ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πολύ "σφιχτό" rotation από τον Τσάβι Πασκουάλ στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού για τη 15η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Το Sport24.gr αναλύει.

Από τις έξι σερί ήττες, στις δυο διαδοχικές νίκες σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού ( 72-59 ) στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League, δεν κατάφερε να ανατρέψει όμως το -25 του αγώνα του Α' Γύρου και πλέον ελπίζει σε "γκέλα" των ερυθρόλευκων για να πάρει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και μαζί το πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους Τελικούς. Ο Τσάβι Πασκουάλ προτίμησε να "κλείσει" το rotation περισσότερο από ποτέ, με τους Τζέιμς, Σίνγκλετον, Ρίβερς να παίζουν σχεδόν σε όλο το παιχνίδι και τον Νικ Καλάθη να βλέπει ΟΛΟ το δεύτερο μέρος από τον πάγκο. Το Sport24.gr βάζει στο μικροσκόπιο τους "πράσινους" και σχολιάζει την εμφάνισή τους στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (βασικός, 4 πόντοι, 2/2 δίποντα, 1 ασίστ σε 19 λεπτά)

Η στατιστική λέει πως έπαιξε επτά λεπτά στην πρώτη περίοδο, αλλά λέει και ότι ο Δομινικανός γκαρντ δεν είχε πόντο, ριμπάουντ, ασίστ, δεν είχε ούτε σουτ! Δεν έπαιξε ξανά μέχρι το ημίχρονο. Άλλη μια φορά που ο Τσάβι Πασκουάλ τον ξεκίνησε, δεν ήταν ευχαριστημένος και τον "πάρκαρε" για πολλή ώρα. Τον έριξε ξανά στο παρκέ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και ο Φελντέιν του έδωσε δυο καλάθια για να μείνει στον αγώνα σχεδόν μέχρι το τέλος (!) κι ας μην έκανε "λαμπερή" εμφάνιση.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ (βασικός, 2 πόντοι, 2 ριμπάουντ σε 9:38)

Πενταδάτος, έπαιξε στα εννέα από τα δέκα λεπτά της πρώτης περιόδου, έβαλε ένα καλάθι, μα είχε τεράστια προβλήματα απέναντι στον πιο "έτοιμο" Παπανικολάου και δεν τον είδαμε ξανά μετά την πρώτη περίοδο.

21. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ (βασικός, 2 πόντοι, 1/7 σουτ, 7 ριμπάουντ σε 15 λεπτά)

Δεν ήταν... φουριόζος στο ξεκίνημα, είχε τρεις διαδοχικές άστοχες προσπάθειες και τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Πρίντεζη. Βγήκε στο έβδομο λεπτό και δεν επέστρεψε μέχρι το ημίχρονο. Έπαιξε 15 λεπτά και έβαλε το μοναδικό του καλάθι στο φινάλε, με εντυπωσιακό κάρφωμα. Ο Ολυμπιακός ήταν "διαβασμένος" κι ο Αμερικανός δεν βρήκε χώρους όπως στον ημιτελικό του Κυπέλλου, όταν "βομβάρδισε" το ΣΕΦ.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (βασικός, 2 πόντοι, 0/6 σουτ, 4 ριμπάουντ σε 20 λεπτά)

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πήρε το πρώτο σουτ του Παναθηναϊκού, ένα ελεύθερο τρίποντο από την κορυφή και βρήκε μόνο ταμπλό. Είχε όρεξη, αλλά ο Μιλουτίνοφ του έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή. Βγήκε κι αυτός στο όγδοο λεπτό και δεν γύρισε μέχρι το ημίχρονο. Στην τρίτη περίοδο βρέθηκε ξανά απέναντι στον Σέρβο σέντερ του Ολυμπιακού, έκανε καλή δουλειά στα ριμπάουντ, αλλά τελείωσε το ντέρμπι με 0/6 σουτ και θα θέλει να ξεχάσει αυτή την εμφάνιση.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (βασικός, 2 πόντοι, 1/4 σουτ, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 8:32)

Έβαλε το πρώτο καλάθι της ομάδας του στο τρίτο λεπτό, πήρε ένα ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ και στο έκτο λεπτό αντικαταστάθηκε από τον Τζέιμς. Άφαντος μέχρι το ημίχρονο. Δεν έπαιξε δευτερόλεπτο στο δεύτερο! Ο Πασκουάλ είχε δείξει στα τελευταία ματς προτίμηση στον Τζέιμς και στο αποψινό ντέρμπι έστειλε ακόμη πιο ξεκάθαρο μήνυμα στον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας του που διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (20 πόντοι, 4/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ σε 33 λεπτά)

Δεν ήταν πενταδάτος, μα μπήκε στο έβδομο λεπτό στο παιχνίδι στη θέση του Γκάμπριελ και πήγε κατευθείαν στο μαρκάρισμα του Πρίντεζη. Στο 11' σκόραρε τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 15-20, κυνήγησε τα ριμπάουντ, αλλά δεν έκανε πολλά πράγματα στην επίθεση και συγκεντρώθηκε περισσότερο στο πίσω μέρος του γηπέδου. Άλλαξε φιλοσοφία στην τρίτη περίοδο, έβαλε πέντε πόντους για το 45-42, συνέχισε να παίρνει σουτ και ήταν ο πιο συνεπής "πράσινος" σε αυτό το δεκάλεπτο. Στο ξεκίνημα του τέταρτου σκόραρε ξανά για τρεις για τη μεγαλύτερη διαφορά (53-45) μέχρι εκείνο το σημείο, ήταν ανίκητος στο ένας εναντίον ενός και από τη στιγμή που μπήκε στο έβδομο λεπτό, μέχρι το φινάλε, ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ από το παρκέ!

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (26 πόντοι, 4/6 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 9 ριμπάουντ σε 32 λεπτά)

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πάτησε παρκέ στο 7' και σκόραρε άμεσα το πρώτο του τρίποντο, που ήταν και το πρώτο της ομάδας του μετά από έξι άστοχες προσπάθειες! Δυο φάσεις αργότερα έβαλε νέο μακρινό σουτ από την ίδια θέση και ήταν αυτός που κράτησε όρθια την ομάδα του στο πρώτο δεκάλεπτο. Ήθελε μπάλες, τις πήρε, έβαλε και δύσκολο δίποντο για το 17-20. Ήταν ό,τι καλύτερο είχαν οι γηπεδούχοι και έβαλε και τρίτο τρίποντο για το 20-20 μέσα σε αποθέωση. Και δεν σταμάτησε. Το τέταρτο τρίποντό του έκανε το 26-20, όμως το πέμπτο του σουτ ήταν έρμπολ! Έτσι, για να δείξει ότι είναι "άνθρωπος" διότι προς στιγμήν πιστέψαμε πως βλέπουμε ρομπότ. Έφτασε τους 16 στο 19', με fadeaway απέναντι στον Μάντζαρη και στο ημίχρονο είχε περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας του. "Κρύωσε" στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν έβαλε ένα καλάθι, αλλά ξαναβρήκε το χέρι του στο 34' για να εκτοξεύσει τη διαφορά στους 11 (58-47) και έβαλε και νέο πολυυύ μακρινό τρίποντο για το 63-47. Τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους και 9 ριμπάουντ, είχε 6/10 τρίποντα και συνέχισε τις ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ εμφανίσεις απέναντι στον Ολυμπιακό, στον οποίο έχει βάλει 23, 28 και 26 πόντους στα τελευταία τρία παιχνίδια.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (12 πόντοι, 4/13 σουτ, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 32 λεπτά)

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μπήκε νωρίς στο ματς και μπήκε με λάθος (πέντε δευτερόλεπτα στην επαναφορά της μπάλας). Με τον Ρίβερς να έχει πάρει "φωτιά", ο Αμερικανός έβαλε τρίποντο για το 23-20 (σερί 11-0) και λίγο αργότερα πέτυχε και γκολ-φάουλ στον αιφνιδιασμό για το 29-22. Προτιμήθηκε και πάλι περισσότερο από τον Καλάθη, δεν έκανε καλή δουλειά, μα έβαλε τρίποντο για το 56-47 και στη συνέχεια έκλεψε τη μπάλα από τον Μάντζαρη για το 60-47 στο 35' μέσα σε αποθέωση. Με... πνευμόνια μαραθωνοδρόμου έμεινε μέχρι το τέλος στο παιχνίδι, ήταν πολύ άστοχος, αλλά πίεζε συνεχώς την άμυνα του Ολυμπιακού.

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ (0 πόντοι σε 12 λεπτά)

Έπαιξε πολύ στο πρώτο μέρος, περισσότερο απ' όσο θα περίμενε και ο ίδιος, αλλά δεν σκόραρε και πήρε μόνο ένα σουτ. Κέρδισε πάντως τρία ριμπάουντ. Δεν τον είδαμε στο δεύτερο.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (2 πόντοι, 1/6 σουτ, 2 ασίστ, 2 ριμπάουντ σε 17 λεπτά)

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οκτώ λεπτά πήρε στο πρώτο μέρος, ήταν εξαιρετικός στο πίσω μέρος του γηπέδου και παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε, ήταν θετικότατος. Άλλα οκτώ λεπτά έπαιξε στο δεύτερο, για να συνεχίσει να έχει αμυντικό ρόλο. Αν δεν είχε τελειώσει το παιχνίδι με 1/6 σουτ, θα ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του. Το σημαντικό γι' αυτόν και τον Παναθηναϊκό είναι ότι έχει προσαρμοστεί σε έναν ρόλο που δεν είχε ποτέ στην καριέρα του, με αποτέλεσμα να κερδίζει όλο και περισσότερο χρόνο στο rotation του προπονητή του.

25. ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΤΖΕΝΤΙΛΕ (0 πόντοι σε 2:48)

Έπαιξε ελάχιστα (2:48) στο πρώτο μέρος, έκανε ένα φάουλ και δεν πήρε σουτ. Δεν τον είδαμε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Ο Ιταλός έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να θεωρηθεί σημαντικό μέλος στο rotation του Τσάβι Πασκουάλ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ