ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το "μακάρι να μείνω" του Μπατίστα και η Ισπανία

Το "μακάρι να μείνω" του Μπατίστα και η Ισπανία
INTIME SPORTS

Ο Εστέμπαν Μπατίστα δήλωσε πως θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι του. "Σειρήνες" από Ισπανία για τον 32χρονο σέντερ.

Η περίοδος που πέρασε ο Εστέμπαν Μπατίστα στον Παναθηναϊκό ήταν από τις καλύτερες που έχει βιώσει στα χρόνια που παίζει επαγγελματικό μπάσκετ. Το δήλωνε ξανά και ξανά άλλωστε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η Αθήνα του... ταίριαξε, ο Παναθηναϊκός επίσης και κάπως έτσι φτάσαμε στη δεδηλωμένη επιθυμία του να μείνει στο "τριφύλλι" για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο.

Η μεταγραφή του, που ανακοινώθηκε πριν από περίπου έντεκα μήνες , δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, αλλά η ουσία είναι πως ο Ουρουγουανός σέντερ προσέφερε στους "πράσινους". Ίσως όχι αυτά που περίμεναν οι φίλοι της ομαδας (μιας και είχαν... καλομάθει από τον Στεφάν Λάσμε), ίσως όχι αυτά που ήθελε κι ο ίδιος να προσφέρει. Βλέπετε, ήταν ένα από τα πολλά θύματα των φετινών τραυματισμών καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Με τον τελευταίο να έρχεται στο χειρότερο δυνατό σημείο, τον τρίτο προημιτελικό της Basket League με τον Κολοσσό. Η ετυμηγορία των γιατρών έκανε για θλάση στον υποκνημίδιο μυ , που τον κράτησε εκτός δράσης για κάτι παραπάνω από τρεις εβδομάδες. Γι αυτό όταν επέστρεψε, δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει στον βαθμό που ο ίδιος επιθυμούσε.

Αυτό που έχει σημασία από εδώ και στο εξής αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με τον ίδιο, αν και σύμφωνα με τις ενδείξεις θα χαρακτηριστεί ως έκπληξη η παραμονή του στο ρόστερ. Κυρίως γιατί σύμφωνα με πληροφορίες οι "πράσινοι" θα φροντίσουν να ξεφορτωθούν τα περισσότερα συμβόλαια που έχουν το +1 της option, με τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που θα αποφασίσει ως προς την ενεργοποίησή τους.

Όπως και να έχει, ο 32χρονος εξέφρασε χθες (14/6) το βράδυ την επιθυμία του να μείνει στο "τριφύλλι", αν και σε ερώτηση σχετικά με το ποιο θα είναι το μέλλον του απάντησε απλά ένα "δεν ξέρω". Επί της ουσίας όμως, αυτό που έχει αξία -και ανέφερε ο ίδιος- είναι ότι "δ εν είναι δική μου απόφαση. Η ομάδα θα αποφασίσει τι θέλει. Είχα εξαιρετικές εντυπώσεις από την ομάδα. Όλοι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να δούμε τι θα γίνει. Άλλοι θα πάρουν όμως τις αποφάσεις. Αγαπώ την Ελλάδα. Πέρασα μία πολύ ωραία χρονιά εδώ. Αν ήταν στο χέρι μου, σίγουρα θα έμενα στον Παναθηναϊκό".

Κάπου εδώ να προσθέσουμε πως σύμφωνα με φήμες από την Ιβηρική, ο Εστέμπαν Μπατίστα έχει μπει στο "στόχαστρο" τουλάχιστον μίας ομάδας από τη Liga Endesa. Κάτι που του δίνει μία καλή εναλλακτική, όπως φαίνεται από την ατάκα που είχε ξεστομίσει σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Kia En Zona στις αρχές του μήνα, τότε που είπε πως " προφανώς θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή στην Ισπανία ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ