ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τζεντίλε: "Κι εγώ αν ήμουν ο Πασκουάλ θα με έδιωχνα από τον Παναθηναϊκό"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BAMBERG (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BAMBERG (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε έδωσε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην "Gazzetta dello Sport", δηλώνοντας ότι ο Παναθηναϊκός πήρε την σωστή απόφαση όταν τον έδιωξε, ενώ τόνισε πως έμαθε από τα περσινά του λάθη.

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε θέλει να κάνει μία νέα αρχή στην Βίρτους Μπολόνια φέτος. Και το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να παραδεχθεί τα λάθη του (πρόσφατου) παρελθόντος. Λάθη που οδήγησαν μεταξύ άλλων στην αποπομπή του από τον Παναθηναϊκό, μία απόφαση την οποία ο ίδιος ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του ότι την θεωρεί σωστή.

Παραχωρώντας μεγάλη συνέντευξη στην "Gazzetta dello Sport", ο Ιταλός φόργουορντ έκανε την αυτοκριτική του. Και όταν πήγε η κουβέντα στο αποτυχημένο του πέρασμα από τον Παναθηναϊκό δεν κρύφτηκε: " Ήταν μία σκληρή εμπειρία, αλλά δεν κρατάω κακίες. Ξέρω ότι έπαιξα σε πολύ κατώτερο επίπεδο από αυτό που περίμεναν από εμένα και κατάλαβα την απόφαση του Πασκουάλ, η οποία ήταν καθαρά αγωνιστική. Τον καταλαβαίνω, γιατί αν και εγώ ήμουν αυτός, θα έκανα το ίδιο πράγμα. Εκείνη την περίοδο δεν μπορούσα να παίξω σε αυτό το επίπεδο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζεντίλε, κάνοντας το δικό του "mea culpa". Και δεν έμεινε εκεί.

" Όταν έφυγα από τη Μιλάνο ήθελα να μείνω στην Ιταλία, αλλά αυτό μου το απαγόρευσαν. Ειλικρινά, όταν επέστρεψα από τον Παναθηναϊκό δεν ήθελα να παίξω μπάσκετ. Δεν είχα ενέργεια. Μετά με κάλεσε ο Πιανιτζιάνι, λέγοντάς μου ότι είχε χώρο για εμένα. Λόγω του παρελθόντος που είχαμε τον εμπιστεύτηκα, αλλά δεν πάνε πάντα τα πράγματα όπως ελπίζεις. Παρόλα αυτά, πήρα ό,τι περισσότερο μπορούσα από αυτή την εμπειρία, ειδικά τις δυσκολίες" τόνισε ο Ιταλός φόργουορντ για την απόφασή του να πάει στην Χάποελ Ιερουσαλήμ μετά τον Παναθηναϊκό, για να μιλήσει στην συνέχεια για τους λόγους που οδήγησαν στην αποχώρησή του από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ισραήλ: " Ήμουν τυχερός γιατί πήγα στο Ισραήλ με τη μητέρα μου και ανακάλυψα έναν καινούριο κόσμο. Έφυγα λόγω πένθους και για κανέναν άλλο λόγο. Είχε πεθάνει ο παππούς μου".

Τέλος, ο Τζεντίλε ξεκαθάρισε ότι πλέον είναι άλλος άνθρωπος, κοιτάζοντας μόνο μπροστά: " Ήταν δύσολη σεζόν. Έγιναν πολλά πράγματα και ακόμα δεν μπορώ να δώσω μία εξήγηση, αλλά πήρα το μάθημά μου. Όχι για το ποιος είχε δίκιο ή άδικο, όλοι κάνουν λάθη. Έχω συνηθίσει να παίρνω την ευθύνη των πράξεών μου και να αναγνωρίζω τα λάθη μου. Το έκανα με τον εαυτό μου και με τους ανθρώπους που συναναστράφηκα, οπότε είμαι ήσυχος".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ