ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Αθηναίου: "Ήξερα τι πρέπει να κάνω"

Αθηναίου: "Ήξερα τι πρέπει να κάνω"

Ο Γιάννης Αθηναίου που πρωταγωνίστησε στη νίκη του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού αλλά και στην επίμαχη φάση με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, μίλησε στο Sport24.gr που ξεκαθαρίζει "ήξερα τι να κάνω". Διαβάστε τι λέει για το καθοριστικό τρίποντο που πέτυχε, αλλά και το κλέψιμο στον αρχηγό του "τριφυλλιού".

Δεν ήταν το πρώτο τρίποντο που επιχείρησε. Ηταν το τέταρτο. Στα τρία προηγούμενα, δεν είχε βρει στόχο. Κάτι που... ουδόλως τον απασχόλησε, στο 1.54'' για τη λήξη, όταν είχε την ευκαιρία να «φτιάξει» ή να «καταστρέψει» την ομάδα του. Τι έκανε ο Γιάννης Αθηναίου; Διαμόρφωσε το 58-50 και έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα του 63-56 που πανηγύρισε ο Πανιώνιος επί του Παναθηναϊκού , όταν στα 40’’ πριν το τέλος (ενώ το σκορ ήταν 59-56) έκλεψε την μπάλα από τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ναι, στη φάση που οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν εντόνως για φάουλ στον αρχηγό τους -και εκείνος πιο έντονα από όλους, για να χρεωθεί τεχνική ποινή.


Οσοι έβλεπαν το ματς, ριπλέι της φάσης δεν είδαν. Και άρα μπορούν να πιστεύουν ότι έγινε φάουλ. Στη σχετική ερώτηση που κάναμε στον πρωταγωνιστή της φάσης, μας εξήγησε πως «επειδή ήξερα πως ενδεχόμενο φάουλ θα έδινε στον Παναθηναϊκό το δικαίωμα για δυο βολές -γιατί είχαμε συμπληρώσει τα πέντε-, είχα διαρκώς σηκωμένα τα χέρια και έπαιξα άμυνα με το σώμα. Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν έκανα φάουλ».

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο με την επίμαχη φάση

Σε ό,τι αφορά αυτό που προηγήθηκε, μια... ψύχρα τη διαισθάνθηκαν όσοι ήταν κοντά του, όταν σηκώθηκε από τα 6.75, στα 114’’. Θα ήταν από το «πάγωμα» του αίματος του. Αυτό που κανείς δεν ήξερε (αλλά θα το μάθετε τώρα... που θα σας το πει ο ίδιος) ήταν πως «όταν σχεδίασε το σύστημα ο κόουτς, στο τάιμ άουτ, ήταν σαφές πως θα μπορούσα και εγώ να έχω την ευκαιρία για σουτ. Δεν ξέρω πώς και γιατί, αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωσα πολύ σίγουρος. Είπα μέσα μου ότι αν μου δοθεί η ευκαιρία, δεν θα το σκεφτώ δευτερόλεπτο. Πράγματι, το σύστημα εκτελέστηκε κατά γράμμα και... η μπάλα ήλθε στα χέρια μου. Με το που την πήρα, ήξερα τι θα κάνω. Για αυτό και ήταν ψυχρό σουτ»...

Αθηναίου: "Ήξερα τι πρέπει να κάνω"

Ο 25χρονος γκαρντ (παρεμπιπτόντως, ήταν μια από τις πιο ακριβές μεταγραφές των τελευταίων χρόνων, στο ελληνικό μπάσκετ που να αφορά γηγενή, αν σκεφτείτε πως το καλοκαίρι του 2009, ο Πανιώνιου είχε δώσει 120.000 ευρώ στον Ηλυσιακό, για να τον αποκτήσει), τελείωσε με 3 πόντους, αλλά στα 24.26'' που ήταν στο παρκέ, οργάνωσε υποδειγματικά την ομάδα του, ενώ έπαιξε και εξαιρετική άμυνα.
«Η νίκη αυτή έχει ξεχωριστή σημασία, ψυχολογικά και βαθμολογικά. Και αυτό γιατί μετά το παιχνίδι με την Ελευσίνα, γνωρίσαμε την αμφισβήτηση και για τον τρόπο που παίξαμε, αλλά και για την συνολική κατάσταση -το πώς ήμασταν ως ομάδα. Μια τέτοια νίκη, που μπορείς να τη χαρακτηρίσεις και εκτός προγράμματος, μας λύνει τα πόδια. Μας κάνει να αφήσουμε πίσω μας το αποτέλεσμα της Ελευσίνας και αν δούμε το ζήτημα από βαθμολογικής πλευράς, ρεφάραμε για τη «χασούρα».

Εξυπακούεται πως το πρωτάθλημα δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχουν άλλες τέσσερις αγωνιστικές. «Ναι, αλλά είναι αλλιώς να σκέφτεσαι πως έχεις ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, στην έδρα του ΠΑΟΚ, όταν προέρχεσαι από νίκη επί του Παναθηναϊκού. Εχεις μια άλλη αυτοπεποίθηση. Το σημαντικό είναι να μην πάμε στο άλλο άκρο. Να μην υπερενθουσιαστούμε. Αν δεν είμαστε σοβαροί στα ματς που απομένουν για το τέλος, δεν θα έχει νόημα η τεράστια φετινή μας επιτυχία. Επιπλέον, υπάρχει ένα ακόμα σκέλος που είναι εξίσου σημαντικό: νιώθαμε ότι χρωστούσαμε πολλά χρόνια τώρα, στον κόσμο μας μια τόσο μεγάλη χαρά. Την προσφέραμε και νιώθουμε καταπληκτικά».

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ