ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μποχωρίδης: η ανηφόρα τελείωσε

Μποχωρίδης: η ανηφόρα τελείωσε
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η αναμονή έλαβε τέλος για τον Λευτέρη Μποχωρίδη, περίπου τέσσερις μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο 22χρονος γκαρντ αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος, κόντρα στον Άρη, και το Sport24.gr καταγράφει τη διαδρομή μέχρι την επανεμφάνιση στην "πράσινη" δωδεκάδα.

Αν πίστευε σε προλήψεις και οτιδήποτε άλλο σχετικό, ενδεχομένως να τον είχε πάρει από κάτω. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν για τον Παναθηναϊκό, αφού πριν καλά καλά προλάβει να φορέσει τη φανέλα της ομάδας, είδε έναν σοβαρό τραυματισμό να τον θέτει νοκ άουτ για περίπου τέσσερις μήνες.

Το φιλικό - γιορτή με την Παρτίζαν (στις 23.9.2015) εξελίχθηκε σε πρόβλημα για τον ίδιο, όταν -σε προσπάθεια για καλάθι- πάτησε άσχημα στο παρκέ, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει υποβασταζόμενος από το παρκέ. Οι φόβοι του ιατρικού τιμ του "τριφυλλιού" επιβεβαιώθηκαν άμεσα . " Έχεις υποστεί κάταγμα περόνης", τον ενημέρωσαν στο νοσοκομείο που πήγε άμεσα, για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Αυτό ήταν! Από εκείνο το βράδυ ξεκινούσε η δική του ανηφόρα, αυτή που έπρεπε να ανέβει για να ξαναπατήσει το παρκέ και να μετρήσει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής για φέτος. Πέρασαν 116 ημέρες από εκείνο το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου μέχρις ότου τον ξαναδούμε στο παρκέ. Όλως τυχαίως μάλιστα, το ντεμπούτο έγινε κόντρα στην πρώην ομάδα του, τον Άρη . Με 3'58'' να μένουν για το τέλος -και το παιχνίδι να έχει κριθεί ουσιαστικά αρκετή ώρα νωρίτερα- ο Σάσα Τζόρτζεβιτς του έκανε νόημα να ζητήσει αλλαγή.

Κι ύστερα ήρθε η αποθέωση! Οι περίπου τρεις χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού που βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι με τους "κίτρινους" τον αποθέωσαν, δίνοντάς του την απαραίτητη ψυχολογική "ένεση" εν όψει της πρώτης φετινής του συμμετοχής.

Το άγχος του ήταν εμφανές, το καταλάβαινε κανείς από τη γλώσσα του σώματος. Δεν έκανε πολλά, απειλούσε κυρίως από την περιφέρεια. Παρόλ' αυτά, επιχείρησε το drive, για να κερδίσει το φάουλ. Αυτό που του έδωσε τη δυνατότητα να σκοράρει από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας", με αποτέλεσμα να χειροκροτηθεί εκ νέου.

Μποχωρίδης: η ανηφόρα τελείωσε
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δύο μήνες... στον γύψο

Η φύση του τραυματισμού του ήταν τέτοια, που τον υποχρέωνε να βάλει άμεσα γύψο. Το ίδιο κιόλας βράδυ (της 23ης Σεπτεμβρίου), του τοποθετήθηκε γύψος, ο οποίος αποτέλεσε μέρος της καθημερινότητάς του για περίπου δύο μήνες. Μέχρι την 11η Νοεμβρίου, δηλαδή, οπότε κι ήρθε η στιγμή να τον βγάλει οριστικά από πάνω του.

Όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν μόνος του, πάντως. Ο αδερφός του, Νίκος, βρισκόταν καθημερινά δίπλα του. Τι κι αν μένει στην Ελευσίνα (σ.σ.: αγωνίζεται στον Πανελευσινιακό); Δεν δίσταζε να κάνει διαρκώς δρομολόγια από και προς την Αθήνα, προκειμένου να βοηθά τον Λευτέρη στην καθημερινότητά του, όσο και να του κάνει παρέα. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού περνούσε άλλωστε τις περισσότερες ώρες της ημέρας κλεισμένος στο σπίτι του.

Η αντίστροφη μέτρηση

Μόλις έφτασε η στιγμή της... απελευθέρωσης, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στη δράση. Αρχικά κάνοντας ποδήλατο και ενδυνάμωση, εν συνεχεία ξεκινώντας το τρέξιμο. Στις 7 Δεκεμβρίου έμπαινε, πλέον, στην τελική ευθεία. Παρέα με τον γυμναστή του "τριφυλλιού", Σάββα Αρώνη, πέρναγαν αρκετές ώρες κάθε ημέρα στο παρκέ του ΟΑΚΑ, κάνοντας χαλαρό τρέξιμο. Σταδιακά, η ένταση ανέβαινε, όπως επίσης και η διάρκεια της προπόνησης.

Πρόδηλο είναι πως αυτό που χρειαζόταν περισσότερο από κάθε τι άλλο σε αυτό το διάστημα ήταν η υπομονή. Το μεγαλύτερο "όπλο" του σε αυτό κι εκείνο που δεν θα τον έκανε να απογοητευτεί. Ειδικά από τη στιγμή που έβλεπε την ομάδα να σημειώνει μεγάλες νίκες, όπως οι δύο σερί επί του Ολυμπιακού, ή αυτή με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Ήθελε να είναι εκεί, μαζί με τους συμπαίκτες του, τους οποίους φρόντιζε να εμψυχώνει με τον δικό του τρόπο. Κι εκείνοι, με τη σειρά τους, να του δίνουν δύναμη και κουράγιο, μέχρις ότου επιστρέψει.

Μποχωρίδης: η ανηφόρα τελείωσε
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κόντρα στην γκίνια

Αν ήταν προληπτικός, ενδεχομένως να ξεφορτωνόταν άμεσα τα παπούτσια που φορούσε το βράδυ του τραυματισμού του. Δεν το έκανε όμως, τα κράτησε στο ντουλάπι του στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ. Ο λόγος; Ήθελε να τα ξαναφορέσει στο ντεμπούτο του για φέτος, προκειμένου να πάει κόντρα στην γκίνια. Αυτό έλεγε σε "πηγαδάκια" χθες (17/1) το βράδυ, μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δείχνει διατεθειμένος να μην τα αποχωριστεί άμεσα. Αφού πέρασε άλλωστε όλη αυτή την αναμονή των περίπου τεσσάρων μηνών, αφού έζησε για δύο μήνες με γύψο στο πόδι, αφού έβλεπε τους συμπαίκτες του να ιδρώνουν κάθε μέρα στο παρκέ, κι εκείνον να είναι καθηλωμένος με πολιτικά στον πάγκο, όλα τα άλλα δεν του λένε τίποτα. Από τη στιγμή που γύρισε στη δράση υγιής, έχει μόνο έναν σκοπό: να βρει ρυθμό και να ανταποδώσει στον Σάσα Τζόρτζεβιτς την εμπιστοσύνη που εισέπραξε στη διάρκεια της προετοιμασίας, όσο και στα λεγόμενα του προπονητή του όλον αυτόν τον καιρό.

Τα δύσκολα πέρασαν για τον Λευτέρη Μποχωρίδη. Σειρά έχει η δράση...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ