ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ματσιούλις: "Απίθανη η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια"

Ματσιούλις: "Απίθανη η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια"
INTIME SPORTS

Ο Γιόνας Ματσιούλις μίλησε για τη φετινή σεζόν του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πώς υπάρχει ακόμα πολύς δρόμους στην Ευρωλίγκα, ενώ αναφέρθηκε και στο κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια.

Στο μπλογκ που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, μίλησε ο παίκτης του Παναθηναϊκού, Γιόνας Ματσιούλις.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Λιθουανός:

" Γεια σε όλους! Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να απολαμβάνετε το Top 16! Ερχόμαστε από μία καλή νίκη κόντρα στην Άλμπα στο Βερολίνο και προετοιμαζόμαστε για ένα σκληρό παιχνίδι στην έδρα μας την Παρασκευή με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα ακόμα ματς με την Ρεάλ, θα έπρεπε να πω, καθώς την έχουμε αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές φέτος.

Την προηγούμενη εβδομάδα, πήραμε μία εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Άλμπα, η οποία ήταν απαραίτητη για εμάς. Με αντίπαλο την Άλμπα, όπως και με την Μπάμπεργκ, πρέπει να πάρουμε τα θετικά αποτελέσματα προκειμένου να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στη διοργάνωση. Δεν είχαμε τον Διαμαντίδη στο Βερολίνο, οπότε όλοι έπρεπε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Ο καθένας έπρεπε να κάνει επιπλέον προσπάθεια και περισσότερα πράγματα στο παρκέ. Δεν ήμουν μόνο εγώ και τα… τρίποντα. Σε μερικά παιχνίδια το χρόνο αυτό συμβαίνει… :-D Σοβαρά όμως, στην προπόνηση, κάνουμε πολλά σουτ και αισθανόμουν εξαιρετικά στην προπόνηση. Πριν από εμένα, ήταν ο Μάικ Μπράμος που ήταν "φωτιά" για τέσσερα-πέντε παιχνίδια στη σειρά. Ίσως ήταν η σειρά μου και μετά από εμένα θα είναι κάποιος άλλος… Ίσως ο Τζέισον Καπόνο, ποιος ξέρει; Για αυτό η ομάδα μας είναι δυνατή, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα ηγηθεί.

Έχουμε κάνει το 3-1 στο Top 16 όμως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε για την πρόκρισή μας στα προημιτελικά. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον οκτώ με εννέα νίκες και τώρα έχουμε τρεις, οπότε δεν έχουμε κάνει ούτε το μισό από αυτό που πρέπει. Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας, παίζουμε κόντρα σε Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάμπεργκ… Θα δούμε. Αν καταφέρουμε να νικήσουμε την Ρεάλ Μαδρίτης, οι πιθανότητές μας θα είναι καλές, αν όμως χάσουμε τα πάντα μπορεί να συμβούν. Το σημαντικό είναι να παίξουμε εμείς καλά. Αν παίξουμε όπως και απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου ή στην Ζαλγκίρις, μπορούμε να νικήσουμε τον οποιονδήποτε. Αν κάποιος κατέβει να παίξει και δεν είναι συγκεντρωμένος ή αν παίξουμε όπως με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, δεν θα έχουμε ευχάριστη βραδιά.

Δεν θέλω να κάνω πρόβλεψη για το τι θα συμβεί. Απλά θέλω να δω τι μπορούμε να κάνουμε μία συγκεκριμένη ημέρα, σε ένα συγκεκριμένο ματς. Ήδη έχουμε γίνει μάρτυρες εκπλήξεων. Η Ζαλγκίρις είναι για εμένα αρνητική έκπληξη στο Top 16. Έπαιζαν πολύ καλά στην κανονική διάρκεια και τώρα μετρούν ήδη τρεις ήττες. Περίμενα πως θα ήταν από τις ομάδες που θα ξεχώριζαν. Η Εφές είναι επίσης έκπληξη, άλλου είδους όμως, καθώς παίζει πολύ καλύτερα στους «16». Το ίδιο και οι Χίμκι και Σιένα. Στη Σιένα, έχτισαν καινούργια ομάδα όμως βρήκαν ρυθμό και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε. Και βεβαίως, υπάρχει η Κάχα Λαμποράλ.

Κατανοούμε πλήρως πως πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ξέρουμε τι να κάνουμε. Ξέρετε τι βοηθά πολύ; Η ατμόσφαιρα που υπάρχει στα αποδυτήρια. Είναι απίθανη. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς, ειδικά γνωρίζοντας ότι οι επόμενες 30 με 40 μέρες είναι πιθανόν οι πιο καθοριστικές της σεζόν. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπάμπεργκ, την ΤΣΣΚΑ και δύο φορές στην Ελλάδα τον Ολυμπιακό. Η πορεία μας στην Euroleague και ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, το ελληνικό Κύπελλο, θα κριθούν σε αυτές τις ημέρες. Για αυτό λοιπόν πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Όλοι πρέπει να προετοιμαστούμε!

Αυτό από εμένα για την ώρα. Θα τα πούμε σύντομα. Να προσέχετε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ