ΠΑΟΚ

Μαρκόπουλος: "Ο Άλεξιτς ζωντάνεψε την ομάδα"

Μαρκόπουλος: "Ο Άλεξιτς ζωντάνεψε την ομάδα"
INTIME SPORTS

Ο Σούλης Μαρκόπουλος χαρακτήρισε το πρώτο ημίχρονο το καλύτερο παραγωγικά του φετινού ΠΑΟΚ, ενώ μίλησε για την ευεργετική επίδραση του Μίλουτιν Άλεξιτς στην ομάδα.

Πολλά θετικά στοιχεία είδε στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ίκαρο ο Σούλης Μαρκόπουλος, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις δυσκολίες που δημιούργησε ο Ίκαρος: " Για εμάς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί προερχόμασταν από ήττα και απέναντί μας είχαμε μία καλή ομάδα με τέσσερις πολύ αξιόλογους παίκτες, εντελώς νέα σε σχέση με το ξεκίνημα της περιόδου, που μας δημιουργησε προβλήματα".

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: " Το πρώτο ήταν το καλύτερο ημίχρονό μας φέτος από πλευράς παραγψωγικότητας. Στη συνέχεια κάναμε λάθη και δώσαμε δικαίωμα στον αντίπαλο να μας πλησιάσει. Ίσως ήταν η κούραση, έπαιξαν ρόλο και τα φάουλ για να μειωθεί η διαφορά".

Για τη συνέχεια στη σεζόν: " Θέλαμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες, ελπίζουμε σιγά-σιγά ότι θα βελτωθούμε και αν πάρουμε και ένα ψηλό και θα γίνουμε πιο δυνατοί μέσα στο καλάθι".

Για την παρουσία του Άλεξιτς: " Πήρε ριμπάουντ, έδωσε δύο ασίστ. Μπορεί επιθετικά να έχασε δύο φάσεις, ίσως γιατί δεν έπρεπε κατευθείαν να του δώσουμε ρόλο πρωταγωνιστή. Αυτός, όμως, είναι ο ρόλος του, άλλαξε την ψυχολογία όλων των παικτών, έδωσε περισσότερη ζωντάνια. Αυτή είναι η διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Αυτή η ομάδα είναι νεαρή και έχει μεγάλη διαφορά όταν παίζει στην έδρα της σε σχέση με τα εκτός έδρας ματς".

Για τις μεταγραφές: " Δεν μπορώ να απαντήσω τώρα. Λόγω της κατάστασης που υπάρχει σε όλα τα σωματεία, δεν μπορείς να ξέρεις από μέρα σε μέρα τι θα συμβεί".

Τσακαλέρης: "Ξέραμε ότι δεν θα το παρατήσει ο Ικαρος"

Ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ, Ευθύμης Τσακαλέρης, θεωρεί πως η ψυχραιμία των παικτών του "Δικεφάλου" προς το τέλος του ματς με τον Ικαρο ήταν καταλυτικός παράγοντας για να φτάσουν οι "ασπρόμαυροι" στη νίκη

" Συγχαρητήρια για την προσπάθεια στον Ικαρο. Ερχόμασταν από ένα αποτέλεσμα πολύ κακό. Προσπαθήσαμε και διορθώσαμε τα λάθη μας. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, προηγηθήκαμε μέχρι 21 πόντους", δήλωσε αρχικά ο νεαρός φόργουορντ και στη συνέχεια τόνισε: "Ξέραμε ότι δεν θα το παρατήσει ο Ικαρός, έφτασε στους 5 πόντους, αλλά σε εκείνο το σημείο φανήκαμε πιο ψύχραιμοι και πήραμε το παιχνίδι".

Πρόσθεσε πως: " Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Πάντα στο τρίτο δεκάλεπτο δεν ξεκινάμε καλά, προσπαθούμε στην προπόνηση να το φτιάξουμε και νομίζω ότι σιγά σιγά το βρίσκουμε".

Λυκογιάννης: "Μένει πικρή γεύση"

Για τα δύο πρόσωπα που παρουσίασε ο Ικαρος στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο τεχνικός της αθηναϊκής ομάδας, Αρης Λυκογιάννης.

" Υπάρχει ένα πικρό συναίσθημα αυτή την στιγμή γιατί δεν κάναμε αυτό που λέγαμε στο ξενοδοχείο, δηλαδή ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο να μην πάρει διαφορά ο ΠΑΟΚ. Ξέραμε ότι μετά θα ήταν δύσκολο να το μαζέψουμε", τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του Ικάρου και πρόσθεσε:

" Από την άλλη είμαι ευχαριστημένος από το δεύτερο ημίχρονο, κατά το οποίο δεχθήκαμε μόνο 26 πόντους και στην επίθεση σημαδέψαμε εκεί που έπρεπε. Αν ήμασταν λίγο πιο εύστοχοι στις βολές στο τέλος τουλάχιστον θα είχαμε μια ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη νίκη. Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε δύο πρόσωπα, να μαζευτούμε γιατί δεν μας έχουν αφήσει τα προβλήματα τραυματισμών και να κερδίσουμε το πολύ σημαντικό παιχνίδι που έχουμε την Τετάρτη με το Μαρούσι".

Κατέληξε λέγοντας: " Συζητήσαμε στο τέλος για να κάνουμε ένα κλέψιμο, αλλά οι παίκτες μου ήταν διστακτικοί, από την άλλη αν δούμε ποιοι ήταν στο παρκέ από τον ΠΑΟΚ είχαμε πολύ λίγες πιθανότητες να αστοχήσουν στις βολές. Ισως, όμως, τελικά έπρεπε να πάρουμε το ρίσκο".

Κουμπούρας: "Δεν γίνεται συνέχεια να είμαστε τυχεροί"

Ο Φάνης Κουμπούρας από την πλευρά του είπε: " Δυστυχώς κάναμε παρόμοιο παιχνίδι και την περασμένη Τετάρτη, βρεθήκαμε 21 πόντους πίσω αλλά τελικά κερδίσαμε. Σήμερα παλέψαμε καταφέραμε να φτάσουμε στους πέντε και είχαμε δύο βολές. Ο ΠΑΟΚ είναι έμπειρος, δεν μπορείς να είσαι πάντα τυχερός", είπε αρχικά ο γκαρντ του Ικάρου και πρόσθεσε: "Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε, κρατήσαμε τον ΠΑΟΚ σε χαμηλό σκορ. Σκοπός μας τώρα είναι να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας για να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ