ΠΑΟΚ

Έλληνες του ΠΑΟΚ που γίνονται... πρωταγωνιστές

Έλληνες του ΠΑΟΚ που γίνονται... πρωταγωνιστές

Κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα ξεχώρισε ο Σαλούστρος, απέναντι στον ΚΑΟΔ ο Χαραλαμπίδης. Οι Ελληνες του ΠΑΟΚ μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και γενικώς να προσφέρουν πολλά...

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μια ομάδα που βασίζεται... αποκλειστικά στην απόδοση των ξένων του (ο "Δικέφαλος" έχει τέσσερις και συγκεκριμένα αυτοί είναι οι Λάνγκφορντ, Οντουμ, Βον και Κάρτερ) και αυτό έχει φανεί και με το παραπάνω στα δύο τελευταία ματς.

Ο Χρήστος Σαλούστρος έκανε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Ζιελόνα Γκόρα πετυχαίνοντας 17 πόντους ενώ ο Κώστας Χαραλαμπίδης έπαιξε πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στο να "έρθει" το "διπλό" στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ (ο "Μπίδης" πέτυχε 16 πόντους και "μίλησε" σε κρίσιμα σημεία στο τέλος).

Γενικώς ο ΠΑΟΚ δείχνει να είναι μια "γεμάτη" ομάδα η οποία κάλλιστα μπορεί να πάρει σημαντικές βοήθειες από τους Ελληνες παίκτες, οι οποίοι μάλιστα έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάποια ματς.

Χαραλαμπίδης και Σαλούστρος, oι... καλύτεροι ως τώρα

Αναμφίβολα μέχρι στιγμής οι Χαραλαμπίδης και Σαλούστρος έχουν ξεχωρίσει από πλευράς των Ελλήνων των "ασπρόμαυρων" (είναι οι πρώτοι δύο σκόρερ ανάμεσα στους Ελληνες παίκτες του ΠΑΟΚ). Ο πρώτος σίγουρα... δεν μοιάζει για παίκτη που είναι 38 ετών, σε σημεία που η μπάλα "καίει" εκείνος φροντίζει να πάρει τον ΠΑΟΚ από το χεράκι και να του δώσει τις απαραίτητες λύσεις (για παράδειγμα έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στις νίκες απέναντι σε ΑΓΟΡ, Καρσίγιακα και ΚΑΟΔ).

Οσο για τον "Σαλού"; Στον ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την μέχρι τώρα παρουσία του. Μπορεί στον αγώνα με τους Δραμινούς να μην προσέφερε επιθετικά, ωστόσο έχει δείξει πως μπορεί να συνεισφέρει στο σκοράρισμα και στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια του ΠΑΟΚ είχε μέσο όρο 10,2 πόντους. Και δεν είναι μόνο αυτό... Δίνει πολλές βοήθειες στα ριμπάουντ ενώ μπορεί να προσφέρει και αμυντικά...

Παίκτες "εργαλεία" αλλά που μπορούν να έχουν σημαντικό ρόλο

Υπάρχουν επίσης και οι παίκτες που για την ώρα μπορεί να μην έχουν κάνει κάποιο... τρομερό ματς (ή συνεχόμενα καλά παιχνίδια), θεωρούνται όμως καλαθοσφαιριστές-εργαλεία και ο ρόλος τους μπορεί να είναι πολύ σημαντικός κάποιες φορές. Ο Απόλλωνας Τσόχλας στα δύο τελευταία ματς (κόντρα σε Ζιελόνα Γκόρα και ΚΑΟΔ) φρόντισε να μην φανεί πολύ το κενό του Τζέικ Οντουμ ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με τη Ζιελόνα Γκόρα (έπαιξε πέντε λεπτά απέναντι στους Πολωνούς ενώ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι κόντρα στους Δραμινούς).

Στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα με τον ΚΑΟΔ, ο 31χρονος καλαθοσφαιριστής έδωσε σημαντικές επιθετικές βοήθειες ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως στα πρώτα τρία ματς του ΠΑΟΚ είχε πετύχει συνολικά μόνο 11 πόντους και στα δύο τελευταία παιχνίδια πέτυχε συνολικά 21 πόντους. Ως εκ τούτου υπάρχει βελτίωση από πλευράς του.

Πάμε και στον Δέδα... Ιδιαίτερα χρήσιμος παίκτης που μπορεί να "ξεμπλοκάρει" τον "Δικέφαλο" επιθετικά και να προσφέρει πολλά "χτυπώντας" τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ έξω από τα 6.75 (απέναντι στη Ζιελόνα Γκόρα πέτυχε τρία τρίποντα). Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μέχρι στιγμής φέτος δεν έχει βοηθήσει πολύ στο σκοράρισμα αλλά είναι ένας καλαθοσφαιριστής που κάνει "αθόρυβη" δουλειά και στον "Δικέφαλο" μόνο καλά λόγια έχουν να πουν γι' αυτόν στο διάστημα που παίζει στους "ασπρόμαυρους" (κατά το παρελθόν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάποια ματς).

Ο Κώστας Κακαρούδης είναι ένας παίκτης που είναι γνωστό ότι μπορεί να προσφέρει επιθετικά, στα τελευταία δύο ματς έχει "ανέβει" κάπως σε σχέση με τα πρώτα τρία παιχνίδια και όταν δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες, ο "Δικέφαλος" θα πάρει πολλά από αυτόν (στα φιλικά έδειξε πως μπορεί να "δώσει" αρκετούς πόντους).

Σε ό,τι αφορά τους δύο νεαρούς της ομάδας, τον Μιχάλη Λιάπη και τον Θωμά Κώττα, ο πρώτος (19 ετών) φέτος παίρνει περισσότερο χρόνο από τον Σούλη Μαρκόπουλο σε σχέση με πέρυσι και στον ΠΑΟΚ τον εμπιστεύονται αρκετά για τις αμυντικές του ικανότητες (έχει καλό σουτ πάντως και μπορεί να δίνει κάποιες λύσεις και επιθετικά) ενώ ο δεύτερος (18 ετών) θέλει αρκετή δουλειά ώστε σταδιακά να "ανεβαίνει".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ