ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τρεις "πράσινοι" μιλούν για το ντέρμπι

Τρεις "πράσινοι" μιλούν για το ντέρμπι

Τις τρεις τελευταίες χρονιές ο Παναθηναϊκός "αλώνει" το ΣΕΦ στους τελικούς των πλέι οφ κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα, ωστόσο τρεις Πράσινοι, ο Ρομέιν Σάτο, ο Μάικ Μπατίστ και ο Κώστας Τσαρτσαρής ξεκαθαρίζουν στο Sport24.gr ότι δεν είναι... κάθε μέρα Κυριακή και υπόσχονται να τα δώσουν όλα για το διπλό της πρωτιάς στην έδρα του Ολυμπιακού!

"Εχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι!", ήταν η πρώτη αντίδραση του Αφρικανού Ρομέιν Σάτο, όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει το κυριακάτικο (12/2, 17.00, ΝΕΤ) ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής στο "Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας".


"Και είναι μεγάλο παιχνίδι για πολλούς λόγους. Πρώτον, οι δύο ομάδες είναι διαφορετικές σε σχέση με το ντέρμπι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ. Οι ξένοι του Ολυμπιακού έχουν αλλάξει κατά τα δύο τρίτα, ενώ στη δική μας ομάδα επέστρεψαν οι τότε απόντες Κώστας Τσαρτσαρής και Στράτος Περπέρογλου. Το σημαντικότερο, όμως, στοιχείο που κάνει ενδιαφέρουσα την επικείμενη αναμέτρηση είναι η αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαστε και οι δύο σε πολύ καλή φόρμα και αυτό αποδεικνύουν οι διαδοχικές νίκες των ελληνικών επί των τουρκικών ομάδων μέσα σε λίγες ημέρες στην Ευρωλίγκα", υποστήριξε ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος ξέρει ποιο είναι το κλειδί για την επικράτηση του Παναθηναϊκού.

"Τον τελευταίο καιρό αντλούμε μεγάλη αυτοπεποίθηση από την άμυνά μας, κάτι που δεν συνέβαινε τους πρώτους μήνες. Εχουμε περισσότερους παίκτες στη διάθεσή μας, το rotation στη χρησιμοποίηση των παικτών γίνεται καλύτερα και οι αμυντικές περιστροφές πιο αποτελεσματικά. Θα σας προλάβω και θα συμφωνήσω στο ότι και ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλή άμυνα. Αλλος ένας λόγος που κάνει πολύ ενδιαφέρον το ντέρμπι, όπου ο νικητής θα πρέπει να ξεκλειδώσει την άμυνα του αντιπάλου υπερισχύοντας στις μικρές λεπτομέρειες", σχολίασε ο 31χρονος Αφρικανός καταθέτοντας την τελευταία σκέψη του.

"Ποτέ δεν είναι εύκολα στο ΣΕΦ. Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι. Καλύτερα, όμως, να κερδίσουμε τώρα εξασφαλίζοντας το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ, παρά να χρειαστεί να κερδίσουμε εκεί στους τελικούς", κατέληξε ο Σάτο γωρίζοντας ότι στις τρεις τελευταίες σειρές των πλέι οφ οι Πράσινοι «άλωσαν» το ΣΕΦ, την πρώτη φορά στον πρώτο τελικό με μειονέκτημα έδρας (περίοδος 2008-09), τη δεύτερη στον τέταρτο τελικό με πλεονέκτημα έδρας (2009-10) και πέρυσι (2010-11) στον πρώτο τελικό με μειονέκτημα έδρας. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνεται κάθε χρόνο.

"Όλοι τη δική μου δίψα"

"Αν πιστέψουμε ότι το ντέρμπι στο ΣΕΦ δεν έχει τόση σημασία όση οι τελικοί του πρωταθλήματος, θα κάνουμε το μεγαλύτερο λάθος. Σήμερα (10/2, 17.00) κιόλας θα πιάσω έναν έναν τους συμπαίκτες μου για να βεβαιωθώ ότι κανείς τους δεν σκέφτεται έτσι. Και ότι όλοι έχουν τη δική μου δίψα, του Σάρας, του Διαμαντίδη να κερδίσουμε στο ΣΕΦ", εξομολογήθηκε ο Μάικ Μπατίστ, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι εύκολο να κερδίζει κάθε χρόνο ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ για να πάρει το πρωτάθλημα.

"Ακουσέ με. Τα παιχνίδια στο ΣΕΦ είναι μακράν από τα δυσκολότερα που δίνει ο Παναθηναϊκός κάθε χρόνο. Το ίδιο το ΣΕΦ είναι μια δύσκολη έδρα, η οποία φιλοξενεί τον βασικό ανταγωνιστή μας όλα αυτά τα χρόνια. Μόνο ένας χαζός θα σκεφτόταν ότι υπάρχουν και τα πλέι οφ. Το ότι έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε μερικές φορές εκεί μέσα δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολο. Οποιος το νομίζει, ας πάει να κερδίσει τον Ολυμπιακό για να δει ότι δεν είναι καθόλου εύκολο".

"Για αυτό χρειάζεται συγκέντρωση, αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα. Θεωρώ ότι έχουμε τη δύναμη να πάρουμε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα που έχει κερδίσει τον σεβασμό μου όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα", υπερθεμάτισε ο Αμερικανός, που έπειτα από εννέα χρόνια στη χώρα μας ξέρει τι σημαίνει ένα ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

"Δεν είναι εύκολο το break"

Πώς βιώνει, όμως, την αγωνιστική και πνευματική προετοιμασία ενός ντέρμπι και ένας Ελληνας; Οχι όποιος κι όποιος, αλλά ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο παλαιότερος παίκτης του Παναθηναϊκού (δέκατη χρονιά, από την περίοδο 2002-03 και εντεύθεν) και εκείνος, που βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες ώρες για δύο λόγους:

1. Με τους 21 πόντους του απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ κόντεψε να καταρρίψει το ατομικό ρεκόρ πόντων του σε αγώνα Ευρωλίγκας, που είχε σημειώσει στις 16 Απριλίου 2003 (ΠΑΟ – Σιένα 111-103, Τσαρτσαρής 23 π.), αλλά η μνημειώδης αστοχία του (1/7 τρίποντα) δεν τον άφησε να χαρεί περισσότερο. 2. Το γιόρτασε, όμως, με την ψυχή του σήμερα (10/2) το πρωί, οπότε η σύζυγός του έφερε στον κόσμο δύο (ναι, γέννησε δίδυμα) υγιέστατα μωρά, ένα κορίτσι και ένα αγόρι!

"Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουμε με τον Ολυμπιακό. Ολα αυτά τα χρόνια έχουμε δώσει αμέτρητα ντέρμπι. Ξέχωρα από την τακτική που θα παίξει τον ρόλο της, θεωρώ πως έχουμε καλή ψυχολογία και ισχυρή αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Και ο αντίπαλος, όμως, έχει βρει καλό ρυθμό και έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά τις σπουδαίες νίκες στην Ευρωλίγκα. Πηγαίνουμε, λοιπόν, στο ΣΕΦ γνωρίζοντας ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο. Και για να απαντήσω στο αρχικό ερώτημά σας, δεν είναι εύκολο να κάνεις break κάθε χρόνο", κατέθεσε την άποψή του ο «Τσάρος» και έτρεξε (χθες το βράδυ) να ετοιμαστεί για το... μαιευτήριο!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ