ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο απολογισμός του Μανωλόπουλου

Ο απολογισμός του Μανωλόπουλου
INTIME SPORTS

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος γράφοντας στο επίσημο blog του, έκανε ένα μίνι απολογισμό της α' φάσης της Ευρωλίγκας, στάθηκε στο καλό παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ρεάλ και αναφέρθηκε στις προσθήκες

Στο προσωπικό του blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού, έγραψε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων των "πράσινων" στην α' φάση της Ευρωλίγκας.

Ο άμεσος συνεργάτης του Πεδουλάκη, στον πάγκο του Παναθηναϊκού έκανε ένα μίνι απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά, τα όσα έγραψε: "Φτάσαμε πριν από λίγες ώρες στην Ελλάδα, μετά την αναμέτρηση με τη Χίμκι στη Ρωσία και το τέλος της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας για εμάς. Σε αυτή την πρώτη φάση της διοργάνωσης ήμασταν στο πιο δυνατό όμιλο, υπήρχαν πολύ καλές ομάδες. Εμείς επειδή ήμασταν καινούρια ομάδα, θεωρώ ότι είχαμε μεγάλη βελτίωση στον δεύτερο γύρο. Στον πρώτο γύρο είχαν το προβάδισμα ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Χίμκι που είναι καιρό μαζί.

Εμείς παρουσιάσαμε σημαντική βελτίωση στο δεύτερο γύρο. Και μην ξεχνάμε ότι το ρόστερ με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ουσιαστικά δεν είχε καν συμπληρωθεί, για να μπορούμε κι εμείς να πούμε ότι έχουμε φτάσει στο ανώτατο σημείο. Γενικότερα, παίχθηκε αρκετά καλό μπάσκετ, υπήρχε ποιότητα, υπήρχαν πολλοί καλοί παίκτες και πιστεύω ότι ίσως τα πιο μεγάλα ονόματα τα είχαν η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και η Ρεάλ Μαδρίτης. Υπήρχε πολύ τακτική σε ότι αφορά τα παιχνίδια και μεγάλη ανταγωνιστικότητα

Θεωρώ ότι το καλύτερο παιχνίδι μας στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας ήταν αυτό με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο γήπεδό μας. Είχαμε καταπληκτική ενέργεια, η άμυνα ήταν πάρα πολύ καλή, ιδιαίτερα σε πολύ μεγάλα ονόματα και έμπειρους παίκτες.

Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ στο να βγάλουμε ενέργεια και να παίξουμε πολύ καλό μπάσκετ. Μεγάλη νίκη ήταν και αυτή στην Καντού, σε μια δύσκολη έδρα. Και ήταν και σημαντική νίκη, καθώς ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για το Top16, παρά το ότι αγωνιστήκαμε με πολλά προβλήματα και απουσίες. Μπορώ να πω ότι είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί έχουμε παλέψει όλα τα παιχνίδια και σιγά-σιγά η ομάδα δείχνει ότι έχει χαρακτήρα.

Οι δύο προσθήκες που έγιναν αυτές του Λάσμε και του Μπανκς σίγουρα μας βοήθησαν, γιατί ήταν παίκτες που χρειάζονταν. Ο Στεφάν μας έδωσε μεγάλη ενέργεια και στην άμυνα και στην επίθεση, μας έδωσε εύκολα καλάθια στην επίθεση και κάνει πολύ δουλειά στην άμυνα. Καλύπτει χώρους, είναι φόβητρο για έναν παίκτη που σκέφτεται να κάνει ντράιβ όταν ξέρει ότι ο Λάσμε θα είναι μέσα, πηγαίνει στο ριμπάουντ. Γι’ αυτό επιμείναμε πολύ καιρό σ΄ αυτόν. Ήταν από τους παίκτες στους οποίους είχαμε εστιάσει από την αρχή.

Ο Μπανκς μας βοήθησε από το πρώτο παιχνίδι με την Καντού. Έχει δείξει μια πολύ μεγάλη προσαρμοστικότητα για παίκτη που έχει έρθει σε μια ομάδα καινούρια και για πρώτη φορά στην Ευρώπη από το ΝΒΑ. Δεν είναι ακόμη έτοιμος, αλλά δείχνει στοιχεία καλού παίκτη με δυνατό χαρακτήρα και ισχυρή προσωπικότητα. Και υπάρχει και ο Καπόνο, τον οποίο περιμένουμε να δούμε. Ξέρουμε τι μπορεί να μας δώσει, αρκεί να προσαρμοστεί και αυτός στα ευρωπαϊκά και ελληνικά δεδομένα.

Χρειαζόμαστε βοήθεια από όλους τους παίκτες στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας. Ο όμιλος είναι πολύ δυνατός, αν και υπάρχει ακόμη ένα ερωτηματικό. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες, μεγάλοι παίκτες και σίγουρα θα είναι πιο δύσκολα σε σχέση με την κανονική περίοδο. Είναι παιχνίδια στα οποία δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις ούτε ένα στραβοπάτημα.

Δεν γίνεται να χαλαρώσεις καθόλου. Η ομάδα πρέπει να δουλεύει και να βελτιώνεται καθημερινά για να ανταπεξέλθει. Το επίπεδο πολύ υψηλό από πλευράς τακτικής όλων των ομάδων και πρέπει όλοι να είναι σε εγρήγορση, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να πετύχουμε έναν ακόμη στόχο… Σωτήρης".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ