντας αγωνιστεί σε αυτόν ωστόσο και ο ΚΑΟΔ πρόκειται για μία πραγματική οικογένεια με μία διοίκηση που προσπαθεί καθημερινά για ότι χρειαστούμε και να είναι συνεπής απέναντί μας στις υποχρεώσεις της. Για αυτό και προσωπικά νιώθω πολύ άνετα".

TAGS ΚΑΟΔ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ