ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μάικ, το παρκέ και ο πέμπτος τελικός!

Ο Μάικ, το παρκέ και ο πέμπτος τελικός!

Διαβάστε τι λέει στο Sport24.gr ο Μάικ Μπατίστ για την κίνηση του να φιλήσει το παρκέ του ΟΑΚΑ, την επόμενη μέρα στο "τριφύλλι", αλλά και τον πέμπτο τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Ο Μάικ Μπατίστ ένιωσε ισχυρή συναισθηματική φόρτιση μετά τον τέταρτο τελικό της Α1 και αφού αποχαιρέτησε (;) τους φίλους του Παναθηναϊκού έσκυψε και φίλησε το παρκέ του ΟΑΚΑ.

Διαβάστε στο Sport24.gr τι λέει για αυτή την κίνηση, για την επόμενη μέρα στο Τριφύλλι και φυσικά για τον πέμπτο τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ…

Ο τέταρτος τελικός είχε ολοκληρωθεί. Ο Παναθηναϊκός είχε ισοφαρίσει (2-2) τη σειρά των τελικών και ένα εκατομμύριο σκέψεις περνούσαν από το μυαλό του μεγάλου πρωταγωνιστή των νικητών. Ο 35χρονος Μάικ Μπατίστ, κατάκοπος από την υπερπροσπάθεια – που συνοδεύτηκε όχι μόνο από 23 καθοριστικούς πόντους και 11 ριμπάουντ, αλλά κυρίως από τα 30’36’’ συμμετοχής του – έριξε μια ματιά στην κερκίδα, όπου καθόταν η σύζυγός του και σχεδόν ταυτόχρονα άνοιξε μια τεράστια αγκαλιά για να χωρέσει όλους τους φίλους του Τριφυλλιού.

Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί, αλλά γονάτισε και με θρησκευτική ευλάβεια φίλησε το παρκέ του κλειστού γηπέδου των ολυμπιακών εγκαταστάσεων θέλοντας να… το ευχαριστήσει για όλα όσα έχει κατακτήσει σε αυτό το γήπεδο. " Ναι, το έκανα. Ημουν πολύ συγκινημένος. Ηθελα να αγκαλιάσω όλο τον κόσμο για τη συμπαράσταση και να ψιθυρίσω στο παρκέ ότι μου έχει δώσει απίστευτες χαρές όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό. Πήραμε την Ευρωλίγκα το 2007, επτά πρωταθλήματα Ελλάδος και ένα Κύπελλο, όλα στο ΟΑΚΑ, στο δεύτερο σπίτι μου. Είδα και τη Σάρα φορτισμένη και μου βγήκε έτσι…", εκμυστηρεύτηκε στο Sport24.gr.

" Ηταν κάτι αυθόρμητο. Σε αυτό το παρκέ έγινα παίκτης, είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης και να αγωνιστώ με σπουδαίους συμπαίκτες που έκαναν και εμένα να αγαπήσω τον Παναθηναϊκό. Εννέα χρόνια είναι αυτά, εκ των οποίων μόλις το πρώτο στο Σπόρτιγκ και όλα τα άλλα στο ΟΑΚΑ. Δεν ήθελα, λοιπόν, να χάσουμε το πρωτάθλημα μέσα στο σπίτι μας. Κάτι τέτοιο θα πλήγωνε τον εγωισμό μας. Ασφαλώς και θα δίναμε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι πολύ καλή ομάδα, όχι μόνο φέτος, αλλά όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο δεν θέλαμε να τελειώσουν έτσι οι τελικοί", σχολίασε ο Αμερικανός, ο οποίος υπόσχεται να βάλει τα δυνατά του και το Σάββατο (2/6) στο ΣΕΦ.

"Ένα ματς έχει μείνει και θα τα δώσουμε όλα. Γνωρίζουμε και θα το επαναλάβω ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη φρεσκάδα και ενέργεια, αλλά σε έναν τελικό και μάλιστα στον πέμπτο, παίζει ρόλο η πνευματική ετοιμότητα, η εμπειρία και η αποφασιστικότητα. Και φυσικά το άγχος, που πάντα μεταφέρεται στον ηττημένο του προηγούμενου παιχνιδιού. Αυτό είναι άγραφος νόμος των πλέι οφ. Θα είμαστε έτοιμοι, λοιπόν, να διεκδικήσουμε τον τίτλο και σίγουρα σε αυτό το ματς θα χρειαστούν περισσότεροι από τέσσερις παίκτες, όπως συνέβη την Τετάρτη, για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε την αποστολή μας. Ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση, ξέρουμε τις ικανότητες και τις αδυναμίες μας και δεν με αφορά τι λένε διάφοροι για νιάτα ή γηρατειά. Εγώ θέλω το πρωτάθλημα"!

Οσο για το φιλί στο παρκέ του ΟΑΚΑ; Μήπως ήταν και ο αποχαιρετισμός; «Τα συναισθήματα που με διαπέρασαν εκείνη τη στιγμή, σας τα είπα. Αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας έναν μεγάλο στόχο και δεν θέλω να σκέφτομαι την επόμενη ημέρα. Μπορεί να ήταν ο τελευταίος μου αγώνας στο ΟΑΚΑ, μπορεί και όχι. Θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους. Για να πάω ένα βήμα παρακάτω, είναι σημαντικό για τον σύλλογο το ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου αποφάσισε να συνεχίσει στη διοικητική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Είναι άλλη μια απόδειξη της αγάπης που αισθάνονται για αυτό τον σύλλογο. Γιατί πάνω από όλα είναι η αγάπη και μετά όλα τα άλλα», υποστήριξε ο Μάικ Μπατίστ και επέστρεψε στην πνευματική προετοιμασία του εν όψει του πέμπτου αγώνα που θα κρίνει τον πρωταθλητή Ελλάδος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ