ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μειωμένο μπάτζετ, αλλαγή πολιτικής

Μειωμένο μπάτζετ, αλλαγή πολιτικής
INTIME SPORTS

Οι δηλώσεις των Γιαννακόπουλων, η απόφαση του Φώτση και το τι πραγματικά σκέφτονται στον Παναθηναϊκό για την επόμενη χρονιά. Το Sport24.gr αναλύει την επόμενη ημέρα του "τριφυλλιού".

Οι "πράσινοι" αναμένεται να μειώσουν το μπάτζετ, να τηρήσουν μια πιο σφιχτή οικονομική πολιτική και να ακολουθήσουν το πνεύμα των καιρών. Διαβάστε αναλυτικά τις πρώτες σκέψεις για το "αύριο" της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης, που ασφαλώς θα γίνει πιο ξεκάθαρη μετά τη συνάντηση που θα έχει ο Ομπράντοβιτς με τη διοίκηση κι η οποία αν κι ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη αναβλήθηκε .

Τα δεδομένα έχουν ως εξής:

α) η Ελλάδα μαστίζεται από την οικονομική κρίση

β) οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι μετά από δύο δεκαετίες στα διοικητικά του Παναθηναϊκού και κουράστηκαν και κουράστηκαν να ξοδεύουν

γ) το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Οπότε η απόφαση των "πρασίνων" να μειώσουν δραματικά το μπάτζετ είναι πέρα ως πέρα λογική. Ίσως να ξενίζει λίγο τους "κακομαθημένους" οπαδούς της ομάδας, αλλά η ουσία είναι ότι όπως όλοι οι Έλληνες προσέχουν πλέον την τσέπη τους, το ίδιο καλούνται να κάνουν κι οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι, που όλα αυτά τα χρόνια έκαναν τις... τρέλες τους.

Βέβαια από το "ψαλίδι" στο μπάτζετ στην αποχώρηση υπάρχει μεγάλη απόσταση κι όπως όλα δείχνουν, το ως τώρα σενάριο αναφέρει ότι η διοίκηση θα παραμείνει στη θέση της κι ουσιαστικά η μόνη αλλαγή θα είναι στην οικονομική πολιτική. Και το πρώτο... θύμα αυτής, δεν ήταν άλλος από τον Αντώνη Φώτση .

Ο διεθνής φόργουορντ με την περίεργη ψυχοσύνθεση θεώρησε ότι έπρεπε τουλάχιστον να πάρει τα ίδια χρήματα με πέρσι, παρότι έκανε μια εξαιρετική χρονιά κι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό φίνις. Η προσφορά των δύο εκατομμυρίων για δύο χρόνια δεν τον "κάλυπτε" κι έτσι δεν δίστασε να πει "ναι" στη δελεαστική προσφορά της Μπαρτσελόνα, που προσφέρει 2.5 εκ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.

Όσο κι αν... πληγώνονται οι Έλληνες και δει οι οπαδοί του "τριφυλλιού" η αλήθεια είναι ότι ουδείς θα έκλεινε την πόρτα στην προοπτική της "μετανάστευσης" στη Βαρκελώνη για χάρη της Μπαρτσελόνα. Ο 30χρονος Φώτσης (δεν τον πήραν δα και τα χρόνια) θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα καλύτερο συμβόλαιο και να διεκδικήσει ευρωπαϊκούς τίτλους με αξιώσεις.

Η εξέλιξη, όμως, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του Sport24.gr για τη δραματική μείωση του μπάτζετ που δεν θα ξεπερνά τα 8-9 εκατομμύρια ευρώ για τους παίκτες. Ο μόνος "untouchable" θεωρείται ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, που πέρσι... τρέλανε κόσμο με την απόδοση του, είναι ο μοναδικός αμετακίνητος. Και το συμβόλαιο του το μόνο που λογικά θα μείνει ανέγγιχτο, διότι η απώλεια του θα σήμαινε πολλαπλές ζημιές στο image, αλλά και στη δυναμικότητα της ομάδας.

Από την άλλη κινδυνεύουν όλα τα άλλα μεγάλα συμβόλαια, όπως αυτά του Μπατίστ, του Σάτο του Νίκολας, ακόμη και του Σερμαντίνι που έχει μεγάλο συμβόλαιο για την επόμεγη χρονιά. Προσοχή! Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν "καίγεται" να τους κρατήσει. Το αντίθετο! Απλά για να παραμείνουν οι συγκεκριμένοι παίκτες θα πρέπει να δεχτούν τις μειωμένες αποδοχές, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να βγουν στο σφυρί για να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της ομάδας, με την έννοια των εσόδων από την πώληση, αλλά και το "ξαλάφρωμα" του μπάτζετ από τα συμβόλαια τους.

Και εδώ χρειάζεται μια υποσημείωση δίπλα από το όνομα του Μπατίστ που έχει αφενός συμβόλαιο κι αφετέρου -παρά τα χρόνια του- θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος για το στυλ του "τριφυλλιού". Αυτή έχει να κάνει με τις προσπάθειες "ελληνοποίησης" του Αμερικανού, κίνηση που ίσως αλλάξει τα δεδομένα. Με άλλα λόγια αν πάρει το διαβατήριο, η ζυγαριά σίγουρα θα γέρνει προς το υπογεγραμμένο ποσό.

Οι Έλληνες είναι μια διαφορετική ιστορία. Είναι δεδομένο ότι και σε αυτούς θα προταθεί μια μείωση στις αποδοχές, με το ρίσκο ότι ίσως να αποδειχθούν κι ορισμένοι "γενναίοι" που θα επιχειρήσουν να ψάξουν περισσότερα χρήματα (αλλά λιγότερη σιγουριά ενδεχομένως με την έννοια ότι βρίσκονται σε μια κατάσταση που γνωρίζουν) στο εξωτερικό.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο "ελεύθερος" Περπέρογλου, που είναι σε μια διαφορετική ηλικία από τον Τσαρτσαρή, που πιθανώς να θελήσει να μείνει στο "τριφύλλι" και με λιγότερα χρήματα.

Όσο για τους άλλους; Ο κορμός θα παραμείνει ο ίδιος και τα κενά θα καλυφθούν με φθηνότερες λύσεις από την κοινοτική (Σερβία;) και την αμερικάνικη αγορά. Σε ότι αφορά τα ονόματα, αυτά θα προκύψουν λογικά μετά τη συνάντηση που θα έχει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τους αδερφούς Γιαννακόπουλους. Θετικό παραμένει το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός (δεδομένης της διοικητικής αβεβαιότητας στον Ολυμπιακό) παίζει στην... Ελλάδα χωρίς αντίπαλο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να πάρει όποιον θέλει από την Α1 (π.χ τον Πατ Καλάθη), χωρίς να τον χρυσοπληρώσει όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ