ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βασίλη, να η ευκαιρία

Βασίλη, να η ευκαιρία

Ο δανεισμός του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στον ΠΑΟΚ αναμένεται να του προσφέρει μία σπουδαία ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο του. Και το κέρδος από κάτι τέτοιο θα είναι τεράστιο όχι μόνο για αυτόν, αλλά και για το Ελληνικό μπάσκετ.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αποτελεί ένα Κεφάλαιο για το Ελληνικό μπάσκετ. Έναν από τους πιο πετυχημένους Έλληνες παίκτες σε επίπεδο μικρών Εθνικών ομάδων. Ο “μικρός” όμως θέλει να μεγαλώσει. Και αυτήν ακριβώς την ευκαιρία θα έχει στον ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν.

Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει, ωστόσο η νέα σεζόν θα βρει τον MVP του Ευρωμπάσκετ Νέων της Κρήτης στον ΠΑΟΚ . Στον πάγκο της ομάδας κάθεται ο άνθρωπος που τον ξέρει καλύτερα και τον πιστεύει περισσότερο από κάθε άλλον προπονητή: Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Και αυτός ο συνδυασμός μοιάζει πραγματικά ονειρεμένος για τον 20χρονο φόργουορντ.

Ένας παίκτης για να βελτιωθεί και να αναπτυχθεί πρέπει να παίζει αγώνες. Καλές οι προπονήσεις κόντρα σε παίκτες επιπέδου EuroLeague, καλές οι ολιγόλεπτες συμμετοχές στην Turkish Airlines EuroLeague και οι σχεδόν 20λεπτες συμμετοχές κόντρα σε “μικρές” ομάδες στην Stoiximan.gr Basket League, αλλά δεν φτάνουν. Και αυτό το κατάλαβαν καλά, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Χαραλαμπόπουλος, αποφασίζοντας ότι θα ήταν καλύτερο για όλους να παραχωρηθεί δανεικός σε μία ομάδα που θα του εξασφάλιζε κάτι που οι “πράσινοι” ήταν αδύνατο να του προσφέρουν: Χρόνο συμμετοχής και ρόλο πρωταγωνιστή.

Στο σωστό περιβάλλον για να εξελιχθεί

Βασίλη, να η ευκαιρία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος βρίσκεται εδώ και χρόνια στο προσκήνιο. Για την ακρίβεια είναι τόσα πολλά χρόνια στο προσκήνιο που πολλοί θεωρούν ότι... μεγάλωσε. Είναι όμως μόλις 20 χρονών. Και, πλέον, μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ για να ανταποκριθεί σε έναν μεγαλύτερο ρόλο, έστω και σε μία ομάδα που δεν πρόκειται να κάνει πρωταθλητισμό φέτος. Είναι όμως μία ομάδα που πρόκειται να του δώσει χώρο και χρόνο να μάθει από τα λάθη του.

Βάσει του πλάνου που υπάρχει, ο Χαραλαμπόπουλος αναμένεται να καθιερωθεί στην θέση του σμολ φόργουορντ, η οποία είναι και αυτή που προτιμάει. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα περνάει και σε θέση πάουερ φόργουορντ όταν χρειάζεται. Το βασικό όμως είναι ότι στον “Δικέφαλο” σκοπεύουν να δουλέψουν μαζί του με τέτοιο τρόπο ώστε να βγάλουν τα δυνατά του σημεία στην επιφάνεια. Όπως έκαναν δηλαδή και την περασμένη σεζόν με τον Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος στάθηκε κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς στην Stoiximan.gr Basket League δεδομένου ότι ουσιαστικά ήταν η πρώτη του σεζόν σε αυτή.

Η παρουσία του Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο εξασφαλίζει ότι ο Χαραλαμπόπουλος δεν θα χαλαρώσει. Δεν έχει το περιθώριο να το κάνει αυτό με έναν άνθρωπο που έχει στηρίξει τόσα πολλά πάνω του. Τουναντίον, είναι δεδομένο ότι θα αποκτήσει μεγαλύτερο κίνητρο για να τον δικαιώσει και να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες του. Αδυναμίες που δεν τον άφηναν να μείνει για πολλή ώρα στο παρκέ στον Παναθηναϊκό – όπου κάθε κακή εκτίμηση σε αυτό το επίπεδο στοιχίζει – αλλά τώρα θα του δώσουν την δυνατότητα να μάθει να ζει με αυτές, προκειμένου να τις βελτιώσει.

Ο Χαραλαμπόπουλος έχει μερικά εξαιρετικά στοιχεία, τα οποία είναι γνωστά. Ποστάρει πολύ καλά για περιφερειακός (αν και προτιμάει να στρίβει από δεξιά), διαθέτει ένα σπάνιο χάρισμα να βλέπει γήπεδο, έχει εξαιρετική επαφή με το καλάθι, έχει προσωπικότητα και του αρέσει να παίζει σε μεγάλα παιχνίδια. Την ίδια στιγμή όμως ξέρει ότι του λείπει εκρηκτικότητα για να αγωνιστεί ως περιφερειακός, τα πλάγια βήματά του θέλουν δουλειά στην άμυνα, δεν είναι σταθερός σουτέρ και πρέπει να βελτιώσει την ντρίμπλα του στο δεξί του χέρι. Έχει πολλά ακόμα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Κάποια τα ξέρει. Κάποια θα τα θυμηθεί. Κάποια θα τα μάθει κατά την διάρκεια των αγώνων.

Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος του, αφού παίζοντας δύο αγώνες την εβδομάδα (ο ΠΑΟΚ συμμετέχει στο Basketball Champions League) θα πρέπει να βελτιωθεί αν θέλει να μένει στο παρκέ. Γιατί μπορεί ο Παπαθεοδώρου να τον πιστεύει, αλλά δεν πρόκειται να του χαριστεί κιόλας.

Παίκτης-Κεφάλαιο για το Ελληνικό μπάσκετ

Βασίλη, να η ευκαιρία


Τα τελευταία χρόνια ο Χαραλαμπόπουλος έχει δεχθεί τεράστια πίεση από πολλούς. Στην εποχή των social media όλοι έχουν κάτι να πουν. Άλλοι τον αποθεώνουν για το ταλέντο του, άλλοι τον... βρίζουν επειδή δεν έχει σταθερό χρόνο συμμετοχής. Όλοι όμως θέλουν να τον δουν να παίζει. Η επιθυμία όλων λοιπόν αναμένεται φέτος να γίνει πράξη. Το πιο ενδιαφέρον στην περίπτωσή του; Με την διαμορφωθείσα κατάσταση με την FIBA και τον “πόλεμο” με την EuroLeague, είναι εξαιρετικά πιθανό ο Χαραλαμπόπουλος να αγωνίζεται στα “παράθυρα” που θα υπάρχουν μέσα στην σεζόν και με την Εθνική Ομάδα! Ο ΠΑΟΚ εξάλλου αγωνίζεται σε διοργάνωση της FIBA (Basketball Champions League), οπότε θα “στέλνει” τους παίκτες του στην Εθνική όταν καλούνται!

Την δεδομένη στιγμή βέβαια το γεγονός αυτό είναι πραγματικά μικρής σημασίας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έπειτα από χρόνια ο φόργουορντ από το Αιγάλεω αναμένεται να έχει την ευκαιρία που ζητούσε τόσα χρόνια. Οι συνθήκες μοιάζουν ιδανικές για όλους. Από εδώ και πέρα είναι καθαρά στο χέρι του να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Στην Ελλάδα, παίκτες με τα χαρακτηριστικά του Χαραλαμπόπουλου δεν βγαίνουν κάθε μέρα. Για αυτό και χρειάζονται προσεγμένη διαχείριση. Το πόσο ψηλά θα φτάσει ο MVP του Ευρωμπάσκετ των Νέων της Κρήτης δεν γίνεται να το ξέρει κάποιος αυτή τη στιγμή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο το Ελληνικό μπάσκετ θα έχει στραμμένο το βλέμμα του πάνω του, ελπίζοντας ότι θα τον δει να εξελίσσεται σε έναν από τους επόμενους ηγέτες της Εθνικής ομάδας. Και ο ΠΑΟΚ μοιάζει με την κατάλληλη αφετηρία προς αυτή την κατεύθυνση. Προς την έκρηξη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ