ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπλουμς: "Το ΟΑΚΑ θα μας δώσει ώθηση"

Μπλουμς: "Το ΟΑΚΑ θα μας δώσει ώθηση"
Μπλουμς Διαμαντίδης INTIME SPORTS

Ο Γιάνις Μπλουμς με την έξοδό του από τα αποδυτήρια του "Nick Galis Hall" μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη είχε το μυαλό του στο Σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και όπως τόνισε στο Sport24.gr το περιμένει γεμάτο.

Ο Γιάνις Μπλουμς ήταν από τους πρώτους παίκτες του Παναθηναϊκού που βγήκαν από τα αποδυτήρια του «Nick Galis Hall» μετά τη νίκη επί του Άρη δείχνοντας ανυπόμονος για το τζάμπολ του Σαββατιάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ο διεθνής Λετονός γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr για το πώς περιμένει το ραντεβού που θα κρίνει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Α1 που θα ισοδυναμεί με το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ που θα ακολουθήσουνε στο κυνήγι του τίτλου.

Ο Μπλουμς γνωρίζει πως το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από εκείνο του Κυπέλλου στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου που διεξήχθη στο άδειο ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός είχε πάρει την πρόκριση στο φινάλε με 77-76 με τον Μπατίστα. Όπως και από αυτό στις 28 του Δεκέμβρη στο ΣΕΦ όπου ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 81-75. Κι αυτό γιατί τη φορά αυτή ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί μπροστά στους φιλάθλους του.

Καταρχήν για τη νίκη επί του Άρη στο «Nick Galis Hall» σχολίασε: «Ήταν ένα παιχνίδι που το χρειαζόμασταν σε αυτό το χρονικό σημείο μετά από τον αποκλεισμό μας από το Final Four της Euroleague και εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το κερδίσαμε, οπότε επιστρέψαμε στις νίκες κάτι που σημαίνει ότι πάμε με άλλον αέρα και ακόμη καλύτερη ψυχολογία στο επόμενο παιχνίδι».

Ειδικά για το παιχνίδι με τον Άρη ο Μπλουμς υποστήριξε: «Εκτός της νίκης που την θέλαμε όπως εξελίχθηκε ήταν και μία δυνατή προπόνηση για το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Κοιτάμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα μετά το τέλος της σειράς μας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δουλεύοντας στις προπονήσεις και το βγάλαμε στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση. Πλέον η προσοχή μας είναι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

Κι όσο για το κλειδί του; Χωρίς δεύτερη σκέψη ο διεθνής Λετονός πλέι μέικερ τόνισε: «Η άμυνα», για να προσθέσει: «Με αυτήν θα μπορέσουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να πάρουμε δύναμη για την επίθεση ώστε να φθάσουμε στον στόχο μας που είναι η νίκη».

Σε ένα ντέρμπι όμως όπου στον Παναθηναϊκό δεν φθάνει απλώς η νίκη για να πάρει την 1η θέση στην κανονική διάρκεια της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας εν όψει των πλέι οφ που θα ακολουθήσουνε.

«Το γνωρίζω όπως και όλοι στην ομάδα. Παρόλα αυτά όμως θα πρέπει πρώτα να δούμε πως θα φθάσουμε στη νίκη και στην πορεία να καλύψουμε τους έξι πόντους της ήττας μας στο παιχνίδι του Α΄ γύρου που πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τον ίδιο ο Μπλουμς δεν έκρυψε για το Σαββατιάτικο ντέρμπι του ΟΑΚΑ πως: «Θα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία για εμένα», και εξήγησε: «Το λέω γιατί δεν το έχω ξαναζήσει. Μπορεί να αγωνίστηκα και στα άλλα δύο φετινά όμως το πρώτο για το Κύπελλο που είχε στην έδρα μας είχαμε αγωνιστεί μπροστά σε άδειες κερκίδες και το άλλο ήταν στην έδρα του Ολυμπιακού».

Για το μαρκάρισμα του Βασίλη Σπανούλη όπου ενδεχομένως να κληθεί και αυτός να τον περιορίσει είπε: «Ο Σπανούλης πρόκειται για έναν παίκτη που κάνει πολλές δουλειές στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού και σίγουρα θα πρέπει να τον περιορίσουμε. Δεν είναι όμως ο μόνος και θα είναι λάθος να σταθούμε μόνο σε αυτόν».

Τέλος για το πώς περιμένει τις κερκίδες του ΟΑΚΑ ο Μπλουμς επισήμανε: «Όπως εμείς στην ομάδα το ίδιο και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είμαι σίγουρος ότι το περιμένουνε και περιμένω να δώσουνε δυναμικό παρών στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Η παρουσία τους και η ατμόσφαιρά τους θα μας δώσει την ώθηση που θα χρειαστούμε για τη νίκη και να ξεπεράσουμε δύσκολες στιγμές ώστε να τα καταφέρουμε. Να καλύψουμε και την διαφορά των έξι πόντων για να πάρουμε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ