ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεδουλάκης: "Η Μπαρτσελόνα δεν είναι ανίκητη"

Πεδουλάκης: "Η Μπαρτσελόνα δεν είναι ανίκητη"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για τις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα, τονίζοντας πώς οι Καταλανοί δεν είναι ανίκητοι.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, λέγοντας ότι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν είναι ανίκητη.

" Εμείς κάνουμε μια καινούργια προσπάθεια από την αρχή της σεζόν και ως πρώτο στόχο είχαμε θέσει την πρόκριση στους "16", καθώς στο παρελθόν έχουμε δει ομάδες που επιχειρούν ανάλογα εγχειρήματα να αποτυγχάνουν", δήλωσε αρχικά και συμπλήρωσε:

" Ο Παναθηναϊκός, όμως, έχει μεγάλο "Brand Name" και τα παιδιά πολλές φιλοδοξίες και γι' αυτό αφού πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο θέσαμε τον νέο που ήταν οι "8". Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι αν και στερηθήκαμε υπηρεσίες σημαντικών και έμπειρων παικτών στην αρχή διοργάνωσης καταφέραμε να μείνουμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Το αβαντάζ μας είναι η άμυνά μας, όπως και ότι πετύχαμε να έχουμε αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι μας. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα και κάποια μας, στα οποία δεν τα πηγαίναμε καλά στην επίθεση, τα κερδίσαμε από την άμυνα".

- Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη πετύχει πολλά τηρουμένων των αναλογιών για τη φετινή μεταβατική σεζόν;

" Δεν υπάρχει ιστορικά ομάδα που να αποδομήθηκε αγωνιστικά τόσο πολύ έντονα και να μην χρειάστηκε χρόνο για να επανέλθει. Κι εμείς το κάναμε το 2002 πηγαίνοντας στο Σπόρτινγκ, επίσης η ΤΣΣΚΑ και άλλες. Κάποιες άργησαν να επανέλθουν ή δεν επανήλθαν. Αυτό που πετύχαμε εμείς είναι ότι διαχειριστήκαμε στην αρχή της χρονιάς το καλό κλίμα και - όπως ανέφερα - το "brand name" της ομάδας, έχοντας παράλληλα και την πολύ σημαντική στήριξη του κόσμου, που κατάλαβε ότι ήταν μία δύσκολη χρονιά.

Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα απέδειξε ότι έχει βάση και για τα επόμενα χρόνια αφού απαρτίζεται σε όλα τα επίπεδα, διοίκηση, τεχνικό επιτελείο, παίκτες από ανθρώπους φιλόδοξους που ξέρουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι το μεγαλύτερο όνομα στην Ευρώπη. Μπορεί κάποιοι παίκτες να μην άντεξαν την πίεση που πηγάζει από το ένδοξο παρελθόν της ομάδας, αλλά στην πορεία φάνηκε ότι οι περισσότεροι τα κατάφεραν και την έχουν πλέον ξεπεράσει.

Μην ξεχνάμε ότι πολλά από τα παιδιά αυτά δεν είχαν εμπειρία από το επίπεδο της Ευρωλίγκας, αλλά μέσα από τη δουλειά και την επανάληψη έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο και πλέον έχουν την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις".

- Η μέχρι τώρα πορεία είναι και μια προσωπική δικαίωση μετά τη σκληρή κριτική από την αρχή της σεζόν;

" Η κριτική είναι λογική. Είμαστε ένα λαός μεσογειακός. Παλιότερα υπήρχε αμφισβήτηση για τον Ελληνα παίκτη, όταν όλοι θεωρούσαν τότε ότι οι ξένοι κάνουν τη διαφορά. Αυτό πως άλλαξε; Οι Ελληνες σφυρηλατήθηκαν μέσα από την κόντρα τους με τους ξένους και απέδειξαν - για παράδειγμα παιδιά όπως ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης - ότι μπορούν να έχουν ηγετικό ρόλο. Ο κόσμος κατάλαβε ότι η νέα γενιά Ελλήνων μπορεί, όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί σε πολλούς τομείς ότι όταν ο Ελληνας βγαίνει προς τα έξω και γίνεται οικουμενικός τα καταφέρνει καθώς είναι μεσογειακός, ευφυής λαός. Ετσι θα γίνει και με τους προπονητές. Σιγά - σιγά θα ξεπεραστεί η αντίληψη ότι οι ξένοι είναι καλύτεροι. Οι Ελληνες προπονητές, εξάλλου, έχουν δημιουργήσει τη δική τους σχολή. Ποια είναι αυτή; «Παίζουμε δυνατά στην άμυνα και έξυπνα στην επίθεση".

- Μένει μια πικρία επειδή από μικρές λεπτομέρειες χάθηκε μια καλύτερη θέση στην κατάταξη;

" Θα μπορούσαμε να ήμασταν και σε καλύτερη θέση, αλλά ακόμη κι έξω. Είμαστε χαρούμενοι, λοιπόν, που είμαστε εδώ παρότι αν δεν είχαμε κάποιους τραυματισμούς και δεν είχαμε στερηθεί τις υπηρεσίες σημαντικών παικτών μας σε κάποια ματς - όπως με τη Ρεάλ ή τη Μάλαγα - θα ήταν δυνατόν να είχαμε πετύχει μία ή δύο νίκες ακόμη. Το σημαντικό και αυτό που θέλουμε είναι όλα τα παιδιά να είναι υγιή για να κάνουμε στο γήπεδο ό,τι καλύτερο".

- Και τώρα η Μπαρτσελόνα. Είναι ανίκητη;

" Δεν θέλω να νομίζω ότι είναι ανίκητη. Δεν είναι ανίκητη η Μπαρτσελόνα. Σίγουρα δείχνει να είναι η καλύτερη ομάδα, όπως αποτυπώνεται και στους αριθμούς ( καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα συνολικά), και γι' αυτό εμείς θα επιδιώξουμε να χαλάσουμε το παιχνίδι τους. Ισως και το μυαλό τους. Διότι τα mind games είναι σημαντικά. Μέσα από το μυαλό μπόρεσαν οι δύο ελληνικές ομάδες να κοντραριστούν με άλλες που διέθεταν πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ. Το μυαλό είναι το εξαγώγιμο ελληνικό προϊόν και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ' αυτό. Πιστεύω ότι το κάνουμε και αυτό φαίνεται και από το ότι οι Ελληνας φίλαθλος ξέρει πια μπάσκετ. Εδώ και 10-12 χρόνια οι αναλύσεις γίνονται πάνω στο τεχνικό κομμάτι κι όχι στο εξωαγωνιστικό και ο κόσμος πλέον το καλαταλαβαίνει. Και στο ποσδόσφαιρο γίνεται ανάλογη προσπάθεια αλλά όχι, ακόμη, όπως στο μπάσκετ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ