ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Καλάθης θα καταλήξει στον Παναθηναϊκό

Ο Καλάθης θα καταλήξει στον Παναθηναϊκό

Η κατάσταση του Νικ Καλάθη είναι ξεκάθαρη (αν και ιδιαίτερη), με την ουσία της ιστορίας να είναι πως οι του Παναθηναϊκού θα τον περιμένουν όσο χρειαστεί, όντες βέβαιοι ότι αργά ή γρήγορα ο παίκτης θα ενταχθεί στο ρόστερ του.

Από την πρώτη ημέρα που ελήφθη η απόφαση για την ελληνοποίηση του Παναθηναϊκού και τη δημιουργία πλάνου δεκαετίας, ήταν ξεκάθαρο πως το μέλλον θα είναι άμεσα εξαρτώμενο από τον Νικ Καλάθη.

Την ιστορία του διεθνούς γκαρντ την έχουμε αναπτύξει ενδελεχώς. Η ουσία του πράγματος είναι πως στην παρούσα φάση, το μέλλον του δεν εξαρτάται από τον ίδιο, αλλά από τους Γκρίζιλς, με τους οποίους έχει συμβόλαιο και δεν νιώθουν την παραμικρή υποχρέωση να ενημερώσουν κανέναν, για τις προθέσεις τους. Πράγμα που σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να περάσει η 15η Ιουλίου και απλά να μείνει ο Καλάθης εκεί που είναι. Δηλαδή, στο Μέμφις.

Πληροφορίες, εν τω μεταξύ, αναφέρουν ότι οι "Αρκούδες" συζητούν και το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Καλάθη, ο οποίος αν μείνει στο ΝΒΑ, θα "καθαρίσει" μια και καλή και από την ποινή του για τη χρήση απαγορευμένης ουσίας (του έχουν απομείνει 13 αγώνες). Συν αυτό, δεν θα χρειαστεί ποτέ να μάθουμε τι αποφάσισε επί του θέματος η WADA, που ζήτησε το φάκελο, ώστε να καταλήξει κάπου σε περίπτωση που ο 25χρονος ερχόταν -ενώ τελούσε υπό τιμωρία- στην Ευρώπη. Φυσικά, ο παίκτης είχε προσλάβει δικηγόρο, για να ξέρει τι θα γίνει σε κάθε ενδεχόμενο (και κάπως έτσι η FIBA αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα).

Στο θέμα μας, ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να περιμένει όσο χρειαστεί τον Καλάθη, έχοντας εξασφαλίσει τη θετική του απάντηση στην πρόταση της επιστροφής. Τώρα, αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, το φθινόπωρο ή αργότερα; Όποτε και αν πάρει τη μοίρα του στα χέρια του, θα συμβεί.

Εξυπακούεται πως οι "πράσινοι" στο μεσοδιάστημα θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να "οχυρώσουν" την περιφέρεια τους. Στο πλαίσιο αυτής της "οχύρωσης" έχουν προσλάβει τους AJ Σλότερ και Μαρκίζ Χέινς. Σε περίπτωση που έως τον Σεπτέμβριο δεν έχει βρεθεί η λύση με τον Καλάθη, οι νταμπλούχοι Ελλάδος θα αναζητήσουν λύση από τα "κοψίματα" στο ΝΒΑ. Και αν μη τι άλλο καλές περιπτώσεις υπάρχουν εκεί. Ό,τι και αν γίνει όμως, θα γίνει με γνώμονα ότι ο Έλληνας διεθνής είναι ο παίκτης που θα αλλάξει τις ισορροπίες, ο ηγέτης της επόμενης ημέρας.

Ενδεχομένως στα "κοψίματα" να βρεθεί και η λύση για τη θέση "5", δεδομένου ότι οι λύσεις που υπάρχουν τώρα, δεν δείχνουν να καλύπτουν τα "θέλω" του ΠΑΟ (ή είναι πολύ ακριβές). Για την ιστορία, ο Τρέβορ Εμπάκβε τέθηκε εκτός αγοράς, μετά την αφαίρεση του Euroleague out που είχε στο συμβόλαιο του με την Μπάμπεργκ.

Την ίδια ώρα, έχετε υπ όψιν σας ότι ο Ιβάνοβιτς και οι συνεργάτες του αναζητούν και ένα "τριάρι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ