ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεδουλάκης: "Κρατήσαμε την υπόσχεση μας"

Πεδουλάκης: "Κρατήσαμε την υπόσχεση μας"
INTIME SPORTS

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε σε αθλητική εφημερίδα για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα και την επόμενη ημέρα του θριάμβου.

Μετά τον θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε στην εφημερίδα το "GOAL" για τη νίκη των "πρασίνων" και το επόμενο ματς με τους "μπλαουγκράνα" στο ΟΑΚΑ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε ότι οι παίκτες του αγωνίστηκαν όπως έπρεπε και κράτησαν την υπόσχεση τους που είναι να παλεύουν όλους τους αγώνες. Διαβάστε τις δηλώσεις του:

Με ποιον τρόπο προσεγγίζεται πλέον τα πλέι οφ, μετά το break στη Βαρκελώνη που φέρνει το πλεονέκτημα έδρας στην πλευρά του Παναθηναϊκού;

" Οι αγώνες είναι ακόμα πιο δύσκολοι, έχουμε διαφορετικές καταστάσεις να διαχειριστούμε τόσο εμείς όσο και η Μπαρτσελόνα. Οι πιθανότητες είναι λίγες παραπάνω απ΄όταν αρχίσαμε τη σειρά στα πλέι οφ.

Πρέπει να αντλήσουμε ενέργεια από τον κόσμο ώστε να τα καταφέρουμε στην άμυνα, στα ριμπάουντ, όμως στην επίθεση να λειτουργούμε σαν να είναι το γήπεδο άδειο. Και το λέω αυτό καθώς στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ είχαμε παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό του κόσμου στα τελευταία λεπτά.

Είναι μια νίκη που δίνει αυτοπεποίθηση και χαρά στον κόσμο ότι η ομάδα έχει συνέχεια. Κι αυτό δεν γίνεται αντιληπτό μόνο με τη νίκη αλλά και με τις δύο εμφανίσεις που πραγματοποιήσαμε στη Βαρκελώνη".

Διακρίνω στα λόγια σας τη λογική ότι "ακόμα δεν έχουμε προκριθεί στο Λονδίνο" ώστε να μην υπάρξει πρόωρο... πανηγύρι. Και δεν εννοώ την ομάδα αλλά και τον κόσμο.

" Αυτό εννοείται. Έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας, έχουμε ήδη δώσει δύο σκληρά παιχνίδια και μας περιμένουν άλλα δύο. Υπάρχει θέληση, υπάρχει κούραση, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά και να βγάζουμε ενέργεια. Η κούραση είναι σαν τον σεισμό. Μπορεί να μην πέσεις με 6 ρίχτερ αλλά να πέσεις με 4...".

Βεβαίως στη Βαρκελώνη πετύχατε τον πρώτο στόχο, δηλαδή να "κλέψετε" το πλεονέκτημα από την Μπαρτσελόνα.

" Όχι, δεν ήταν αυτός ο πρώτος στόχος και οφείλω να το ξεκαθαρίσω για να το καταλάβουν όλοι. Ο πρώτος στόχος ήταν να κρατήσουμε την υπόσχεση μας: Να αγωνιζόμαστε. Αυτό είχαμε από την πρώτη στιγμή, να βλέπει ο κόσμος μια ομάδα που θα παλεύει σε κάθε αγώνα.

Ο δεύτερος στόχος ήταν να κρατήσουμε ψηλά την σημαία μας, για όλους, για όλον τον σύλλογο. Ο τρίτος ήταν να δείξουμε το γιατί ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη μπασκετική ομάδα στην Ευρώπη.

Και είναι γιατί έχει αθλητική κουλτούρα. Το σταφ έχει μεγάλη πείρα επάνω στο τι είναι η ομάδα. Η νίκη ακολουθεί. Μπορεί να είχαμε μπροστά μας ένα 2-0 μπορεί όμως να ήταν και 0-2. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε για τη νίκη".

Διέκρινα σωστά ότι προσπαθήσατε κυρίως να... χαλάσετε το μυαλό των παικτών της Μπαρτσελόνα;

" Yπήρχαν πολλά mind games και στους δύο αγώνες Ναι, το επιδιώξαμε... Όπως επίσης να τους χαλάσουμε το γρήγορο passing game στο πέντε εναντίον πέντε. Αυτό τους το χαλάσαμε, τα καταφέραμε. Ελέγξαμε το ρυθμό, κατεβάσαμε το σκορ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ