ΠΑΟΚ

Χαραλαμπίδης: "Μπορούμε νίκη με Πανιώνιο"

Χαραλαμπίδης: "Μπορούμε νίκη με Πανιώνιο"
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης τόνισε πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει τον Πανιώνιο, ανέφερε πως ο "Δικέφαλος" είναι μια διψασμένη ομάδα ενώ μίλησε και για άλλα διάφορα θέματα

Στους σπουδαστές του τμήματος Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, που είναι χορηγός της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, μίλησε την Τετάρτη ο Κώστας Χαραλαμπίδης.

Συγκεκριμένα είπε:

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και πόσο ανταγωνιστικό είναι: "Είναι ανταγωνιστικό, γιατί υπάρχουν ομάδες που είναι στο ίδιο επίπεδο. Σε σύγκριση με παλιότερα χρόνια, έχει αποδυναμωθεί. Είναι όμως λίγο άδικο το ότι προσπερνιούνται κάποιοι σημερινοί πρωταγωνιστές, λόγω της μη ανταπόκρισης του κόσμου, ενώ παλιά, αρκετοί παίκτες χωρίς την ανάλογη ποιότητα, κέρδισαν χάρη στη δημοσιότητά τους και την αγάπη του κόσμου για το άθλημα. Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι υψηλό κυρίως χάρη στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό".

Για τον ρόλο των ΜΜΕ: "Κάποιος παλιότερα είχε πει να μην γράφονται υβριστικά σχόλια στα έντυπα, αλλά κανείς έως σήμερα δεν έχει βρεθεί υπόλογος για αυτή την κατάσταση. Με εκνευρίζουν τα υβριστικά πρωτοσέλιδα, δεν είναι δημοσιογραφικά. Δέχομαι κάποιος να γράφει υβριστικά, αλλά να πει ότι δεν είμαι δημοσιογράφος. Δημοσιογράφος σημαίνει αντικειμενικότητα και αλήθεια. Δυστυχώς υπάρχει μεροληψία σε πολλούς τομείς. Τα μέσα προβάλλουν λάθος το μπάσκετ, επειδή αυτό απαξιώνεται από το κοινό. Είναι ένας φαύλος κύκλος".

Για τον Σούλη Μαρκόπουλο: "Όσα χρόνια ασχολείται με το άθλημα, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του. Αγαπάει υπερβολικά αυτό που κάνει και το κάνει με προσήλωση, πέρα από την κατάρτιση που έχει στο μπάσκετ. Μόνο έτσι μπορεί κανείς να πετύχει".

Για τα αρνητικά και θετικά του φετινού ΠΑΟΚ: "Ένα από τα αρνητικά που έχω διαπιστώσει είναι ότι η ομάδα δεν έχει την απαραίτητη διάρκεια στο παιχνίδι της. Έχει σκαμπανεβάσματα. Είναι όμως διψασμένη ομάδα, αποτελείται από παιδιά με μέλλον που θέλουν να πετύχουν. Είναι πραγματικά ομάδα. Έχει έναν πλέι μέικερ όπως ο Ντι Τζέι (σ.σ. Κούπερ), που μπορεί να αξιοποιήσει κάθε συμπαίκτη του. Είναι πολύ μεγάλο όφελος".

Για τη θητεία του στο Μακεδονικό: "Ήταν άλλες οι εποχές. Την ομάδα διοικούσε ένας άνθρωπος με όραμα, ο Μεσάικος. Έχτισε μία ομάδα, που από τη Γ’ Εθνική, έφτασε στον τελικό του Eurocup. Προπονητής ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ήταν πολύ καλή ομάδα, δεν ήταν τυχαία η πορεία της".

Για την αργοπορημένη κλήση του στην Εθνική ομάδα: "Νιώθω ευλογημένος για το ντεμπούτο μου στην Εθνική στα 35. Δε νιώθω αδικημένος από το μπάσκετ, ούτε κορεσμένος. Αυτό είναι παράδειγμα για τα άλλα παιδιά. Δεν είναι ανάγκη να πετύχει κανείς αμέσως. Είναι αγχωτικό".

Για την καλύτερη και χειρότερη προσωπική στιγμή: "Καλύτερη στιγμή θεωρώ τη συμμετοχή με το Μακεδονικό σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, ως αρχηγός. Ταυτόχρονα, ήταν και η πιο δύσκολη γιατί με την ίδια ομάδα ξεκίνησα να παίζω σε γήπεδα χωρίς υποδομή στη Γ’ Εθνική και ενώ φτάσαμε σε έναν τελικό δεν τα καταφέραμε".

Για Σπανούλη-Διαμαντίδη: "Για μένα είναι ισοδύναμοι. Με τον Διαμαντίδη έχουμε μία ειδική σχέση, λόγω της ακαδημίας που έχουμε από κοινού. Το ελληνικό μπάσκετ είναι σχολή και θα βγάζει ταλέντα συνέχεια".

Για τις ομάδες που άλλαξε: "Ήθελα να αλλάζω παραστάσεις για να μην υπάρχει φθορά. Το ιδανικό είναι να μείνεις σε μία ομάδα όπως ο Αλβέρτης".

Για τα επόμενα παιχνίδια και την εξέλιξη του ΠΑΟΚ: "Μπορούμε να κάνουμε και το 4Χ4, αλλά δεν το έχω σκεφτεί αυτό. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει τον Πανιώνιο και να κοιτάξει με αισιοδοξία τη συνέχεια, αλλά πρέπει πρώτα να δούμε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και μετά τα υπόλοιπα. Δεν παρακαλάμε κανέναν να έρθει στο γήπεδο. Η εξέλιξη της ομάδας, συνίσταται στη διοικητική εξυγίανσή της".

Για το ηλικιακό όριο: "Είχα πει ότι θα σταματήσω στα 35, αλλά το αναίρεσα. Δε νιώθω κορεσμένος. Οι αθλητές είναι πολύ πιο γυμνασμένοι από ότι παλαιότερα, για αυτό έχει ανέβει το όριο. Αλλιώς παιζόταν το μπάσκετ πριν από μια δεκαετία. Για να ανταποκριθεί κάποιος σήμερα, πρέπει να γυμνάζεται περισσότερο. Έτσι ανεβαίνει ο μέσος όρος ηλικίας".

Για τη συνεργασία του με τον Άρη: "Κάποιος γίνεται κακός και αντιπαθής αν πάει από τον Άρη στον ΠΑΟΚ ή αντίστροφα. Δεν είναι όμως κατακριτέο, ούτε σε καθιστά κακό ως άνθρωπο".

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο: "Ο συγχωρεμένος ο Αλφόνσο Φόρντ. Ήταν πραγματικός γίγαντας".

Για την παρουσία του στο εξωτερικό: "Ήταν πολύ ωραία η εμπειρία στην Ιταλία. Δυστυχώς η ομάδα υπέγραψε με έναν Αμερικάνο, πρώτο σκόρερ στο τουρκικό πρωτάθλημα. Έπρεπε να επιλέξει ο προπονητής, και αυτός σκόραρε συνέχεια. Και εγώ αυτόν θα διάλεγα".

Για τη φιλοσοφία του αθλητισμού στο εξωτερικό: "Είναι άλλη η αθλητική καθημερινότητα. Ο αθλητισμός σε αντίθεση με εδώ, είναι μέσο διασκέδασης".

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Είναι το κατάλληλο παιδί, με τις κατάλληλες προδιαγραφές, στην κατάλληλη χώρα για να παίξει μπάσκετ. Του εύχομαι τα καλύτερα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ