ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρίβερς: "ΣΕΦ - ΟΑΚΑ, ίδιο συναίσθημα"

Ρίβερς: "ΣΕΦ - ΟΑΚΑ, ίδιο συναίσθημα"

Ο Κέι Σι Ρίβερς "γάζωσε" την άμυνα του Ολυμπιακού για τρίτο σερί ντέρμπι κι ακολούθως μίλησε για τα συναισθήματα και την πραγματική ουσία της νίκης επί των "ερυθρολεύκων".

Ήταν για ένα ακόμη ντέρμπι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ο Κέι Σι Ρίβερς οδήγησε επιθετικά τον Παναθηναϊκό για τρίτο σερί παιχνίδι με τον Ολυμπιακό , έχοντας ξανά 20+ πόντους. Ήταν αυτός που μαζί με τον Κρις Σίνγκλετον έκαναν τη διαφορά, σε έναν αγώνα που το "τριφύλλι" ήθελε τη νίκη , και δευτερευόντως να καλύψει το -25 της ήττας του στο ΣΕΦ.

Κάτι που πάντως κάθε άλλο παρά είχε στο μυαλό του ο 29χρονος φόργουορντ με το "3" στη φανέλα, που έχει βαλθεί να κερδίσει τον τίτλο του πιο αγαπημένου παίκτη της "πράσινης" εξέδρας. Το αυτό έγινε αντιληπτό από τη στιγμή που τον απέσυρε ο Τσάβι Πασκουάλ στα 9'' για το φινάλε, με τους 17.000 φίλους των "πρασίνων" που ήταν στο ΟΑΚΑ να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του.

" Απλά προσπαθώ να είμαι στη θέση που πρέπει, όταν πρέπει, κι από εκεί και πέρα περιμένω τις πάσες των συμπαικτών μου. Όταν νιώσω ότι είμαι σε καλό σημείο για να σουτάρω, τότε θα το κάνω. Γενικά έχω πολύ καλή ψυχολογία κάθε φορά που είμαι στο γήπεδο. Δεν κάνω κάτι τρελό ή εκτός λογικής, προσπαθώ μαζί με την ομάδα να αντιδράσω σε αυτό που μου δίνει η αντίπαλη άμυνα", θα πει σε πρώτο χρόνο ο MVP του "τριφυλλιού" πριν ερωτηθεί για το συναισθηματικό κομμάτι του αγώνα, σε σύγκριση με αυτόν του Κυπέλλου Ελλάδος:

" Τα συναισθήματα είναι ίδια με αυτά του ΣΕΦ. Πήραμε μια καλή νίκη, αλλά κοιτάμε ήδη το επόμενο παιχνίδι. Θέλουμε πολύ να χτίσουμε ένα σερί νικών για να κοιτάξουμε πιο ψηλά. Τώρα, έχουμε απέναντί μας τη Γαλατάσαραϊ, την οποία θέλουμε πάση θυσία να κερδίσουμε. Ειδικά από τη στιγμή που το παιχνίδι γίνεται εκτός έδρας, όπου εμείς δεν έχουμε δείξει καλό πρόσωπο φέτος. Πρέπει να βρούμε τρόπο να πάρουμε τη νίκη. Αν είμαστε όπως απόψε (σ.σ.: χθες) θα τα πάμε καλά, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μαχητικότητα".

Πόσο ρόλο έπαιξε στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού η ανάγκη για κάλυψη του -25 του α' γύρου; Μηδενικό! " Όλοι έλεγαν για το παιχνίδι του α' γύρου, ο κόσμος μας παρότρυνε να κερδίσουμε με +26 για να καλύψουμε τη διαφορά της ήττας στο ΣΕΦ. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Στην ομάδα δεν κοιτάξαμε αυτό, θέλαμε πρώτα να πάρουμε τη νίκη, για να είμαστε όπως πρέπει. Θα χάλαγε το μυαλό μας αν από το πρώτο λεπτό σκεφτόμασταν εκείνο το +25 του Ολυμπιακού. Αν όλοι σκέφτονταν αυτό το στοιχείο, θα είχαμε πολλή πίεση", εξήγησε πριν αναφερθεί σε όσα έγιναν στο παρκέ του ΟΑΚΑ:

" Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για περίπου τριάντα λεπτά, αλλά μετά ανοίξαμε τον ρυθμό. Θέλαμε να συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος, να εξασφαλίσουμε τη νίκη και να μην έχουμε πρόβλημα, το +26 ήταν δευτερεύον στο μυαλό μας. Δεν είχαμε κάποιο πλάνο, δεν συζητήσαμε σε κάποιο σημείο για τη διαφορά".

Σε ερώτηση για το τι είναι αυτό που θα κρατήσει περισσότερο από κάθε τι άλλο από το τρίτο ντέρμπι "αιωνίων" μέσα σε ένα μήνα, απάντησε " την μαχητικότητα που δείξαμε στο παρκέ, το πως παλεύαμε για κάθε μπάλα, για κάθε ριμπάουντ, σε κάθε άμυνα", για να προσθέσει πως " δεν μας ενδιέφερε να στείλουμε κάποιο μήνυμα ή κάτι τέτοιο εν όψει της συνέχειας. Είναι μια σημαντική νίκη στο πρωτάθλημα που φτιάχνει την ψυχολογία μας για τη συνέχεια".

Όσο για τη λειψανδρία που παρουσίασαν οι "ερυθρόλευκοι" και τα παιχνίδια που ακολουθούν με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου; " Δεν μας επηρέασαν οι απουσίες του Ολυμπιακού, ξέραμε ότι θα παλέψουν για τη νίκη. Ό,τι κι αν γίνει. Το πιο σημαντικό είναι ποιος θα προσέξει το παραμικρό, από το πιο μεγάλο μέχρι το πιο μικρό. Αυτό θα κάνει τη διαφορά, όχι απαραίτητα η έδρα", κατέληξε.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η φωτογραφία με νόημα που "ανέβασε" ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Πασκουάλ: "Είδηση είναι πάντα ο παίκτης που δεν παίζει"
"Καίει" Σι Ρίβερς όταν βλέπει Ολυμπιακό!
Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι
Γιαννακόπουλος για διαιτησία: "Κλαυσίγελος"
Ρίβερς: "Αισθανόμουν ζεστός"
Μισή νίκη για Παναθηναϊκό, 72-59 τον Ολυμπιακό
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ